Odstrel skudcu (krysy, mysi, potkani)

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Zamčeno
J.Laser

Příspěvek od J.Laser » 12 dub 2007 18:22

Jo dalo mi to trošku hledání ale v metodice deratizace desinsekce a desinfekce jsem našel odstavec:" Usmrcení hlodavce v pasti je možné i mechanicky: např. přiměřenou střelnou zbraní včetně vzduchové pistole, pokud způsobí okamžitou smrt zvířete. " Takže se omlouvám za omyl který jak říkám jsem někde slyšel.

PB
Odborník na zbraně

Příspěvek od PB » 12 dub 2007 18:43

ANDY- o myslivosti sem nahodou hodne premyslel nez jsem sel delat papiry ale zadnyho myslivce neznam takze se musim spokojit se skupinou B :wink:
CZ 85 COMBAT, SUHL 150+BSA 4-16x40 AO, PM Makarov, GLOCK 17, MOSIN 1891/30 Iževsk 1927, TOZ 35, ZKM 456,
Childeater
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Childeater » 12 dub 2007 20:58

Není to těžké. Jestli opravdu chceš, dá se v tom najít smysl života... :wink:
Brigadier

Příspěvek od Brigadier » 12 dub 2007 21:48

Trochu OT: V roce 2003 jsem dělal absolventskou práci na téma "Zdravotní rizika z přemnožení zdivočelých holubů v městských aglomeracích a jejich možné ovlivnění". Co se týče metod hubení holubů, v uzavřených prostorách (např. půdy starých městských domů) bylo možno redukovat počet hřadujících holubů též odstřelem ze vzduchových a plynových zbraní, kterým výrobce zaručuje úsťovou rychlost střely alespoň 200m/sec. - dle metodického doporučení SZÚ
Childeater
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Childeater » 12 dub 2007 22:10

Lovili jsme holoubky 634kou...plná spokojenost. Jenom to chce znát trochu anatomii holuba a nemířit mu třeba na vole.
PB
Odborník na zbraně

Příspěvek od PB » 12 dub 2007 22:45

jo to je dulezity- u potkana kdyz netrefis precizne hlavu nebo stred hrudniku tak utece- ikdyz chcipne pozdejc :?

jeste k myslivosti- rad bych se myslivcem stal ale fakt nikoho neznam a je tezke jit do toho od nuly- nehlede na to ze je k tomu potreba hodne financnich prostredku :(
CZ 85 COMBAT, SUHL 150+BSA 4-16x40 AO, PM Makarov, GLOCK 17, MOSIN 1891/30 Iževsk 1927, TOZ 35, ZKM 456,
Childeater
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Childeater » 12 dub 2007 22:57

Stran financi to zase neni tak krute. Pokud mas opravdu zajem, rad Te vezmu nekdy do lesa. No problem.
KILL KOMUNIST

Příspěvek od KILL KOMUNIST » 15 dub 2007 01:15

No nevím, ale můj názor na myslivce se s pročítáním těchto příspěvků nezměnil. Nevím z jakého titulu si přivlastňují nárok na cokoliv ohledně jakési " HONITBY ". Pokud bych nějakého chytil na svém pozemku, asi bych se nejspíš přestal ovládat. Holt jsme ale na VÝCHODĚ, a tak si partička lobistů co si chtějí prásknout do čehokoliv beztrestně holt prosadí svou. Schvaluji pouze , když se trefují navzájem a tomu tleskám i nohamaaaaaaaa.
PB
Odborník na zbraně

Příspěvek od PB » 15 dub 2007 12:15

mno, chce se nekomu vubec reagovat? podle nicku naky chudak :x
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 15 dub 2007 12:45

To-PB
Takové primitivy lze pouze ignorovat,je s podivem že nejraději vše soudí lidé bez informací či vzdělání.No a ty jeho argumenty jsou jen bláboly které si přečteš kdekoli.
Daleko raději si přečtu negativní postoj člověka,který dokáže svá tvrzení podložit či podepřít fakty,která svědčí o nastudování (byť částečném) problému.
Takovýhle hrdina z davu je spíše trapným symbolem zkresleného vnímání demokracie,nic víc.
Co se týká přímého vyhrožování ,,neudržím se!!´´ no na takového frajera zrovna čekám,taky pro případ nutné obrany mám SW 38SP a bude li mi připadat situace natolik špatná že bude třeba SW použit,nebudu na takto agresivního idiota váhat ani vteřinu.
Každá mince má dvě strany,a na každé prase je řezník.Pokud mi zákona norma umožňuje být myslivcem a vykonávat právo myslivosti,tak žádný agresivní,zákon nerespektující útočník nemůže počítat s tím že jeho jednání zůstane (v rámci zákona) bez odezvy.
Takže tímto přeji panu drsňákovy,až narazí.Příjemný zbytek života na vozíku a s vývodem (v lepším případě).
:wink:
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Arnie

Příspěvek od Arnie » 15 dub 2007 16:06

No ono s tou partickou lobistu to bylo celkem trefny ... a ja jsem taky na agresivni myslivce pripraven ... takze asi tak :wink: Ona ta vzajemna nevrazivost tu je a bude.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 15 dub 2007 17:02

to- Arnie
Jaká vzájemná nevraživost?Buď ctíme zákony a potom naznačená reakce je agresí,nebo je nectíme,v tom případě anarchie ozbrojená tlupy násilníků a to už i tobě bude zbraň na nic (nemáš patřičný dostřel).Nevím o co komu jde?Pořád jen blbé pindy o ,,loby´´ ale to že věci na které se tu donekonečna poukazuje,řeší zákony,nařízení a ustanovení to už nikdo neví.Zatím jediné co zaznělo jsou averze,výhrožování,a teorie o loby.Takže pokud nemáš argument který by nějak tuto diskuzi obohatil,nasměroval či pozvedl,tak to už raději nekomentuj.Poukazovat na věci a říkat že jsou špatné umí i malé dítě,ovšem pokusit se to řešit či změnit to už chce dospělého člověka.Před pár lety jsem měl na myslivce dost podobný názor,takže jsem se rozhodl s tím něco dělat.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Arnie

Příspěvek od Arnie » 15 dub 2007 18:04

Hele, agresivne se tu chvas vetsinou ty ... za dalsi - naznaky existence vlivnejch skupin z rad myslivcu mam. Vim minimalne o jedny strelnici ktera nemohla byt schvalena bez znamosti, byl jsem svedkem tyrani loveckejch psu lidma(myslivcema) ktery jsou na vedoucich pozicich mysliveckejch organizaci ...
Kdybys tu nezacal plkat o zbytku zivota na voziku tak by me nenapadlo reagovat!
Naposledy upravil(a) Arnie dne 15 dub 2007 18:40, celkem upraveno 1 x.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 15 dub 2007 18:18

to- Arnie
No kdybys ty případy konkretizoval,určitě by to bylo zajímavé.Dostaly bychom se z roviny jedna paní povídala do zajímavých situací.Na tvé ostatní připomínky osobního charakteru nebudu reagovat.
Roman

Příspěvek od Roman » 15 dub 2007 18:20

Docela rád bych si početl o odstřelu škůdců a potkanů a myší, ale bohužel asi posledních 7 příspěvků je zas někde mimo... stejně se budete hádat a skončíte na začátku... není to už zbytečné?
Zamčeno