NOV? ONLINE SOUT?? PRO VZDUCHOVK??E

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět

Líbí se Vám nová soutěž ?

Anketa končí za 26 srp 2009 19:56

ANO
37
65%
NE
20
35%

Celkem hlasů: 57
ivco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ivco » 12 črc 2009 19:06

Grinch:
Neboj. rátaj somnou a s Chrustom.
len co mi dojde puskohlad poslem terče.
zatial neviem ktoru kategoriu skusim ako prvu ale urcite sa zcastnim.
Mam toho na programe sice dost: Rodina, IL-2 Sturmovik, Robota, Bajk, ale budem sa snazit. :D :wink:

súčastnosť: Steyr LG 110 HP, Hawke Sidewinder 8-32x56, strelivo JSB.
minulosť: AirArms Pro Sport 4,5. MTC Viper 10x44.
pem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pem » 25 črc 2009 20:52

Grinch - asi jsi to vymýšlel a organizoval zbytečně. Všude jen řeči a skutek utek. Já bohužel jsem nemohl nic nastřílet, protože jsem neměl pružinu. Pak jsem byl na dovolené. Teď pružinu mám, ale zase se vyskytl problém s optikou. Teprve to budu řešit.

Co se týká zásahu rukojmího. Nevím, co je na tom u některých nepochopitelné (to se netýká Grinche). Jestliže přetnu obrys rukojmího - jdou body dolů. Konec. Dál není co vysvětlovat.
Grinch
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Grinch » 28 črc 2009 09:19

No ja snad uz konecne taky zacnu picat co nejdrive...

Jinak prvni terc poslal Kubajzz - zatim je samozrejme v zebricku prvni :)))

http://grinch.cz/cz200kat1.html

dalsi terce sem :)
Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 04 srp 2009 19:36

Dalsi terc je od Pema ... www.grinch.cz
majggi

Příspěvek od majggi » 04 srp 2009 22:13

100 bodov pema :?: sútaž sa ešte ani poriadne nerozbehla a tuším že v tejto kategórie je už po nej :shock: :lol: :lol:
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 04 srp 2009 22:16

Vysledek je to vysoky ale jeste se nad nej vejde 9 vyssich od 100X2 az po 100X10 ,,,
majggi

Příspěvek od majggi » 04 srp 2009 22:20

to mi prosim ta vysvetli co sa tak stupnuje 100x1 az 100x10 dik
edit: jaj už som si to všimol 1x mal čistý stred a možeš ich mať max 10. aj tak 100b. je 100b. takže tento terč je už u mna pasé... Obrázek Obrázek
Naposledy upravil(a) majggi dne 04 srp 2009 22:31, celkem upraveno 1 x.
ivco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ivco » 04 srp 2009 22:22

sak 100 bodov.
maximum je 100 bodov.
kategoria skoncila.
Grinch
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Grinch » 04 srp 2009 22:37

to mi pak pripomina ze jsem tam zapomnel napsat Robertovo pravidlo( Sidewinderovo) - v pripade stejnych bodovych zisku rozhoduje vyssi pocet cistych stredu ...

pokud s enecitis na 100X2 a vice, pak je terc passe

EDIT - chyba opravena a pravidlo doplneno...
pem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pem » 12 srp 2009 20:04

Musím se přiznat, že mě docela mrzí, že jsme zatím jen dva, kteří poslali své nástřely terčů do této soutěže. Jsem to já a Kubajz. Nevím proč tomu tak je, že se zatím nikdo nepřidal. Třeba proto, že jsou dovolené, že je hezky a střílí se venku, nebo že někdo nechce poslat své terče z nějakého důvodu, nebo že to pro někoho není zajímavé. Důvodů může být víc. Prostě řečeno, zřejmě to spěje k tomu, že tato soutěž asi nemá smysl. A mrzí mě to. Někdo si dá tu práci, že to zařídí a zorganizuje, vymyslí terče a dodá pravidla a výsledek pak žádný. Ze začátku zájemců bylo dost. Ale teď ...
Možná se pletu a vše se třeba ještě rozjede - no uvidíme.
Ještě uvedu poznámku k terči "RUKOJMÍ". Bohužel se nemůžu zúčastnit jiného typu soutěže Online, protože nemám k dispozici potřebnou vzdálenost k terči.
Střílet s vědomím, že nesmím zasáhnout rukojmího, je celkem nápor na psychiku. Alespoň pro mě. Je to úplně něco jiného, než střílet na nějaký klasický terč kruhový, nebo něco podobného.
Když si uvědomím, že třeba klasický terč ON LINE KRUHOVÝ, má desítku o průměru asi 2,5 mm, a nastřílím z 200 bodů třeba 195, tak pak střílet na rukojmího bude brnkačka. Protože desítka (průměr hlavy kam mám střílet) je daleko větší. Ale to je omyl. Právě zde hraje psychika tu roli, že rukojmího nesmím vůbec škrtnout. Pak se odečítají body. A jestli mám zneškodnit pachatele, který je částečně překrytý rukojmím, tak zákonitě (alespoň já) mířím raději více např. doprava (pokud je rukojmí vlevo od pachatele), abych rukojmího nezasáhl. A v tom je ten vtip. Prostě se víc soustředím na nezasáhnutí rukojmího, než na skutečný terč - pak dochází k chybám. A v tom je střelba na tento terč podle mě daleko těžší, než na klasický. Z psychického hlediska.
Já sám jsem nastřílel těchto terčů asi 20, než se mi podařilo rukojmího nezasáhnout. Ikdyž to bylo jen na 15m. Prostě žádná sranda. A kdyby se mělo střílet na větší vzdeálenost, asi by se mě to nikdy nepovedlo.
Je pravda. že jsem poslal další 100 bodový terč do soutěže "rukojmí na 15 m pístovkou", ale žádná čistá desítka. Jen 100 bodů.
Takže vy další, posílejte a střílejte. Nejde o výsledky, ale o zábavu a sdělelení vlastních dojmů. Grinch s tím měl práci, tak to zkuste.
Grinch
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Grinch » 12 srp 2009 21:21

popravde je mi taky lito ze se nikdo neozval dalsi:(

Nvm cim to je - verim ze az konecne zprovoznim po pul roce 200ku, a zacne mporadat tady srazy ve Velmezu, tak tam kluky "donutim" neco nastrilet na onlinovku :)

bohuzel ted jsem v praci silne zajamovan :( bylo mi doprano karierniho rustu, tak se jedu flakat na letecky dny do Polska, na CIAF (timto jste GS zvani k Mi24 :) a potom na zari do Francie, takze stejne neni cas na strileni a bohuzel ani na nejaky updaty webu coz me mrzi - neb me to bavi.

do onlinovky jsem se pustil, protoze nekolik let sem sledoval Robertovy stranky a onlinovka me zaujala jako dobry napad (byt zprvu s cilem porovnani pusek, nikoli strelcu) ...

je mi lito, ze ackoli si myslim doznala po mnoha utrapach, temer bezchybne formy, stejne se nenajde siroky okruh zajemcu, ktery by posilal nejak pravidelne terce:(

Nejde o to poslat celkove nejlepsi, jde o to poslat SVUJ nejlepsi terc...vim ze Pemovo 100X1 muze byt pro nekoho demoralizujici, a verim ze je par lidi kteri ted strili o stosest ale neposlou terc s mensim bodovym ziskem..ale ... posilani tercu je osobni vec a kazdy by mel dat vedet o tom ze ma nejaky progress - pokud poslete za mesic jeden jediny terc a ani ten ne, tak jak ostatni poznaji ze mate vzestupnou tendenci?

v em je problem, ci hloupe receno ostuda, poslat 57b, za tyden 78b, a nakonec 100b a 100X3? vypada to lepe nez kdyz cekate a potom poslete 100X3 - to vypada jako nahoda a neni videt cesta kterou jste usli ...

vim ze se mi to keca, kdyz zatim nemam z ceho strilet, ale pevne verim ze v zari pudju prikladem a klidne tam dam terc treba s 15b nebo s rukojmim bez hlavy ...

pokud jde o rpaci na webu - delam to rad a ve volnym case, tzedy mi prosim omluvte, ze nestiham nejak aktualizovat web...

musim se omluvit Pajovi z Hradce, ze jsem jeste nedal jeho upgrade na stranky - ale doopravdy nemam tolik casu to ted rozhazet do podsekci..a je toho vi :( nestiham ale snazim se...

diky za pripadne docteni az sem a preju pekny vecer!
ivco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ivco » 12 srp 2009 21:56

na mna-moje schopnosti a na moju pruzinovku je to malé.
momentalne sa venujeme s chrustom nasmu HFT-pracujeme na odklopnom mechanizme na mrtvej zone na zveroch a terčova strelba na nasej minisutazi. klasicky vzduchovkovy terč na 10-20 a 30m.
ked si trufneme a natrenujeme tak skusime aj niečo sem.
len potrebujeme čas.
a este stale strielame bez opory.
a v tvojej-vašej sutazi uz len jednoznacne s oporou, inak nieje šsnca.
marekzcke
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marekzcke » 12 srp 2009 22:06

noo. toto mi pride ako uplny ulet :D
rad poslem dake terce. ale potrebujem municiu a tu v nasom meste nezozeniem :D budem strielat z QB57 15m rukojemnikov. snad to ustojim na 1cm hore dole
skusil by som aj blizsie ale optiku mam az od 20m. na vianoce snad ziskam HW97 a pojmem to trosku vaznejsie.
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 13 srp 2009 07:09

Slibuju že se pokusím o "rukojmí" na 30m o víkendu, v sobotu tráva (myslím sekat trávu :D ) a v neděli bych se zase mohl dostat ke střílení. Včera sem zase testoval jakej rozměr Exactů flintě nejlíp sedí před objednávkou dalšího zboží z Bohumína (opět 4.51) a předevčírem sem zkoušel v parku "rukojmí" na 15m jen tak ve stoje bez opory "a to se fakt nedá" :lol:
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 15 srp 2009 23:14

tak dalsi dva terce :)

dekuji Ladovi 2 a Kubajzzovi za super priklad!!!
Odpovědět