pistole ALFA Combat 9mm Luger
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Má prosím někdo osobní zkušenosti z touto zbraní, případně jaké jsou vaše názory. Uvažuji o zakoupení. Za vaše příspěvky vám už teď děkuji. Zdeněk
Za tu cenu dobry...
Da se nova sehnat za 11.000, je to zbran podle me kvalitativne zhruba na urovni CZ75 (tech klasickych, jasne ze SP-01 apod... uz jsou zase o tridu dal) a cenou je to tam, kam to zhruba patri.
Proste zadnej luxus, zadny vypousteni kohout, manualni pojistka...
Na druhou stranu - za tu cenu dostacujici presnost a spolehlivost.
Da se nova sehnat za 11.000, je to zbran podle me kvalitativne zhruba na urovni CZ75 (tech klasickych, jasne ze SP-01 apod... uz jsou zase o tridu dal) a cenou je to tam, kam to zhruba patri.
Proste zadnej luxus, zadny vypousteni kohout, manualni pojistka...
Na druhou stranu - za tu cenu dostacujici presnost a spolehlivost.
Alfa
Nemohu soudit Alfa Combat. Ale v listopadu jsem si pořídil od Brymový Alfa Defender 9mm Luger za 11000,-. Za ty prachy na to moje každodenní nošení a jednou za měsíc vypráskat 50 nábojů mi to bohatě stačí. Každý ať si koupí co se mu líbí. Už dlouho tady u nás probíhá Glockománie. Byl jsem s kamarádem na střelnici, ještě než jsem si dělal zbroják. Má Glock 19. A přitom jsem na Glock prachy měl nachystaný. Moc pěkná pistolka, ale prostě mi nesedla do ruky. Tak jsem zkoušel jiný Glocky, ČZ 75 i D Compact a nakonec jsem zastavil u Alfy. Někomu to přijde jako blbost, ale mě se prostě líbí klasický vzhled pistole. Ten Combat je v podstatě italská Tanfoglio ČZ75
. Co jsem mluvil s těmi kteří ji mají, tak se z ní střílí moc pěkně a soustřely jsou kvalitní má i příjemný zpětný ráz. Ale jsou to jen zprostředkovaný informace. Ještě jsem z nevypálil ani ránu. Můj Defeder není ani moc vybíravý na střelivo. Krmím ho hlavně S&B a pak přebíjenky (olovo-komolý kužel). Jen ta spoušť by mohla být trochu lehčí. Ale já se do toho hrabat nebudu a puškaři u nás ve městě nebudí moc respektu. P.S.: Každýmu se líbí a sedí něco jinýho. Slušný obchod tě nechá aspoň v ruce vyzkoušet jakoukoliv zbraň, co bude mít na skladě. Nemá smysl kupovat něco, co jsi viděl jen na obrázku. Toť můj názor.

Přemýšlím, čím si udělat radost ke svým jarním narozeninám (zatím dost času na klidné rozmyšlení, ne?
). Nejraději bych SP01 Shadow, ale na to mý prasátko nebude stačit. Tak mě napadlo jít do Alfa Combat 9mm. A nejraději IRON (plasty fakt nemusím, zarputilý GLOCKaři laskavě prominou
- díky ). Můžete napsát svý zkušenosti? A případně porovnat s CZ 75 nebo třeba s K100??
Díkes.

Díkes.
kdyz jsem byl v brne v kasarnach na sumavske kde se nak casto nedostanu tak jsem se stavil vedle do prodejny alfy a vzal jsem do ruky jak combat tak defender a lip se mi drzel defendr ale koupil bych radsi combata a nasadil hogue nebo neco na ten zpusob. bylo to v dobe kdy jsem zrovna spekuloval co si koupim za pistoli v 9 PARA a nakonec to teda dopadlo nasledovne- ja nerad plasty tak jsem sehnal hodne peknou CZ 85 combat i s pouzdrem na opasek s origo kufrem naky patrony, cisteni, 2 zasobniky a jeste jsem usetril 2000 proti alfe a myslim ze CZ je prece jen o neco lepsi- aspon ta moje je celkem OK. jinak pokud chces alfu tak myslim ze neudelas chybu protoze je to prakticky v konstrukci CZ 75 

CZ 85 COMBAT, SUHL 150+BSA 4-16x40 AO, PM Makarov, GLOCK 17, MOSIN 1891/30 Iževsk 1927, TOZ 35, ZKM 456,
Chtěl bych si jednou koupit novou pistoli. Alfa je i proto pro mne přijatelná. A i když plasty nemusím, zaujala mne i K100. Z Alfy si prásknu v TRIGGERu až se tam stavím, ale K100 tam nemají, to je škoda.
(kdyby se našel někdo z Jm.kraje, nebo tak do 50 km od Boskovic co by mi umožnil dát pár ran, tak bych to přivítal)

Měl jsem Combat v 9. Na můj vkus velké vůle, domeček "chodil" snad na všechny světové strany. Nelíbily se mi moc vysoké a hranaté mířidla a pojistka - to je ale jen můj názor - nemám rád pojistky. Navíc ta pojistka šla vcelku lehce a občas jsem nechtěně zajistil při rychlém tasení a to považuji za největší problém. V ruce sedí dobře. Spolehlivost bez závad, přesnost velmi dobrá. Po delším nošení se uvolňoval první náboj v zásobníku a po vyndání zásobníku ten náboj vypadl. Osobně bych za ty peníze raději jetého glocka, na druhé straně pokud někdo chce novou zbraň za 11 000, proč ne.
Lépe zbraň mít a nepotřebovat ji, než ji potřebovat a nemít.
Taky uvažuji nad koupí nové zbraně. Chtěl jsem prodat stávající CZ 110 a koupit jinou, ale rozhodl jsem se 110 si ponechat protože vlastně nemám důvod ji prodávat. Je to skvělá zbraň na obrannou střelbu. Takže si ji nechám a počkám si pár měsíců než našetřím a koupím jinou. Uvažoval jsem nad opěvovaným glockem,CZ 75d compact, coltem 1911 od Norinca, Alfou Combat, GP K100, SW MP9, SIG 2022, HK USP, Walter P99, Taurus 24/7. Jsou to určitě všechno dobré zbraně ale teď jen budu chodit po střelnicích a zkoušet tyto vypsané zbraně abych zjistil která mi sedne nejlépe. Zatím jsem měl možnost si vyzkoušet Glocka 22 ale nesedil mi až tak dobře v ruce, jinak výsledky sním byli pěkné to ano. Dále jsem zkusil Alfu Combat, ta mi sedla lépe vruce a výsledky nebyli také špatné. Seděla mi lépe než ten Glock. Dále jsem vyzkoušel Norinco 1911 a ta mi neseděla vůbec a aní výsledky jsem sním neměl dobré. Zkoušel jsem ještě CZ 75 d compat a k té zbrani nemám výhrady žádné. Pro mne je skvělá. Zbylé zbraně se chystám vyzkoušet postupně. Udělám si celkový obrázek o každé a pak se rozhodnu co koupím. Zatím můžu šetřit a testovat. Nedám jen na to co píšou v časopisech a na internetu, ikdyž ktomu budu přihlížet ale myslím si že by měl každý kdo kupuje zbraň ji vyzkoušet na střelnici a zjistit co mu sedí nejlépe a né to uspěchat a koupit něco co poradili ostatní nebo se ohlížet na rozdíl ceny 2-4 tisíc. Raději počkat a koupit to co je pro každého nej! To je jen můj názor. 

Baikal IŽ 27 EM-1C, ČZ 110, GLOCK 17
Umění žít spočívá v tom, umět se včas rozhodnout, na co se dřív vysrat.
Umění žít spočívá v tom, umět se včas rozhodnout, na co se dřív vysrat.
Alfa Iron Combat
Mám ji přes rok a naprostá spokojenost , ani jedna závada, kromě těch simulovaných, a za ty peníze lepší nekoupíš, snad jen hmotnost u celokovové je na nošení horší asi koupím ještě v plastu 45 

Re: pistole ALFA Combat 9mm Luger
Kupoval jsem ji v roce 2001 jako novou ALfa combat 9 mm, fakt že moc nestřílím, nastříleno do 5000 . Za tu dobu ani jedna závada, a ani jedno zaseknutí zbraně. Zbraň má trochu větší vůle , ale zato jí nevadí nečistoty. Přesnost dobrá, držení dobré.
Stála mě tenkrát necelých 15 tisíc korun.
Stála mě tenkrát necelých 15 tisíc korun.
Vzduchule DUO II od Franty Duška z Opočna
Alfa combat 9mm luger
Browning 6,35 - CZ
Slavia 631
GAMO Black Cat 1000
SPA - CP2 .177
Alfa combat 9mm luger
Browning 6,35 - CZ
Slavia 631
GAMO Black Cat 1000
SPA - CP2 .177