NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
strelec3751
Re: NORCONIA CO 2 puška QB 78 a QB 79

Příspěvek od strelec3751 » 27 srp 2012 15:16

Tak jsem poctivě pročetl celých 355 stran tohoto vlákna. Nejsem strojař, takže mi z toho občas mžikaly oči. Kromě toho jsem pročetl řadu jiných vláken a došel jsem k názoru, že puška QB 79 v ráži 4.5 mm bude pro mne to pravé. Chtěl bych ale provést alespoň základní úpravy pro zvýšení výkonu. Ale nejsem si moc jistý jestli neudělám víc škody než užitku. Všichni tady píší, že je to jednoduché, ale ono je všecko jednoduché pro toho kdo to umí a má k tomu potřebné vybavení.. Proto vznáším slušnou prosbu, zda by mně někdo s úpravami nepomohl, samozřejmě za přiměřenou odměnu.
Nejlépe na SZ.

Snad to není moc OT.

fenderman

Příspěvek od fenderman » 28 srp 2012 10:17

Mam model QB 78 DELUXE a taky jsem(podobne jako nekteri z Vas) mel vystupni otvor z ventilu mensi jak 1mm. Proto jsem chtel vybrat ventil a otvor zvetsit. Problem byl, ze i opravdu velkou silou nesel hlinikovy dil uvnitr zasobniku vysroubovat a vytlaceni ventilu bez uvolneni silou taky nefungovalo.. Rozloucil jsem se s vnitrnim tesnenim a lil jsem do toho kvantum uvonovacu na sroubove spoje, nic platne.. tak mne napadlo jestli to tam treba neni nejak moc natesno.. protoze ma mosaz i hlinik vnitrnich dilu podstatne vetsi tepelni roztaznost nez ocel zasobniku, nechal jsem to zmrazit(samozrejmne poradne zabalene do mikrotenovych sacku-proti vlhkosti domaciho mrazaku :D ), lezelo to tam asi 24 hodin.. Vybral jsem to, vstriknul davku WD a najednou to slo uplne hladce odtahnout, ventil jsem pak jemne vytlacil smerem "ku predu" - pres zasobnik pomoci hlavne(do vyvrtu zapadl trn ventilu), slo to, ale zas take jednoduche to nebylo.. vevnitr bylo hodne spon a humusu, jenze telo meho ventilu a taky ten hlinikovy dil jsou vevnitr poradne natesno, premyslim jestli se jen stretli casti na hranici svych toleranci, nebo to byl zamer.. Snad to nekomu s podobnym problemem pomuze :wink:
fenderman

Příspěvek od fenderman » 28 srp 2012 10:27

cvako píše:Nazdar, ako som pisal mal som problem s tym ze na dve bombicky vystrelim tak 25-30. Zacalo to robit z nicoho nic. Nerobil som tuning, silu som nezvacsoval. Mam 4,5mm deluxe. Vymenil som tesnenie na ihle ktora vtlaca diabolky do hlavne, 3tesnenia na hlavni a tesnenie na vrchnaku zasobnika co2.

V com moze byt problem? :/
Myslim ,ze nejvetsi problem muze byt tesneni mezi zaverem("horni trubka" v ktere je hlaven) a zasobnikovou trubkou/ventilovou trubkou(nevim jak to presne pojmenovat, jednoduse dolni trubkou). Mrkni par prispevku nahoru-udelej si tesneni podle daho11. Problem muze byt taky okolni teplota.. s CO2 je idealni strilet nad 20°C , samozrejmne to jde od 5°C.. jenom mas podstatne slabsi vykon jelikoz CO2 nestiha dokonale menit na plyn a taky zrejmne spotrebu.. jinak uz nevim co muze byt za problem..
daho11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od daho11 » 28 srp 2012 13:29

střelec: máš SZ
http://david_holub.sweb.cz/
BoboAUG

Příspěvek od BoboAUG » 30 srp 2012 11:21

Zdravím vás kolegové

Tak mě před pár dny přišla taky chtěná qb78 deluxe .177 :) Nastříleno mám už asi 6 12g bombiček, bohužel s průměrem 66 ran na jedno naplnění pak už jen pár foukáčků a konec.

Pročetl jsem si skoro celé tohle vlkno. Dokud jsem jí neměl v ruce, chtěl jsem dělat novou pažbu .. ale podle me je ta stávající docela ok, prodloužím jen pažbu botkou.

Co je ale určitě v plánu, tak přestavba na klasické sifonovky.
Plán je následující, ze starého sifonu vezmu to křídlové pouzdro na bombičku a prostě ho zakomponuju před zásobník co2. Postupně, bombičku po bombičce do zásobníku 3 nebo 4 nafoukám a je hotovo.
Jediné co mě trochu kazí ideu je, že se bude muset pouzdro šroubovat pod úhlem (pod hlaveň se nevejde) Nebo by bylo potřeba udělat nějakou redukci co nemá závit v ose ale mimo.

Dál bych rád vysoustružil novou kliku na závěru, tahle je prostě prťavá a kevšemu nevzhledně zlatá (stejně jako spoušť :(
Spoušť bych rád udělal celou z jednoho kusu, no a nebo jí alespoň zaoblím a načerním.

Časem postnu nějaké fotky :)

Čtyřiapůlkám zdar, Luboš
QB 78 deluxe .177 /Custom PCP masakr/ Optisan Viper 10x44IRS / Harris 1A2
11 x cal.177
koho2

Příspěvek od koho2 » 04 zář 2012 15:48

Zdravím vás. Moja QBčka je ešte v záruke a začala my fučať pri výstrele z komori na diabolku. Určite je poškodené tesnenie na uzáveri ale chcem sa opítať či ju reklamovať alebo radšej to opraviť sám a kde na slovensku zoženiem celú sadu tesnení.
BoboAUG

Příspěvek od BoboAUG » 04 zář 2012 19:19

Ahoj .. nejsem asi ten pravý co by měl radit. QB mám pár dní .. ale když vezmu cenu toho Okroužku pár haléřů .. tak bych si ho vyměnil sám. Stačí navštívit větší železářství a nebo vodoinstalatéry. Případně nějaký "kutilmárket" a tam ho koupit.

Pokud nemáš krámek kde si flintu koupil za rohem, projedeš nebo zaplatíš na poště víc, než za ten kroužek. Nehledě na to, že flintu budeš mít kdo ví jak dlouho z baráku.

Sám jsem kupoval všechny těsnění do QB nové, už jen pro případ, prostě čínské gumě nevěřím ;-)
Stálo to 14 korun a to jsem si vzal i nějaké navíc.
11 x cal.177
Artifex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artifex » 05 zář 2012 00:25

Taktak, proměřit těsnění a zaskočit do Bau-čehokoli poblíž, vždycky tam jdou napasovat normální kroužky, přetěsňoval jsem toho asi milion.
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
strelec3751

Příspěvek od strelec3751 » 08 zář 2012 19:39

BoboAUG

Příspěvek od BoboAUG » 17 zář 2012 13:11

Zdravím Vás přátelé :)

Tak po delší době jsem dal dohromady konečně svoje QBčko.

Provedl jsem vpodstatě úpravy zde popsané. Tedy kužel na ventilu, odvrtání většího otvoru do hlavně a v závěru. Podložení bicí pružinky.

Nejproblemobější část a to těsněn mezi hlavní a obalem závěru jsem vyřešil trochu jinak.
Jak do obalu, tak to zásobníku jsem nechal vyfrézovat sedlo o průměru 8mm. Vznikne tak prostor pro klasické ploché těsnění (já ubastlil těsnění z lepidla do tavné pistole, je dostatečně tuhé a těsní parádně) Celkově nechápu proč při výrobě řešili takhle choulostivé místo "trubka na trubku"

Dál jsem do čela hliníkové části ventilu navrtal 8 malých dírek o průměru 1,5mm Přišlo mě, že otvor kolem propichovače bombiček je prostě malý.

Tak to jest zvedaní potřebných metrů/s
Nevím čím disponovalo qb při koupi, ale na chornu to teď lítá s klasickejma jsb exakt 4,5mm 217-221m/s
Spotřebu plynu bohužel nevím, zatím nebyl čas jít někam zastřílet

No a teď aby se nám qb páčilo i vzhledově :)

Otřesnou spoušť (otřepy a posrážené fuj hrany) jsem celou zakulatil dremlem a následně od hrubého po jemný smirek vyleštil do lesku - už žádné otlačené prsty a hnusný zlatý povrch.

Klika závěru byla na moje ručky hrozně malinká, takže padlo na soustružení kliky podstatně větší

Na hlaveň jsem nasadil parádně vyhlížející koncovku s vlisovaným kuželem. Bohužel jsem jí chtěl původně černit a tak ji udělal z obyčejného železa (krásně se černí) nakonec se mě na pušce líbí stříbrná (příště tedy nejlépe nerez)

No a poslední krok je optika nikko stirling 4x40AO :)

Plány do budoucna ?

Asi koncovka na plnení z hasičáku, kupovat bombičky je otrava a hlavně mě štve nevyužitý odpad znich.

Tak snad se písmenka i flinta budou páčit :)
S pozdravem Luboš
Přílohy
DSC_0174.jpg
DSC_0173.jpg
DSC_0172.jpg
11 x cal.177
Kavy

Příspěvek od Kavy » 17 zář 2012 15:14

Paráda.
Kdyby jsi chtěl vyrobit další koncovku na hlaveň 15mm na prodej,tak se hlásím jako zájemce.
Mám osazen tlumič z duralu a nechal jsem ho bez barvy.Na černé hlavni vypadá hezky.Jen jsem ho otočil čevíkem dolů :wink:
manana

Příspěvek od manana » 19 zář 2012 09:32

Ahoj všem QBčkářům. Jsem nováček a chci si udělat radost QB78 Deluxe nebo AR2078.
Prosím Vás o rady.
Prvně bych používal CO2 bombičky a časem až našetřím chci postupně předělat na PCP. Přečetl jsem celé téma a těď bych se rád ujistil zda jsem pochopil dobře přestavbu na PCP.

Nejlevnější přestavba bude přidělat místo víčka zásobníku CO2 na QBčku toto:
http://www.paintballshop.cz/zbozi/13565 ... ect-nipple
Půjde to bez úprav závitu ?

A pak použít tuto hadici s rychlospojkou:
http://www.paintballshop.cz/zbozi/13167 ... nnect-2011
nebo
http://www.paintballshop.cz/zbozi/12527 ... lide-check
Mohla by řešit odfuk při plnění CO2 o kterém jsem tady někde četl, nebo to mám řešit jinak ?
Můžu po té plnit i vzduch nebo jen CO2 ?
Jde už rovnou nasadit na hasičák nebo vzduchovou tlakovou lahev ?
Není náhodou potřeba nějaký přepouštěcí ventil, nebo úprava na hasičáku (tlakových lahví z vojenského potápěčského přístroje) ? Doma máme i svářečku s CO2.

Další úprava by byla nástavba kontejnerem na Hatsana.
Je možné použít tento ?
http://hunter-shop.cz/VETROVKY/PRISLUSE ... -AT44.html

Tuto kartuš přišroubuji bez úprav přímo na původní zásobník CO2 u QBčka ?
Nebo je potřeba ještě mezi zásobník a Kontejner vložit tento regulátor:
http://www.paintballshop.cz/zbozi/10097 ... on-300-bar

Pak už bych mohl plnit kontejner hadicí s rychlospojkou (kterou bych prvně používal na plnění CO2 z hasičáku) z tlakové lahve:
http://earmyshop.cz/potapecsky-pristroj

Předem děkuji za pomoc.
Slavia 631 a Lov 1
PEPAN

Příspěvek od PEPAN » 19 zář 2012 10:15

tak snadný to asi zas nebude :wink:
ten adaptér je úplně jinak, hadice- no dejme tomu, ale to by musel fungovat ten adapter. ale kartuš z hatsana tam nedáš bez vyrobení přechodu+ nutný regulátor ale asi těžko paintbalový..
plnění nebývá jentak, chce si to ujasnit z čeho budu plnit a co, podle mě bys měl nejlepší na celý bombičky se vy...t, a koupit QB79, k tomu 2flaše na oxid a plnit si z COčka, tam je jen naprt že ta bomba nemá stoupačku tak se musí naklonit a může se tam dostat nějaký svinstvo..
Jo ještě, zima na krku a QB na bombičky sice tak nějak i vystřelí, ale spotřeba hrozná, a výkon nikde. Na zimu to chce mít připojenou pořádnou nádobu :wink:
Nejde!Prostě NNe
martin2

Příspěvek od martin2 » 19 zář 2012 14:04

No, já třeba teď hodlám tlakový kontajner+paintbalový regl ke svému QB nabastlit. Ale beru kvůli tomu kontajner z CZ200 - ten kratší 34cm - aby mi to nevyšlo delší než hlaveň :(
Takže to bude všechno jiné jen ne ekonomické :D
Jo - základ pro přestavbu mám QB79.
CZ200 Green (tuned), QB78/79 4,5mm (tuned), S.P.A 700W, QB79 5,5mm, LOV 21 (CO2), Crossman W357 (CO2), Umarex Long Lever (CO2), Umarex Colt SAA (CO2)
manana

Příspěvek od manana » 19 zář 2012 16:40

Qb 78 i AR2078 se mi líbí tvarově. Ty 79 mi přijdou useknuté.
Jinak tu přestavbu s adaptérem tady radil daho11 a použití kartuše z Hatsana a paintbalového redukčního ventilu radil myslím regis24.
Slavia 631 a Lov 1
Odpovědět