Příspěvek
od Arcturus » 02 pro 2022 08:51
Pokud chceš přesnost a střílet na terč, tak lámací puška, ať už s pružinou nebo s plynovým pístem, nemá v 20 J nebo dokonce v 40 J moc smysl. U Gamo toto platí 1000 násobně. Např. já, než jsem prodal svůj Weihrauch HW30S, tak jsem s ním běžně přesně střílel na 30 metrů - puška měla výkon 7,5 J a cenu cca 6.000 Kč vč. dopravy z Německa.
Co se týče nastřelování, je možné, že se sešly dva faktory - špatná puška a chybný způsob nastřelování. Budu mluvit jen o pružinovkách, protože s plynovým pístem nemám zkušenosti, kdyžtak mě někdo opraví.
Zapírat se do pružinovky při střelbě je nesmysl - naopak, pružinovka musí být držena v tzv. artillery úchopu, tzn. volně a nebránit jí v pohybu, protože jinak pohyb pístu působí nepřesnosti. To je také důvod, proč se pružinová puška nemá nastřelovat opřená o bag , na bipodu (vážně k tomu je bipod?) nebo zapřená o stůl. Podpírej ji pouze svojí rukou a nezapomeň, že ji při střelbě musíš vždy držet víceméně stejně a stejnou silou, jinak se ti bude posouvat bod zásahu.
Nejdřív se rozhodni co od pušky chceš. Jestli co největší výkon a na přesnosti ti nezáleží, pak je Gamo, případně Hafan asi správná volba. Pokud chceš přesnost, tak Gamo vrať a pořiď si Weihrauch nebo Air Arms.
Pokud si chceš Gamo nechat, tak kontaktuj strixe (člen zdejšího fora) a domluv se s ním, jestli by s tím něco dokázal udělat.