O?et?ov?n? a opravy d?ev?n? pa?by
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
na pazby je vyborny parketovy olej s uretanom Cirranova... staci natriet handrickou, 3 - 4 razy, super kresba, odolnost proti skrabancom aj vlhkosti... alebo skuste sj ine oleje na parkety, ked to vydrzi na dreve co sa po nom chodi, musi to vydrzat aj na pazbe...
toto som cital na nejakom polovnickom fore, vsetko funguje... inak pouzivam aj fermez, to je tiez v pohode, len treba to postupne robit, nechat poriadne vyschnut jednotlive vrstvy a poslednu prelestit... pripadne skrabance staci len zakvapkat feremezou, nechat vyschnut a prelestit...
lakovat urcite nie, ked tak, len nejaku vzduchovku s bukovou pazbou...
mam jednu pazbu na kresadlovke origos morenu (orech) a potom napustanu voskom... to tiez celkom ujde, na matnom povrchu krasne vynikne kresba... matna pazba sa mi viac paci ako taka co sa leskne ako psovi g...e...
toto som cital na nejakom polovnickom fore, vsetko funguje... inak pouzivam aj fermez, to je tiez v pohode, len treba to postupne robit, nechat poriadne vyschnut jednotlive vrstvy a poslednu prelestit... pripadne skrabance staci len zakvapkat feremezou, nechat vyschnut a prelestit...
lakovat urcite nie, ked tak, len nejaku vzduchovku s bukovou pazbou...
mam jednu pazbu na kresadlovke origos morenu (orech) a potom napustanu voskom... to tiez celkom ujde, na matnom povrchu krasne vynikne kresba... matna pazba sa mi viac paci ako taka co sa leskne ako psovi g...e...
Re: Ošetřování a opravy dřevěné pažby
přesně tak. Taky se obávám toho laku spíš bych to viděl na ten olej .
ČZ 27 , SLAVIA 620, 634
Zkusit to můžeš, ale co asi tak udělá lak který už teď na pažbě nedrží a odlupuje se. Jedině dostat dolu původní lak, kombinace asi fungovat nebude. A lak na zbrani není problém, pouze se to musí umět a mít přístup k profesionálním výrobkům což se laikum nepovede a v obchodě s barvy/laky je neprodávají.
olejicky popisuji tady...http://www.cestadreva.cz/page/obchod/pr ... e-na-drevo
ahoj tak jsem se chtel optat jestli jste nekdo zkousel tim naparovanim ted resim u kulovnice nejake ty vrypy ..jinak je pazba v perfektnim stavu tak bych to chtelk nejak vysparvit mate nekdo nejake reseni?
Napaření funguje dobře pouze u otlaků a promáčklin, jakmile jsou přeražena vlákna tak to funguje velmi málo, skoro vůbec. A pokud je na dřevě lak, tak ta pára bude mít problém se dostat do dřeva.
Hledám něco na ořech a narazil jsem na tungový olej:
http://www.radio-foto.eu/predovky/pazby.php
https://www.olejenadrevo.cz/olejenadrev ... revni-olej
...
Vypadá to jako velmi dobrá volba, co myslíte? Nebo bude lepší Ballistol Balsin? Zase netuším, co udělá na pažbě zabarnevý olej. Dříve jsem používal lněný olej.
http://www.radio-foto.eu/predovky/pazby.php
https://www.olejenadrevo.cz/olejenadrev ... revni-olej
...
Vypadá to jako velmi dobrá volba, co myslíte? Nebo bude lepší Ballistol Balsin? Zase netuším, co udělá na pažbě zabarnevý olej. Dříve jsem používal lněný olej.
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
zdravim ja pažbu natřel včelim voskem a super
Zdravím,
potreboval by som poradiť s údržbou pištoľovej rukoväte, na ktorej sú od používania stopy potu a mastnoty. Rukoväť som jemne utrel vlhkou handričkou, na ktorej ostali tmavé stopy. Drevo mierne zbledlo a zmatnelo. Viem, že sa to dá natrieť olejom (nap. Balsin-om), ale neviem, či to môžem aplikovať aj na znečistený povrch, alebo je treba rukoväť najskôr nejakým spôsobom očistiť.
potreboval by som poradiť s údržbou pištoľovej rukoväte, na ktorej sú od používania stopy potu a mastnoty. Rukoväť som jemne utrel vlhkou handričkou, na ktorej ostali tmavé stopy. Drevo mierne zbledlo a zmatnelo. Viem, že sa to dá natrieť olejom (nap. Balsin-om), ale neviem, či to môžem aplikovať aj na znečistený povrch, alebo je treba rukoväť najskôr nejakým spôsobom očistiť.
TAU 7, Steyr LP10, Slavia 631, Feinwerkbau Model 500, Ardesa Patriot .45, LOV 21, Hämmerli AP20
Na YouTube je seriál Midway USA. Sleduju to, ani ne tak kolem zbraní, ale ta dílna, ta teda je. Ten chlapík v jednom dílu kompletně opravuje pažbu. Je to tam dost podrobně vidět. Dřevo je hodně používané. Doporučuju pohledat a kouknout.
Drevené časti sa pri renovácii ako prvý krok obvykle odmasťujú - stretol som sa s doslova "vypraním" v acetóne (komplet namočené na nejakú dobu a odrhnuté kefkou - dobre vetrať, aby sa človek nesfetoval!). Po dôkladnom vysušení potom opravy a podľa potreby namorenie a záverečná povrchová úprava, čo môže byť olej, vosk, šelak, nitrolak...
Hledal jsem to video a našel jsem ho:
Je tam všechno, i to praní v acetonu.
Je tam všechno, i to praní v acetonu.
Ďakujem za tipy. Trochu sa obávam toho odmastenia v acetóne, či to neurobí fľaky v pôvodnom morení, resp. či nové morenie ich bude schopné prekryť.
Vedeli by ste poradiť konkrétne výrobky, ktoré ba sa mali použiť - moridlo, olej?
Vedeli by ste poradiť konkrétne výrobky, ktoré ba sa mali použiť - moridlo, olej?
TAU 7, Steyr LP10, Slavia 631, Feinwerkbau Model 500, Ardesa Patriot .45, LOV 21, Hämmerli AP20
Mořidlo nevím, asi co je k dostání. Ale olej TUNG a pak podle návodu