NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Koncepci přestavby QB s brýlemi jsem zkoušel asi před třema roky celý jeden rok.Nástřel se měnil
jak se říká podle počasí kdykoliv a zcela náhodně.Potom jsem udělal zvlášť přefukovou komoru
s lůžkem a hlaveň napevno zatmelil do origo hlavňové trubky.Nástřel už se neměnil,ale hlaveň
při výstřelu kmitala.Bylo to vidět v puškohledu na diabolce.Při upevnění mé první hlavně LW do
svěráku při nástřelu najednou byl soustřel OK.Tak jsem koupil přesnou trubku 20x5,vyrobil
novou delší hlavňovou trubku se silnější stěnou a od té doby se každá přestavba 100% povede.
Nástřely se nemění doslova celý rok.U té poslední přestavby jsem změnil úpravu hlavně dle
BoboAug a oddělil jen lůžko.Úprava hlavně se tak zjednodušila a nasouvání zlepšilo. Při této
přestavbě s delší hlavňovou trubkou se musí upravit pažba v tom smyslu,že "železo" musí být
opevněno i mimo původní šroub také šroubem v zadní části spoušťového mechanizmu.Dále lůžko
pažby od původního upevňovacího šroubu asi 5mm směrem dopředu musí být odfrézováno cca
1mm dolů a do stran,aby tlaková trubka v této části zůstala volně uložená.Jinak se nástřel částečně mění podle tlaku na pažbu při střílení a také při změně tlaku v trubce.Ještě také hlavňová trubka je od přefukové díry 10mm směrem dopředu odlehčena odfrézováním o 0.4mm,
aby se nedotýkala zespodu tlakové trubky.Potom se nátřel nemění za žádné situace.
jak se říká podle počasí kdykoliv a zcela náhodně.Potom jsem udělal zvlášť přefukovou komoru
s lůžkem a hlaveň napevno zatmelil do origo hlavňové trubky.Nástřel už se neměnil,ale hlaveň
při výstřelu kmitala.Bylo to vidět v puškohledu na diabolce.Při upevnění mé první hlavně LW do
svěráku při nástřelu najednou byl soustřel OK.Tak jsem koupil přesnou trubku 20x5,vyrobil
novou delší hlavňovou trubku se silnější stěnou a od té doby se každá přestavba 100% povede.
Nástřely se nemění doslova celý rok.U té poslední přestavby jsem změnil úpravu hlavně dle
BoboAug a oddělil jen lůžko.Úprava hlavně se tak zjednodušila a nasouvání zlepšilo. Při této
přestavbě s delší hlavňovou trubkou se musí upravit pažba v tom smyslu,že "železo" musí být
opevněno i mimo původní šroub také šroubem v zadní části spoušťového mechanizmu.Dále lůžko
pažby od původního upevňovacího šroubu asi 5mm směrem dopředu musí být odfrézováno cca
1mm dolů a do stran,aby tlaková trubka v této části zůstala volně uložená.Jinak se nástřel částečně mění podle tlaku na pažbu při střílení a také při změně tlaku v trubce.Ještě také hlavňová trubka je od přefukové díry 10mm směrem dopředu odlehčena odfrézováním o 0.4mm,
aby se nedotýkala zespodu tlakové trubky.Potom se nátřel nemění za žádné situace.
Re: NORCONIA CO 2 puška QB 78, QB 79, AR2078 a AR2079
jenom menší oprava překlepu,použitá přesná hlavňová trubka je rozměru 22x5.
Ty Vaše QBčka jsem prohlížel v Lipové.Pěkná práce.Tak nějak mě přešla chuť to bastlit doma.
Air Arms EV2 MK4 / Optisan CP 10x32P mil-MH10x
Slavie 620, Slavie 630
Je lepší to blbě dělat, než o tom chytře kecat.
Slavie 620, Slavie 630
Je lepší to blbě dělat, než o tom chytře kecat.
Dnes jsem se pustil do přestavby natahování QBčka a po zdlouhavém pilování pinu, kdy výsledek nebyl dokonalý jsem to zkusil udělat na soustruhu. Dávám to jako inspiraci pro další stavitele.
Postup je patrný z obrázků.
Rozměry nemám zatím odzkoušené.
Postup je patrný z obrázků.
Rozměry nemám zatím odzkoušené.
Dobrý nápad s výrobou.
Jen mi přijde, že máš ty výstupky moc přesazené.
Mne to dle CADu vychází, že "šířka" by měla být kolem 10-ti mm - tzn. přesazení jen zhruba o šířku spodního trnu +1mm
Viz. i fotka DAHO11:
http://david_holub.sweb.cz/QB_guns/QB78_PCP/Reverse%20cocking/foto/rc1.jpg
Jen mi přijde, že máš ty výstupky moc přesazené.
Mne to dle CADu vychází, že "šířka" by měla být kolem 10-ti mm - tzn. přesazení jen zhruba o šířku spodního trnu +1mm
Viz. i fotka DAHO11:
http://david_holub.sweb.cz/QB_guns/QB78_PCP/Reverse%20cocking/foto/rc1.jpg
CZ200 Green (tuned), QB78/79 4,5mm (tuned), S.P.A 700W, QB79 5,5mm, LOV 21 (CO2), Crossman W357 (CO2), Umarex Long Lever (CO2), Umarex Colt SAA (CO2)
Jám skreslené osy ca 6mm při šířce vrchního pinu 3mm, ale mám to s rezervou při nátahu ca 2mm (tzn. že to "přetáhnu a pak se úderník 2mm vrací než se zablokuje.....) + mám asi zbytečně velkou rezervu na straně ventilu (= aby se neopřel když úderník zatlačí ventil).
Věřím, že 7mm taky funguje.
PetříkH to má odhadem 12mm - a to si myslím je moc a fungovat to nebude....
Věřím, že 7mm taky funguje.
PetříkH to má odhadem 12mm - a to si myslím je moc a fungovat to nebude....
CZ200 Green (tuned), QB78/79 4,5mm (tuned), S.P.A 700W, QB79 5,5mm, LOV 21 (CO2), Crossman W357 (CO2), Umarex Long Lever (CO2), Umarex Colt SAA (CO2)
Podle fotky mi příjde, že je to přesazené hodně. Když jsem to vyráběl, tak jsem se řídil rozměry uvedené na straně 204. Tedy 7 mm.
Fotka je pořízená hned po odříznutí a odstranění ostrých hran. Po dolícování je rozměr 6 mm (rezerva na doladění).
Viz. foto.
Jedná se o stejný díl, vyráběl jsem pouze 1 ks.
Fotka je pořízená hned po odříznutí a odstranění ostrých hran. Po dolícování je rozměr 6 mm (rezerva na doladění).
Viz. foto.
Jedná se o stejný díl, vyráběl jsem pouze 1 ks.
Tak dnes to málem moje Qb nepřežilo. Minulý týden jsem ho měl celý rozebraný ,abych ho vyčistil. Upravil jsem délku podávací jehly aby se diabolka zasunula celá do do drážek, promazal a nastřelil tak že včera trefovala na 94m plechovku od piva a z lehu na 42m soustřel okolo 25mm. No prostě paráda. Dnes si jdu potrénovat a zkontrolovat jak na různé vzdálenosti, když se mi najednou začne škubat jeden po druhým kroužek podavače. Jako by se více zasouval do hlavně. Ale to není možný jelikož to bylo včera ok a hlaveň mám přilepenou loctitem. Soustřel na dvě věci.Tak jsem se to začal na place rozebírat, samozřejmě že loctite nepovolil a navíc začlo poprchávat. Pohledem jsem zkonstatoval ,že povrchovka na Qbečku po xstým rozebráním už je na prd , tam kde bylo černění se už loupe černá barva. Tak že flinta začíná bejt humus...LOni mi bez rozebrání vydržela tak 15000 diabolek a letos....No dostal jsem vztek a málem letěla někam do dáli . Je to jako když jsem měl Wartburka,Sice fungoval ale pořád se na něm něco muselo dělat.A takhle je to s touhle flintou...ach jo.....
Nenastal už čas na změnu? 

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Tak jsem procetl vsechny mozne informace a poridil QB resp QB79 5.5mm. Vcera jsem zacal s upravami: Prebrouseni pazby, namoreni lihovym moridlem a natreni Teakovym olejem. Dale jsem zrusil filc ve ventilu a prebrousil + vylestil vsechny hrany - sekal se mi udernik... Vymenil vsechny srouby za pevnostni imbusy
Az budu v praci tak se vrhnu do techto uprav:
Vyroba nove paky zaveru
Zasunovac s jehlou
Tesneni mezi spodni a hlavnovou casti
Pridat 2-3 diry do hlavne + zapich hlavne
Regulacni sroub sily bici pruziny
Natahovani zaveru pri pohybu dozadu
Zrusit propichovac
Vyroba teflonoveho luzka
Do budoucna pcp kartuse pod hlaven + nova pazba.
Jedine co mi neni moc jasne je vlepeni hlavne...
1.Cim to slepit?
2.Zrusit luzko a sundat o-krouzky a vlepit? Nebo uriznout, zmensit prumer a vlozit natesno a vlepit?
Az budu v praci tak se vrhnu do techto uprav:
Vyroba nove paky zaveru
Zasunovac s jehlou
Tesneni mezi spodni a hlavnovou casti
Pridat 2-3 diry do hlavne + zapich hlavne
Regulacni sroub sily bici pruziny
Natahovani zaveru pri pohybu dozadu
Zrusit propichovac
Vyroba teflonoveho luzka
Do budoucna pcp kartuse pod hlaven + nova pazba.
Jedine co mi neni moc jasne je vlepeni hlavne...
1.Cim to slepit?
2.Zrusit luzko a sundat o-krouzky a vlepit? Nebo uriznout, zmensit prumer a vlozit natesno a vlepit?
Nebo jeste lip.Vyhodit hlaven a vrazit tam z cz200 nebo aspon ze Slavky 5,5
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Dobre, to je jeste lepsi reseni, ale nezodpovezuje to muj dotaz. Jak to pak pridelat? Zanechat o-krouzky a vlepit, nebo vlepit bez krouzku a hlavne cim lepit?
Tak ze prikladam foto me QB79 5.5cm. Zatim foto prebrousene pazby v novem odstinu.
http://www.rajce.net/a8544085
Dneska jsem v praci upravil ventil a vyrobil regulacni kolecko pro nastaveni sily pruziny.
http://www.rajce.net/a8544085
Dneska jsem v praci upravil ventil a vyrobil regulacni kolecko pro nastaveni sily pruziny.