P???ern? kvalita nov?ch 9mm n?boj? od SB?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
sb
Zdravím, trochu odbočím.
Jaké máte poznatky co se týče novinky 9 mm z Číny ????
Jaké máte poznatky co se týče novinky 9 mm z Číny ????
9 Para Norinco (Šmejd in China
) jsem používal v ČZ 75B. Vystřílel jsem jich cca 500 ks se dvěma závadami (druhá závada byla defektní nábojnice, kterou jsem ani nezkoušel použít). Střelivo je to slušně přesné, kvalitní přiměřeně ceně, kule nemagnetujou, výkon je zdá se v normě. Pokud má člověk možnost je koupit za slušnou cenu (tj. tak do 3,50 Kč/ks), nevidím důvod je nepoužívat. Shrnuto: Zkušenost pozitivní (nenadchnou, ale za tu cenu uspokojí).
PB a shai_tan: Zakázaná jsou pouze ocelová jádra (lidově "oceláky" nebo taky "železňáky"). Materiál pláště zákon (naštěstí) vůbec neřeší (protože na něm nezávisí průbojnost).
P.S. Zkusil jsem magnetem jedinou škatuli S&B, kterou mám momentálně doma. Kule ani patrony NEMAGNETUJOU. Je to to nejběžněší civilní provední S&B 9 Lug.: 7,5 g FMJ ogiv. střela. Jde o takovou tu "památeční" sérii se zlatou samolepkou "180 Let S&B" na krabičce, jinak na té škatuli není nic zvláštního. Koupená je před pár dny. Tak teď fakt nevím, co si o tom mám myslet
. Nejspíš to bude co série, to originál
.

PB a shai_tan: Zakázaná jsou pouze ocelová jádra (lidově "oceláky" nebo taky "železňáky"). Materiál pláště zákon (naštěstí) vůbec neřeší (protože na něm nezávisí průbojnost).
P.S. Zkusil jsem magnetem jedinou škatuli S&B, kterou mám momentálně doma. Kule ani patrony NEMAGNETUJOU. Je to to nejběžněší civilní provední S&B 9 Lug.: 7,5 g FMJ ogiv. střela. Jde o takovou tu "památeční" sérii se zlatou samolepkou "180 Let S&B" na krabičce, jinak na té škatuli není nic zvláštního. Koupená je před pár dny. Tak teď fakt nevím, co si o tom mám myslet

Žádná zbraň není přesnější, než jí dovolí střelec.
zkusil jsem proverit par naboju z produkce SB a naprosta vetsina MAGNETUJE! silne magnetuji: 9L z ruznych serii- opticky vypadaji trosku jinak i naboje SB oznacene jako 9para taky ruznych serii dale SB .38 special, 6,35Br, 7,65Br, 7,62x25- ta je ovsem asi vojenska dale puskove: 6,5x55SE a 8x57JRS ale neni v tom SB uplne sama- magnetuje treba i 9L od libry
naopak nemagnetuji pouze 3 patrony SB ktere jsem zkousel: pistolova 9Br, a jedna jedina 9L z 5ti ktere byly od SB a to takova ktera ma barvu kule stejnou co nabojnice- svetle zluta a puskova ,308W
naopak nemagnetuji pouze 3 patrony SB ktere jsem zkousel: pistolova 9Br, a jedna jedina 9L z 5ti ktere byly od SB a to takova ktera ma barvu kule stejnou co nabojnice- svetle zluta a puskova ,308W
CZ 85 COMBAT, SUHL 150+BSA 4-16x40 AO, PM Makarov, GLOCK 17, MOSIN 1891/30 Iževsk 1927, TOZ 35, ZKM 456,
Jo, to jsou právě ty, co jsem dneska zkoušel.PB píše:...jedna jedina 9L z 5ti ktere byly od SB a to takova ktera ma barvu kule stejnou co nabojnice- svetle zluta...
A ty, co magnetujou, mají jakou barvu kule? Jestli stříbrnou (ponikl), tak o těch to vím. Ale to jsou právě ty, co se vyráběly za onoho času, a o kterých jsem si myslel, že už jsou dávná historie.
a nevite nahodou nekdo jestli magnetujou limity? nejlepe .45
http://www.limit.cz/naboje-strelivo.html
http://www.limit.cz/naboje-strelivo.html
CZ 85 COMBAT, SUHL 150+BSA 4-16x40 AO, PM Makarov, GLOCK 17, MOSIN 1891/30 Iževsk 1927, TOZ 35, ZKM 456,
Limity v 9 Luger jsem kupoval cca před měsícem a na magnet mi taky nechytají.
Co se týče SB, tak sem se dnes pořádně nasral, protože mi magnetujou (a to strašně) úplně všechny .357Mag a 9 Luger - takový sračky za tak strašnou cenu! Co si myslej?
Jen asi stovka Lugerů od SB, co mi leží doma už přes rok na magnet nechytá....
Co se týče SB, tak sem se dnes pořádně nasral, protože mi magnetujou (a to strašně) úplně všechny .357Mag a 9 Luger - takový sračky za tak strašnou cenu! Co si myslej?

Jen asi stovka Lugerů od SB, co mi leží doma už přes rok na magnet nechytá....

Buďte sami tou změnou, kterou chcete ve světě kolem sebe vidět. Mahátmá Ghándí
Hodnotíš je dost tvrdě. Kulová munice S&B má, řekněme, proměnlivou kvalitu. Dejme tomu. Ale například na jejich brokové patrony jsem neslyšel prakticky žádnou kritiku, a to ani od lidí, kteří Selliery zrovna moc nemusí. Samostatnou kapitolou je jejich malorážkové střelivo: hodně lidí na něj nadává, ale já osobně mám poměrně dobré zkušenosti.
Je to prostě moderní firma jako každá jiná, leccos zkouší a občas je z toho úlet, který je ne vždycky ve prospěch zákazníka.
Je to prostě moderní firma jako každá jiná, leccos zkouší a občas je z toho úlet, který je ne vždycky ve prospěch zákazníka.