NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Pul roku sem steloval moji AR 2079 a pred tydnem v sobotu presla test na benchrestovem zavode v Rybniku .Strilelo se 4 x 25 ran na 50 m . Tam se ji podarilo porazit aj nejake Steyry . Skoda co nemela lepsiho operatora mohlo bu to skoncit senzacne . Dnesni odpoledne nastrelil sem par trcu a ty nejlpesi tady ukazu . Jak psal Regis lze bez problemu udelat presnou vetrovku za 5 000,00 kc .
http://www.mojefotky.cz/fotoalba/fotoal ... _id=412064
Asi se to povedlo .
http://www.mojefotky.cz/fotoalba/fotoal ... _id=412064
Asi se to povedlo .
Naposledy upravil(a) combak dne 13 čer 2010 21:02, celkem upraveno 1 x.
AR2079B PCP 4,50 + Simalux 6-24x50 , AT 44W10 5,50 + Nikko Stirling 4-12 x 42
Re: NORCONIA CO 2 puška QB 78 ráže: 4,5mm (.177)
Ja sem fotky nenahravam - neni misto na serveru.Nahrej je do nejake webove galerie a sem dej jen odkazy.
Cau..mam prolem.. uz sem to trosku debatoval s dahem osobne.. kdyz nasadimm kyvetu.. v klidu si strilim.. nastrilim vzduchovku... pote vymenim kyvetu (zamerne vystrilena cca do pulky) nasadim druhou a nastrel je uplne jinej...
Mam dat po vymene kyvety vzduchovce chvilku pokoj, treba 10 minut, nez se tlak ustali, bo jakto ze se meni takto nastrel s jinou kyvetou.. mam stohom oci v sloup.. a jetste dotaz.. jake davate pauzy mez jednotlivim trelami na vyrovnani tlaku??? predem dekuju za odpoved
Mam dat po vymene kyvety vzduchovce chvilku pokoj, treba 10 minut, nez se tlak ustali, bo jakto ze se meni takto nastrel s jinou kyvetou.. mam stohom oci v sloup.. a jetste dotaz.. jake davate pauzy mez jednotlivim trelami na vyrovnani tlaku??? predem dekuju za odpoved
když nasadíš kyvetu, tak musíš chvilku počkat - nahrne se cočko do tubusu a ochladí ho.
po nasazení kyvety si dej cigáro, a bude to dobrý.
po nasazení kyvety si dej cigáro, a bude to dobrý.
http://david_holub.sweb.cz/
Spíš se pohne hlaveň, ono to uchycení tam je takové fórové.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Ja si taky myslim ze to spis bude tim ze kyveta zadrhne o hlaven. Mel jsem jich nekolik a vzdycky to zadrhlo. I proto jsem sel od kyvet pryc.
Zalezi co znamena ze se ti zmeni nastrel - jestli to proste lita uplne jinam tak to bude spis tim pohybem hlavne.
Zalezi co znamena ze se ti zmeni nastrel - jestli to proste lita uplne jinam tak to bude spis tim pohybem hlavne.
Taky mi to dělalo-to zadrhnutí, vřešil jsem to tak že sem z kyvety vyšroubil ten mosaznej ventil a mezi něj a hrdlo kyvety sem nechal udělat z mosazné tyčoviny (šestihran o stejném zozměru na klíč 19 nebo 22, teď nevím) mezikus- takový prodloužení hrdla kyvety o 4cm. Sešroubit,zatěsnit teflonem a nic nechytá-je tam místa i na tlumič. Fotky snad nemá cenu dávat,ne.
QB Home made PCP a další
www.mopako.estranky.cz
www.mopako.estranky.cz
Už jsem to tady také popisoval, jak jsem vyřešil drhnutí v mém případě. Kyvet jsem měl nadbytek,20ks. Ze 4 ks jsem odřezal hrdla. Takto vzniklý nátrubek /mufnu/ jsem na soustruhu zarovnal,srazil hrany na 45 st. a nechal topenářem přivařit na hrdlo stávající kyvety. A je po problému.
kyveta mi o hlaven nedrhne... znavit na pusce mam ohli trosku dolu.. takze kyveta se hlavne ani nedotkne pri soubovani.. bojim se ze se hejbne ta hlaven.. a nastrel smeruje vetsinou nad nebo pod.. zkusim stou delsi pauzou po vymene kyvety a dam info.. Bombicky se mi vazne kupovat nechcou... smou spotrebou bych se nedoplatil
Zdravým Vás. Dnes mi konečne dorazila moja QB 79. Hneď som ju rozbalil, namontoval bombičku a strielal. Prvé dojmy sú príjemné. Na čínu je to viac ako slušné. Nikdy som si nemyslel, že sa dá vystrielať krabička diaboliek na jedno posedenie. Stačila jedna bombička 88g CO2.
Vela muziky za málo peňez. Objednával som ju z Polska a z poštovným ma vyšla na 66,13.- euro. Cesta jej trvala presne týždeň (asi posielajú cez Hong-Kong:-))
V balení bola krabička diaboliek (250), 10 terčov a optika Gamo 4x20. Optiku som Daroval kamarátovi za 7 euro, ale musel som dokúpiť bombičku, lebo sa nesmie posielať cez hranice. Nemyslím si, že je to flusátko ani bez úprav. Pravda je taká, že predtým som mal v rukách iba Sláviu. Časom sa pustím do úprav, ale najprv musím vyriešiť CO2. A preto by som mal jednu otázku: "Čiste teoreticky ak namontujem on/off ventil na 88g bombičku, bude sa dať naplniť z hasičáku?
Toto je prvých desať rán na 14 metrov:
http://www.mojefotky.cz/fotoalba/fotoal ... _id=412214
Vela muziky za málo peňez. Objednával som ju z Polska a z poštovným ma vyšla na 66,13.- euro. Cesta jej trvala presne týždeň (asi posielajú cez Hong-Kong:-))
V balení bola krabička diaboliek (250), 10 terčov a optika Gamo 4x20. Optiku som Daroval kamarátovi za 7 euro, ale musel som dokúpiť bombičku, lebo sa nesmie posielať cez hranice. Nemyslím si, že je to flusátko ani bez úprav. Pravda je taká, že predtým som mal v rukách iba Sláviu. Časom sa pustím do úprav, ale najprv musím vyriešiť CO2. A preto by som mal jednu otázku: "Čiste teoreticky ak namontujem on/off ventil na 88g bombičku, bude sa dať naplniť z hasičáku?
Toto je prvých desať rán na 14 metrov:
http://www.mojefotky.cz/fotoalba/fotoal ... _id=412214
Gamo CFX Royal
Zdravím.
Tak mi přišla QB78 - v pondělí jsem ji vzal na střelnici. Jedním slovem super.
I nevytuněná celkem OK. Ale po vystřílení asi ???? 50-ti ran (nevím nepočítal jsem) se změnil zvuk a po dalších 5-ti výstřelech už diabolka nevylétla. Když teď natáhnu a vystřelím, ozve se jenom cvaknutí. Ale tlak v zasobníku asi ještě nějaký je - Převlečná matice nejde vůbec povolit.... Bohužel jsem na další ladění neměl čas - sklátila mne nějaká viroza.... ale, je to normální? Doporučení????
Díky
Tak mi přišla QB78 - v pondělí jsem ji vzal na střelnici. Jedním slovem super.

Díky
CZ200 Green (tuned), QB78/79 4,5mm (tuned), S.P.A 700W, QB79 5,5mm, LOV 21 (CO2), Crossman W357 (CO2), Umarex Long Lever (CO2), Umarex Colt SAA (CO2)
Pri prvom strieľaní sa mi stalo presne to isté, strieľať nestrieľalo, len cvakalo. Tú "maticu" - ventil som odskrutkoval hasákom (treba dávať pozor aby odsyčalo CO ináč ti ten ventil odstrelí na obežnú dráhu aj s bombičkami - asi tri závity pred úplným odskrutkovaním je dierka cez ktorú to vysyčí), a skúsiť prečistiť kvér. Odvtedy mi ide šecko v pohode. Neviem, či sa tam dostala nejaká nečistota alebo čo. Môžeš ešte skúsiť podchladiť flintu, keď ti neide odšrubovať ten bazmek, nech sa kúsok zníži tlak.
Umarex CPSport .177
Crosman 2250XT AirSource .22, Nikko Stirling 3-9x40 AO Mountmaster
Picasso 1,6 HDi - ex, momentálne corolla 1,6 Valvematic
:-)
Crosman 2250XT AirSource .22, Nikko Stirling 3-9x40 AO Mountmaster
Picasso 1,6 HDi - ex, momentálne corolla 1,6 Valvematic
:-)
Asi sme na tom rovnako. Včera sa mi stalo to isté. Potom som cvakal, cvakal a cvakal a asi na 10 krát to vystrelilo diabolku. Nabudúce ak zbadám, že mi rapídne klesá výkon tak radšej vymením bombičku.
Ja ti navrhuje to isté čo Toky, alebo pravý opak. Fénom na vlasy jemne nahrej bombičku (alebo celú zbraň), zvýši sa trochu ten posledný tlak, ktorý tam ešte je a vystrelí ti to diabolku. Ale pozor na ten výstrel, lebo ja som si myslel, že tá diabolka iba vypadne a vystrelil som sklo z vytríný v komore. Je to detská chyba, ale stala sa.
Ja ti navrhuje to isté čo Toky, alebo pravý opak. Fénom na vlasy jemne nahrej bombičku (alebo celú zbraň), zvýši sa trochu ten posledný tlak, ktorý tam ešte je a vystrelí ti to diabolku. Ale pozor na ten výstrel, lebo ja som si myslel, že tá diabolka iba vypadne a vystrelil som sklo z vytríný v komore. Je to detská chyba, ale stala sa.
Gamo CFX Royal
Vyřešeno způsobem č.1
Pravděpodobně to bylo skutečně nízkým tlakem. Odtočil jsem převlečnou matici, vypustil CO2, nainstaloval nové bombičky a OK. Díky... Ovšem investice do sika-kleští nutností
Už abych jel na vzduch

Pravděpodobně to bylo skutečně nízkým tlakem. Odtočil jsem převlečnou matici, vypustil CO2, nainstaloval nové bombičky a OK. Díky... Ovšem investice do sika-kleští nutností

Už abych jel na vzduch

CZ200 Green (tuned), QB78/79 4,5mm (tuned), S.P.A 700W, QB79 5,5mm, LOV 21 (CO2), Crossman W357 (CO2), Umarex Long Lever (CO2), Umarex Colt SAA (CO2)
Dnes som nasadil optiku 3-9x32 a musím sa priznať, že som sklamaný. Lepšie povedané stávajú sa mi nevisvetlitelné veci. Lieta mi to kade-tade. Radšej som to odložil. Pravda je taká, že včerajšie diabolky (polské Norica) sa minuli a dnes som strielal s úplne inými. Strielal som tri druhy gamo a boxeri. Keby sa menila výška nástrelu (kvôli váhe) tak mi to nevadí, ale mám 5-6 cmetrové úlety bokom. Čím to môže byť? Čím strielate zo svojej QB? Čo to môže spôsobovať? Ako to napraviť?
Strielam na 14 m s oporou. Sedím na jednej stoličke a pušku opieram o druhú stoličku, ktorú mám pred sebou.
Strielam na 14 m s oporou. Sedím na jednej stoličke a pušku opieram o druhú stoličku, ktorú mám pred sebou.
Gamo CFX Royal