Nic na makavici neměla žadne ruské udělátko - proto jsem psal v 00:24 nechápu nejen já. Jestli jsou zblblý tím světlem nebo vedrem nebo čím - ale azse ptáci tu řvou už od 3 ráno - třeba už šla čorovat.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
Ano to zní celkem logicky, ale vědšina ptáku už mladý vyvedla. Ale někdy na konci května jsem jednu střelil o půl čtvrtý ráno , na východě byl jen takovej slabej pruh, a ta straka si sedla přímo do něj... Ne vždycky je slunce za zády výhoda
...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Zdravím a taky bych se podělil o zkušenosti s lovem škodné, nebo vlastně potkanů. Vlastním Hatsan AT44-10 v ráži 4,5mm a ta je na statného hlodavce ne vždy dostačující. Mladí jedinci se dají jednou ranou zneškodnit, ale s těmi většími to je o přesnosti zásahu. Vyzkoušel jsem Predátory od Alexxxuse a rozdíl oproti klasické diabolce určitě je, ale chce to na škodnou určitě 5,5mm. A těch 16J taky není nic moc. Rozdíl v ráži vidím už i u mé druhé vzduchovky Gamo CSI Camo 5,5mm. A tou střílím klasickou diabolkou.
2 loucak: pravdepodobne by si mal zapracovat na presnosti a umiestneni zasahu. hatsan a vlastne akakolvek vzduchovka v kalibre 4,5mm a Eo aspon 10 J spolahlivo dospeleho potkana usmrti. treba strielat do hlavy alebo na krcne tepny. 16J je energie az az, ba mozno je to niekedy na skodu veci. dochadza casto k priestrelu, diabolka vyleti von z tela a zanecha len relativne maly ranivy kanal.
a pokial ide o strelivo, testoval som 4.5 vs 5.5 i predatory vs hollow pointy. nejake rozdiely sa najdu, ale urcite nie su dramaticke. potkan zasiahnuty do hlavy 4.5mm klasickou diabolkou s dostatocnou energiou je na 99 percent mrtvy.
vzdy zalezi na tom, o co ti ide. ja sa snazim, aby potkan po zasahu urobil len minimalny pohyb a (v idealnom pripade len "tanec smrti"), preto strielam do hlavy. skusal som aj 5.5 mm a zasah na srdce, ale ukazalo sa, ze to nie je take spolahlive ako zasah do hlavy. a 4.5mm urcite staci.
"Messieurs les Anglais! Tirez les premiers!" (Gróf d'Anteroche v bitke pri Fontenoy 11.mája 1745)
loucak píše:... ale s těmi většími to je o přesnosti zásahu. Vyzkoušel jsem Predátory od Alexxxuse a rozdíl oproti klasické diabolce určitě je, ale chce to na škodnou určitě 5,5mm. A těch 16J taky není nic moc.
Vždy je to o přesnosti zásahu, ne? A 16 J fakt postačuje, střílel jsem potkany, když byl zákon do 10 J a vždycky to stačilo. Ovšem že ne na 30 metrů
Střílím s kolimátorem do 20 metrů, a už několik potkanů po prvním zásahu do hlavy ještě odešlo. Pravda je, že 4,5mm udělá často čistý průstřel. Osvědčilo se nejlépe na krk.