NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
cau, koupil jsem na hlaven o-kourzek a ted koukam, ze je nejaky maly. Nemel by tam spise byt 9x2? Mam qb79, ale hlaven by mela byt stejna, ne? Koukal jsem se sem http://files.qbtune.webnode.cz/20000036 ... %C3%AD.pdf
Re: NORCONIA CO 2 puška QB 78 ráže: 4,5mm (.177)
O-krouzek 6x2 je spravne(mysleno otvor pr.6mm, tloustka 2mm).Nasazuji se dost blbe, resp. jen rukou to nejde. Vezmi tenky dratek nebo provazek, o-krouzek navylikni na dratek a nasad na hlaven, natahni do zapichu a nakonec vytahni dratek. Tak to jde pekne.
No, ale kdyz jsem to porovnaval s tema original, tak ty 6x2 jsou o dost menci. To se ty origo tak vytahli?
Ne,to jsou ty origo tak na h*vno.
Tak já nevim. Když sem tam dal 9x2 tak tam sedli jak hrnec na pr*el. Kdybych tam natánul 6x2 tak by z nich zůstala jen taková tkanička. Každopádně střílí o hodně lépe.

Tento pivní sud jsem předtím prostřelil jen z jedné strany z úplné blízkosti. Teď ho z 5m prostřelím skrz na skrz
A to sem ani nedával podložky pod pružinu.

Tento pivní sud jsem předtím prostřelil jen z jedné strany z úplné blízkosti. Teď ho z 5m prostřelím skrz na skrz

taky dávám 6x2, na nasazování o-kroužků na hlaveň mám uříznutou aplikační zužující se trubičku z tuby silikonu.
komu to není jasný, můžu vyfotit
komu to není jasný, můžu vyfotit

http://david_holub.sweb.cz/
- odstrelovac1
Je to stejný, ale jak jsem psal, pokud to maš třeba na hlodavce a daš dejme tomu jenom 15 ran za den, tak to stačí a druha bombička může být v suchu na někdy jindy....regis24 píše:Ja jsem asi blbej...
1 vystrel = cca 0,5g -1g CO2
a je to porad stejny at tam mam 2 bombicky nebo 1...

Ps:Jak jsi psal ten ventil je v zakladu o ničem a tak nechavat hned v uvodu natlakovanou pušku nema smysl

Ja na hlaven daval O krouzky 10 x 1,8 a prijde me to dobry. Potize pri nasazovani nejsou 

já dával 8x2 v silikonu a dobrý, 6x2 silikon nešel nasadit, trhnul se při menším průměru.
S tou špičkou ze silikonový tuby je dobrej nápad.
Pánové, nezkoušel někdo na QB-čko přidělat manuální pumpu třeba z sharp-innovy, nebo z crosmana ?
Stále se tu řeší napájení CO2 nebo vzduchem, ale multi-pump by také mohlo být zajmavé řešení pro zimní střelbu...
Výsledek by byl velmi podobný Benjaminu 392, ale s možností připevnit puškohled.
Co si o tom myslíte?
Stále se tu řeší napájení CO2 nebo vzduchem, ale multi-pump by také mohlo být zajmavé řešení pro zimní střelbu...
Výsledek by byl velmi podobný Benjaminu 392, ale s možností připevnit puškohled.
Co si o tom myslíte?
BSA XL Tactical .177 + Optisan Cobra; Slavia 631 carbine + Delta 4x32S; Daisy powerline; Vz. 47; Slavia 618, 620, 630; Lov 21; APP661
- DrobasMirek
to vypadá zajímavě, ale konstrukčně lepší a levnější mi přijde koupit rovnou benjamina, navíc dneska už na něj lze přidělat i puškohled
Pravda. Koupit Benjamina je nejjednodušší (a vlastně taky jediná kvalitní možnost mezi pumpovačkami v 5,5).
Ale když už se tady tak vehementně tuní
Ale když už se tady tak vehementně tuní

BSA XL Tactical .177 + Optisan Cobra; Slavia 631 carbine + Delta 4x32S; Daisy powerline; Vz. 47; Slavia 618, 620, 630; Lov 21; APP661
Tak jsem apgrejdoval svoje QB, abych nemusel doplňovat CO2 tak často. Chtělo to jen kus nerezový bezešvý trubky, výkres, bejt hodnej na frézaře v práci a proto, že frézař asi neměl svůj den a nebyl schopnej trefit se aspoň dvěma dírama do osy ještě celej víkend s pilníkem, šmirglem a vrtačkou. Nakonec jsem to ale spasoval dohromady, aby to fungovalo a těsnilo
. Další stupeň bude v řádu cca dvou let úprava původního těla na air systém, na to se docela těším 
P.S. jestli se tohle osvědčí, ještě tu rouru nechám někde vyleštit

P.S. jestli se tohle osvědčí, ještě tu rouru nechám někde vyleštit

A to moje QB-čko stále nikto nechce? (Burza)