Příspěvek
od JR » 07 říj 2011 22:38
Když to bereš jako alternativní trénink, tak bys možná měl používat stejný sklo, jako ve skutečnosti, abys potom neměl problém třeba s překlikávánim (myslim 1/4 - 1/8 MOA), změna zoomu, paralaxe, prostě aby sis při trenálu nenavyknul na jiný kroky než při soutěži, na závodech je člověk schopnej zblbnout i jinak triviální věci, určitě to znáš.
Asi by to mělo bejt něco s vlasovym křížem, ne? Mildot asi nepoužíváte... Na 35 metrů asi nebudeš potřebovat velkej zoom, zřejmě by stačilo do 20x, nebo pevný přiblížení. Výborný sou třeba Sightrony - 10x a 20x. Bushnell by byl taky dobrej tip, ale má zas tlustší osnovu. Já střílim s Hawkem, nejenže má přijatelný sklo, ale má i výbornou osnovu, konkrétně halfmildot - pro mě je její tloušťka akorát. Předtim sem měl big Nikko a tam byla osnova hrubší (to byl taky jeden z důvodů, proč sem ho vyměnil). Hawke ale má klik 1/4., Bushnell taky. A tíha puškohledu - já myslel, že střílíte většinou z nožek, tam by to nemusel bejt problém, dyť i váha vašich pušek bejvá občas závratná, to vim ale jen z doslechu. Každopádně lehký sou zase Bushnelly. Ani ty Sightrony nejsou z nejtěžších, pak je tu eště řada tactical od Hawke. Ale stejně máš při střelbě vestoje montáž (místo, kde se váha skla promítá na zbraň) přibližně v těžišti těla, takže pokud je puška těžká na předek, nemělo by to tolik vadit, pokud neřešíš celkovou váhu systému.
Třeba někdo přijde i na jiný tipy skel, na víc se asi nezmůžu.