NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Ne,to je z CZ200.Hafan lezi na ponku a ceka....
Re: NORCONIA CO 2 puška QB 78 ráže: 4,5mm (.177)
Zatím jsem s tou mojí nic nedělal, mám roboty na opichání makam na sebe tak to není jednoduché. S tím zásobníkem to má fazonu. Líbí se mi.
My nemáme peníze, my jsme delegace!
Nejak blbe jsem v noci spal,no a vzeslo z toho novy pripojeni zasobniku - totiz vlastne komplet cely novy ventil i s telem.Nelibil se mi porad ten zpusob pripojeni na tubus QBcka - at uz pomoci matice nebo 2 cerviky.No a tak vzniklo tohle,navic jsem vytvoril prechod do hlavne ktery by nemel mit problemy s uniky vzduchu.Inspirace byla na netu a u BSA...

Takhle to pak vypada v moji pazbe - tohle uz beru ze je pekny.Objimku asi ani delat nebudu - na hlaven nesaham a zasobnik se ani nehne.

A takhle to bude vypadat jako AR2079

Uz by se mohl zacit prodavat tubus tlakoveho zasobniku z Huntera - mista na nej mam dost...
Takhle to pak vypada v moji pazbe - tohle uz beru ze je pekny.Objimku asi ani delat nebudu - na hlaven nesaham a zasobnik se ani nehne.
A takhle to bude vypadat jako AR2079
Uz by se mohl zacit prodavat tubus tlakoveho zasobniku z Huntera - mista na nej mam dost...
Vypadá to skvěle, už to vypadá jako dospělá PCP.
My nemáme peníze, my jsme delegace!
Regis24, moc pěkná prace.
Tak a konečně můžu napsat svoje prní dojmy z QB79 5.5mm. O víkendu jsme ji vzal na chatu, namontoval dodanou optiku Gamo 4x20, naspal do zbraně první diabolku (JSB) a vrhle jsem se na první výstřel. Střílel jsem ze zásobníkem CO2 88g, I když jsem sřílel v sedě s oporou o lavičku, tak cca na 15m byla odchylka zásahu, asi 30cm, tak jsem se vrhl za na zeštelování optiky, asi po dalších 15 ranách byla zeštelována. Hodil jsem na desky nový terč a ze vzdálenísti 20m jsem začal pálit, byl jsem překvapení přesností, všechny zásahy 9-10 s rozptýlem asi 2cm (diky mojí gramlavosti) zbrám ma ale an víc. Pak jsem hodil do pole na 35m tyčku a daval kamínku sktrusky, a co rána to zásah, Byl jsem sám překvapený, jak je ta zbaň přesná, udělal mi radost. Zajímalo mě jestš kolik jsem schopny vystřilet diabolek s 88g zásobníkem.
Zatím mám odstříleno cca 170 ran a na 30m pořád trefuji přesně. Při střelbě na 20m oproti začátku je ubytek síly znát, ale na přesnosti to nic nemění. Střílel jse na Ytong 10cm na kterám jsem měl terč, a hloubka zásahu se se 150ranách snížila tak na 1/3. Čekal jsem že tak po 100 ranách to bude už jenom tak plivat na přesnost půjde dolu. Ale jak jde vidět pěkně jsem se pletl.
Tak a konečně můžu napsat svoje prní dojmy z QB79 5.5mm. O víkendu jsme ji vzal na chatu, namontoval dodanou optiku Gamo 4x20, naspal do zbraně první diabolku (JSB) a vrhle jsem se na první výstřel. Střílel jsem ze zásobníkem CO2 88g, I když jsem sřílel v sedě s oporou o lavičku, tak cca na 15m byla odchylka zásahu, asi 30cm, tak jsem se vrhl za na zeštelování optiky, asi po dalších 15 ranách byla zeštelována. Hodil jsem na desky nový terč a ze vzdálenísti 20m jsem začal pálit, byl jsem překvapení přesností, všechny zásahy 9-10 s rozptýlem asi 2cm (diky mojí gramlavosti) zbrám ma ale an víc. Pak jsem hodil do pole na 35m tyčku a daval kamínku sktrusky, a co rána to zásah, Byl jsem sám překvapený, jak je ta zbaň přesná, udělal mi radost. Zajímalo mě jestš kolik jsem schopny vystřilet diabolek s 88g zásobníkem.
Zatím mám odstříleno cca 170 ran a na 30m pořád trefuji přesně. Při střelbě na 20m oproti začátku je ubytek síly znát, ale na přesnosti to nic nemění. Střílel jse na Ytong 10cm na kterám jsem měl terč, a hloubka zásahu se se 150ranách snížila tak na 1/3. Čekal jsem že tak po 100 ranách to bude už jenom tak plivat na přesnost půjde dolu. Ale jak jde vidět pěkně jsem se pletl.
Tak to si slušnej čarostřelec - já jsem v této sestavě rád(a to tak že hodně) když to mám na 20m v černým klasickýho vzduchovkovýho terče. Nemám doma JSB v 5,5 tak sem střílel boxery. Neříkám že jsem super střelec, ale druhou flintou trefím na 30m každou ránou víčko od petky bez dlouhýho přemýšlení. Ani spoušť si nešteloval? Když to příjde tak maj pružinu na tvrdo a chod tak centietr - jak se s tím můžeš trefit. Mám nastříleno tak 230 ran a pořád to střílí docela stabilně kolem 150m/s, to teda čumim.
QB Home made PCP a další
www.mopako.estranky.cz
www.mopako.estranky.cz
Tu vydrz testujes porad na tycce, nebo na terci? Zasahy tycky by totiz o "pouzitelne" vydrzi nerekly temer nic.papuanec píše:...Pak jsem hodil do pole na 35m tyčku a daval kamínku sktrusky, a co rána to zásah, Byl jsem sám překvapený, jak je ta zbaň přesná, udělal mi radost....Zatím mám odstříleno cca 170 ran a na 30m pořád trefuji přesně.
...ale na přesnosti to nic nemění. Střílel jse na Ytong 10cm na kterám jsem měl terč, a hloubka zásahu se se 150ranách snížila tak na 1/3...
Jestli ti ted diabolka pronika jen na 1/3 oproti puvodni hloubce, tak se ti "misto dopadu" musi znatelne posouvat dolu -pokud teda nepreklikavas.
QB 78 cal.177 DL, Delta Optical 4x32 AO, dvoudilna nizka montaz od ACZ.
Bez uprav- Zlate stranky bez desek na str.257 na 30cm
Bez uprav- Zlate stranky bez desek na str.257 na 30cm
Toto QB má podle mých výsledků asi 11,5 - 12J .JSB Exact 1,03g a150m/s je propad z 20m na 35m deset centimetrů dolu při ztrátě tlaku který je znatelný při vstřelu o 1/3 to musí být ječtě víc. S expresama je to jen osm centimetrů a s RS sedm centimetrů. Měl bys upřesnit velikost kamínků.
QB Home made PCP a další
www.mopako.estranky.cz
www.mopako.estranky.cz
No jenom jsem namontoval zaměřovač co k tomu dovali, nastělil jsem si ho zatím co mířím na kříž tak střílím, nic nepřeštelovávám, prostě jenom střílím. Posledních asi 50 ran co s tím střílím, tak jedu na cca 18-20m na terč který mám přidělaný na 10cm Ytongu. Porovnání průraznosti jsem dělal jenom opticky podle toho jak se diabolky zarývají do Ytongu.
Porovnávam to s tím co jsem dam dal plnou náplň CO2. nemám žádne přistroje, abych mohl změřit úsťovou rychlost, tak nemám tušení aní cca kolem kolika to může lítat, proto sem nemůža dát nějaké čísla. Jednom můžu říct, že jsem na tom nedělal žádné úpravy a zatím to mám jak jsem to vytáhl z krabice ve které to přišlo
Jinak ty kamínky jsou klasická struska, takže cca 2cm. A střílim na kamínek, co je na te tyčce a né na ty tyčku.
Porovnávam to s tím co jsem dam dal plnou náplň CO2. nemám žádne přistroje, abych mohl změřit úsťovou rychlost, tak nemám tušení aní cca kolem kolika to může lítat, proto sem nemůža dát nějaké čísla. Jednom můžu říct, že jsem na tom nedělal žádné úpravy a zatím to mám jak jsem to vytáhl z krabice ve které to přišlo
Jinak ty kamínky jsou klasická struska, takže cca 2cm. A střílim na kamínek, co je na te tyčce a né na ty tyčku.
To:regis24
Pekná robota,ale tá hlaven sa nebude viklat to drží len na tom jednom červíku, alebo si tam pridal ešte jedného? Ten prechod medzi hlavňou a zásobníkom sa mi zdá dosť velká diera tak na 5mm. Hoď sem nejaké miery O krúžka atej trubičky.
Slavia 630, 631 DeLuxe
Crosman 1377c
QB 78 DeLuxe cal.177
Pekná robota,ale tá hlaven sa nebude viklat to drží len na tom jednom červíku, alebo si tam pridal ešte jedného? Ten prechod medzi hlavňou a zásobníkom sa mi zdá dosť velká diera tak na 5mm. Hoď sem nejaké miery O krúžka atej trubičky.
Slavia 630, 631 DeLuxe
Crosman 1377c
QB 78 DeLuxe cal.177
QB 78 De luxe .177
Crosman 1377c .177
CZ 200 S Hunter .177, custom pažba
Hatsan AT 44W LW .177
SPA PP700S A .22
QB 78 De luxe .177
Crosman 1377c .177
No ono je to v te pazbe jen polozeny,musi se trochu upravit zadlab.Zadna "dira" tam neni,vzdalenost mezi hlavni a zasobnikem je stejna jako u originalniho tubusu - cca 1,5mm.
Hlaven drzi dostatecne,ono totiz neni cervik jako cervik - staci pouzit poradny pevnostni M5 a radne dotahnout.Objimka podle me uz nic neresi,spis by se mohlo na hlaven nejak negativne pusobit.
Nevim jaky asi tak o-krouzek myslis,v QBcku jich je nekolik...Rozmery zasobniku uz jsem psal - je to bezny tubus z CZ200,tzn. pr.28mm a delka cca 420mm.
Hlaven drzi dostatecne,ono totiz neni cervik jako cervik - staci pouzit poradny pevnostni M5 a radne dotahnout.Objimka podle me uz nic neresi,spis by se mohlo na hlaven nejak negativne pusobit.
Nevim jaky asi tak o-krouzek myslis,v QBcku jich je nekolik...Rozmery zasobniku uz jsem psal - je to bezny tubus z CZ200,tzn. pr.28mm a delka cca 420mm.
Milím tento O krúžek a trubičku ta je z nabojnice maloražky?
QB 78 De luxe .177
Crosman 1377c .177
Hatsan AT 44W LW .177
SPA PP700S A .22
QB 78 De luxe .177
Crosman 1377c .177
Ne,to jsem si normalne vytocil na soustruhu...O-krouzek je tusim 5x2mm nebo 5x1,5mm - to zalezi na tom jak udelas ostatni rozmery.
Vďaka...
Slavia 630, 631 DeLuxe
Crosman 1377c
QB 78 DeLuxe cal.177
Slavia 630, 631 DeLuxe
Crosman 1377c
QB 78 DeLuxe cal.177
QB 78 De luxe .177
Crosman 1377c .177
Hatsan AT 44W LW .177
SPA PP700S A .22
QB 78 De luxe .177
Crosman 1377c .177
Zafreznuto do pazby:

Ted uz to snad ani opticky nevypada ze by tam byla nejaka nevhodna mezera...
Ve chvili kdy jsem to fotil byla pazba v puvodni povrchove uprave - a ta se mi moc nelibi.Vzal jsem smirek a jal se brousit.Ted se proklinam ze jsem se do toho poustel - ten smejd kterym je to napatlany drzi jak svin...A ta vrstva
Jeste k upravam - u cal .177 jsem po odborne konzultaci (diky daho11) vyzkousel uz na 2 kusech jednoduche zpruchodneni nabijece.Trva to minutku a funkcni je to paradne - proste se to zbrousi - viz.foto:
Pred:

Po:

Ted uz to snad ani opticky nevypada ze by tam byla nejaka nevhodna mezera...
Ve chvili kdy jsem to fotil byla pazba v puvodni povrchove uprave - a ta se mi moc nelibi.Vzal jsem smirek a jal se brousit.Ted se proklinam ze jsem se do toho poustel - ten smejd kterym je to napatlany drzi jak svin...A ta vrstva

Jeste k upravam - u cal .177 jsem po odborne konzultaci (diky daho11) vyzkousel uz na 2 kusech jednoduche zpruchodneni nabijece.Trva to minutku a funkcni je to paradne - proste se to zbrousi - viz.foto:
Pred:

Po: