Příspěvek
od Artifex » 01 kvě 2014 23:14
Jinak teda ještě z jiného úhlu pohledu, trošku si zafabuluju...
Po dlouhém dni v práci jsem lehce zmokl, sice jsem si stihl nasadit kapuci, ale vypadám hrozně, prostě den naprd. Postavil jsem se před dům abych si mohl dát pravidelnou injekci inzulinu, mezitím, než přijde kolega a vyzvedne mne autem. Vtom z nějakého baráku vyběhne dědek a začne mne osočovat, co jsem ukradl a co tam tak blbě postávám. Rozhodně nemám v tu chvíli náladu na hádku s blbcem, tak se rozhodnu spěšně odejít. V ten moment slyším za sebou v blízké vzdálenosti výstřely...
... no, je to naprosto hypotetická situace, ale v ten moment bych hodil šipku do nejbližšího rigolu a při opatrném vyhlédnutí a zahlédnutí palné zbraně bych palbu opětoval, protože jedinec je zcela zjevně agresivní a začal útok, nalezené nábojnice by tomu také odpovídaly, cojávím kam střílí a proč. Z této strany by to byla rozhodně nutná obrana.
Takže rozhoně není na tobě nikoho zadržovat, pokud ho nenajdeš přímo při činu nebo není jasné, že dotyčný je pachatel TČ (zrovna vychází z dveří s mou cihlou zlata, kterou přesně identifikuji podle mohutných číslic jejího sériového čísla.)
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377