NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
dodo

Příspěvek od dodo » 08 čer 2007 15:37

pro voris
mám obavy že zádlab pro hlaveň u mausera bude mít větší půměr než u QB. jinak hezký.

donkey

Příspěvek od donkey » 08 čer 2007 16:57

2Voris: Porsimte kde na aukru si koukal?? ja tam koukal a skoro nic tam nenabizej dykz tak posli dokaz a v jaky cenovy relaci se to pohybuje
Voris

Příspěvek od Voris » 08 čer 2007 17:16

Neříkám, že se draží právě teď. Na Aukru jich už ale pár bylo. Poslední se dražila někdy v dubnu. http://aukro.idnes.cz/item182910599_val ... html#photo
Nikdy neházej flintu do žita.
donkey

Příspěvek od donkey » 08 čer 2007 17:37

Ještě jedna otázka co by ste doporučili?? Slavii 634, nějakej Hatsan(treba model 100 nebo 105) nebo QB78?? diky
flipr11

Příspěvek od flipr11 » 08 čer 2007 20:05

Bude snažší když napíšeš co si tak představuješ a co od toho chceš (včetně optiky)a my ti poradíme.
Hatsan105 1,77+Delta 4X32AO
QB 78 0,22 +Delta 4X32AO
donkey

Příspěvek od donkey » 08 čer 2007 21:26

No představoval bych si něco na přesnou střelbu na terč na blízko i na větší vzdálenost. O ptiku bych si k tomu taky chtěl pořídit. no a pušku cenově asi do čtyř tisíc.
vim že to nebude nic závratného
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 09 čer 2007 00:27

Do čtyř tisíc s optikou bude z těch možností nejlepší QB78.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
donkey

Příspěvek od donkey » 09 čer 2007 09:40

no ono to nemusí bejt z těch možností, prostě co by ste doporučili do 4000Kč ale když řikáte QB tak si ji asi koupim. a ještě dík za radu
TELESCOPIC

Příspěvek od TELESCOPIC » 09 čer 2007 11:37

Donkey, kup tu QB, neprohloupíš. Mám ji teprve ktátce a je to .22, ale jsem nadšenej. Měl jsem trochu strach, že v týhle ráži to bude flusbrok, podle toho co jsem tady o QB v ráži .22 četl, ale je perfektní. QB nabízí za ty peníze neuvěřitelné možnosti tunningu a ty děláš ve strojírenství, takže to je jak vyšité pro Tebe. Vymyslíme ten multishot, ňákou solidní pažbu atd...Jak to vlastne nakonec dopadlo s tím Derekem?
maverik

Příspěvek od maverik » 09 čer 2007 12:43

Zdravím
Taky musím přispět pár postřehy , ale sou to postřehy spíše negativní.
Norconii QB-78 sem měl, je pravda že za ty peníze je to slušná zbraň,
ale a sme u toho:1) velmi omezená funkčnost v zimě, myslím tím přesnost, průraznost atd. 2) párkrát se stalo že sem ji musel nečekaně použít na škůdce takže mě celkem zdržovalo zakládání bombiček. 3) no a po 3-5 ranách sem měl vystaráno a teď co se zbytkem CO2, na to abych ještě dostřílel nějakých 50 ran sem buď neměl čas nebo chuť. Vypustit to jen tak je škoda při ceně 25kč za 1 kus bombičky(nevím jaké sou ceny jinde) , a nechat CO2 ve zbrani delší dobu se nemá. Tak se velmi
rád vrátím ke zlamovačce.

Toto sou jen mé názory a postřehy a NIKOHO tím nechci OVLIVŇOVAT.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 09 čer 2007 13:33

JJ, to jsou přesně její nevýhody, to si musí každý uvědomit.
Ale zase - 1.) v mrazu nestřílím z žádné vzduchovky, to se mi nechce. Mi mráz nevadí, pokud je za oknem.
2.) uvedení do střelbyschopného stavu je podstatně pomalejší než u lámačky, to je jasné.
3.) doporučuju nechat natlakované, maximálně se může stát, že časem odejde nějaké těsnění a plyn začne ucházet. Ovšem výměna všech těsnění je ani ne desetikorunová záležitost, takže klidně to jednou za rok vyměň a máš klid.
No a jestli to budeš nechávat natlakované, ale nenatažené a "s nábojem v komoře" :lol: tak odpadá nevýhoda v bodu 2.) a naopak je to rychlejší. :wink:
Ale stejně je nejlepší mít vzduchovek několik a střílet podle situace a nálady. :wink:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
TELESCOPIC

Příspěvek od TELESCOPIC » 09 čer 2007 13:38

Pro Maverik:To ano, pokud to chceš hlavně na odstřel škůdců a potřebuješ vzduchovku, která by měla být neustále v pohotovosti "pod polštářem" a víš, že vystřílíš najednou jen těch 3 - 5 ran, tak obecně zbraň na bombičky vhodná není...(netýká se to jen QB)

Jenže všimni si, že většina lidí na tomhle fóru je fascinována jejími přednostmi (poměr cena/kvalita) a snadými možnostmi tunningu a chce ji na trochu jiné účely...

A to že v zimě střílí hůře? Ano, je to tak. Jenže to nemá smysl vůbec řešit, to je opět slabina téměř všech zbraní na CO2. Ovšem céóčka mají zase oproti pístovkám jiné výhody např - téměř nulové otřesy při střelbě, proto se využívají pro sportovní střelbu....atd... Vše má své výhody i nevýhody... A QB ti za 2500 peněz toho nabízí sakra hodně....
maverik

Příspěvek od maverik » 09 čer 2007 14:04

já vůbec nikoho od koupi QB nechci odradit, jak říkáte každá zbraň má svá silná místa , ale i ta slabá. Já sem měl jen dobrý úmysl informovat potencionální kupce o věcech které mě vadily a časem by mohli vadit i jim. Díky ahoj.
donkey

Příspěvek od donkey » 09 čer 2007 21:47

pro TELESCOPIC
no tak s derekem to nijak nedopadlo, ale premejslel sem jestli by to neslu udelat jeste mnohem jednouduseji nez to udelal prave on. Proste sem myslel jestli by to neslo udelat na zpusob jako pracujou vsechny zbrane(krome revolveru). Proste zasobnik presne na naboje(aby se neklepali...) a pruzina ktera by je tlacila smerem nahoru nebo dolu, podle toho kam by se zasobnik umistil jestli nad nabijeco otvor nebo nejak do mechanismu. Podle me by to fungovalo a nevim jestli se o to pokousel nekdo prede mnou , ale jelikoz ji jeste nemam doma, budu si ji kupovat az o prazdninach, tak to nemuzu odskouset. Jinak kdyby to nekdo udelal na zpusob jak tu popisuju a povedlo by se mu to, tak by se s nama mohl podelit.
PS...omlouvam se za diakritiku, jsem zyvklej z icq a Call of duty 2
Canadair

nový majiteľ QB

Příspěvek od Canadair » 16 čer 2007 08:11

Tak v piatok mi konečne dorazila nová QB čka :D , dokúpil som na ňu taký trošku zvláštny -krátky puškohľad čo k nám nosia od niekadiaľ z Ruska :) . A som veľmi milo prekvapený s týmto puškohľadom a samozrejme z QB 78 som tiež maximálne spokojný . Presnosť je fakt dobrá, aj so silou som tiež spokojný, fľašku od hrubej 2dcl Vinei na 20m len tak rozpráskne. Akurát som si musel zvyknúť že je omnoho ľahšia ako piestovka CFX, čiže mi zo začiatku lietala ruka než som si zvykol na jej držanie. Tak pripájam nejaké fotečky.
Přílohy
QB 01.jpg
QB 03.jpg
tasco 02.jpg
Odpovědět