Vidíš,to,že to ten červ stlačí celé dolů mě nenapadlo,utahuju ho vždycky na krev,možná zbytečně moc.
Zkusím i to odsunutí hlavně tím závěrem,ale myslím,že pokud se skutečně odsune,plochý červ nepomůže,bude pořád sjíždět do toho jeho zahloubení v laufu.
Ta flinta se mi hodně líbí tak jak je a strašně nerad bych ji vzhledově prznil nějakými přidanými červy z boků atd,jak to uchycení laufu tedy vymyslet aby to bylo vystředěné?Nějaký distanční plech. pásek dokola nebo podložit dole?
Já jsem provedl jenom ten základní tuning,přiznám se,s nedůvěrou ve výsledek.Jenom jsem v podstatě zvětšil výstupní otvor z mosazné části ventilu z 0,9mm na průměr stejný jako byla origo díra do laufu-tuším 3,2mm.
Potom jsem "zkonusil" ten pístek pomocí vrtačky a jemné brusky,ale tady se musím přiznat,že jsem nepočítal s tím,že tam ten trn bude až tak mimo osu a konus se tedy nepodařil hezký,rovnoměrný,ale jakýsi nepravidelný šišoid
Taky jsem zabrousil propichovač,ten už se ale povedl hezky.Upravil jsem ještě ten tubus na osazení obyč o-kroužku mezi pouzdrem závěru a tubusem a vyhodil to původní těsnění.Provrtal jsem zasunovač na průměr 3,2mm.Zaleštil jsem všechny otřepy co jsem kde viděl i ďoury v pouzdře závěru,kde se strhávaly kroužky na laufu,poleštil a seřídil spoušť a to je asi tak vše
Tu bicí pružinu jsem zkoušel podložit 2 obyč podložkama 6,ale to se mi už vůbec neosvědčilo,konzistence totálně v tahu a spotřeba CO2 ukrutná a jak píšeš,ten závěr šel úplně prasácky dovírat,tak jsem podložky vyhodil a nechal to tak.Nechal jsem tam i ten filc ve ventilu
Předtím,jak mělo qbéčko těch cca 7,5J z fabriky(měl jsem na manuálu razítko DE,takže asi vývoz do DE),tak střílelo o dost dýl s nepadající přesností,možná i kolem 100 přesných ran,ale potom jak to začalo padat,tak jsem musel ještě mnohokrát pšoukat,než šlo vyměnit bombičky.Nebyl problém s tím lámat na 20m sirky,odstřelovat airsoft kuličky apod.Taky ta síla byla bídná,nedávalo to skrz ani plechovku z leča o krabičce z exactů ani nemluvě.Nicméně na terče to bylo super
Teď je to skutečně o poznání silnější,probije to pixlu,rozbíjí to flašky,prostřelí s čerstvými bombičkami i 1,5cm smrkové prkno z palety,ale zdá se mi,že přesnost ani konzistence už není taková.Vydrží tak 50 slušných ran bez většího propadu a pak to najednou začne padat úplně brutálně a to už jde hned povolit i víčko od tubusu,nemusím tedy alespoň s tím tak dlouho rumplovat a prášit zbytečně.Zdá se mi,že konzistence soustřel je lepší,pokud mezi výstřely řádné počkám.Na kolik ran to tak běžně ostatním vydá po tuningu?
Co s tím ještě udělat,mám ještě navrtat ty otvory do hliníkového tělesa ventilu a vyhodit filc?
Kdesi jsem četl,že tam pasuje i jakýsi silonový pístek z Crossmana,byl tam i odkaz na prodejnu,ale ten už dávno nefunguje,nevíš,kde by se to dalo ještě sehnat?
Oproti době před pár lety to teď je z QBčkama nějak v úpadku,nikde neumím najít ani žádný automatický zásobník na prodej,žádné díly na předělání plnění atd. nikde nic.Kromě tedy allegra,ale tam mají taky jenom kity,kterýma byl úplně zprasil vzhled flinty