NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Neříkám, že se draží právě teď. Na Aukru jich už ale pár bylo. Poslední se dražila někdy v dubnu. http://aukro.idnes.cz/item182910599_val ... html#photo
Nikdy neházej flintu do žita.
Do čtyř tisíc s optikou bude z těch možností nejlepší QB78.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
- TELESCOPIC
Donkey, kup tu QB, neprohloupíš. Mám ji teprve ktátce a je to .22, ale jsem nadšenej. Měl jsem trochu strach, že v týhle ráži to bude flusbrok, podle toho co jsem tady o QB v ráži .22 četl, ale je perfektní. QB nabízí za ty peníze neuvěřitelné možnosti tunningu a ty děláš ve strojírenství, takže to je jak vyšité pro Tebe. Vymyslíme ten multishot, ňákou solidní pažbu atd...Jak to vlastne nakonec dopadlo s tím Derekem?
Zdravím
Taky musím přispět pár postřehy , ale sou to postřehy spíše negativní.
Norconii QB-78 sem měl, je pravda že za ty peníze je to slušná zbraň,
ale a sme u toho:1) velmi omezená funkčnost v zimě, myslím tím přesnost, průraznost atd. 2) párkrát se stalo že sem ji musel nečekaně použít na škůdce takže mě celkem zdržovalo zakládání bombiček. 3) no a po 3-5 ranách sem měl vystaráno a teď co se zbytkem CO2, na to abych ještě dostřílel nějakých 50 ran sem buď neměl čas nebo chuť. Vypustit to jen tak je škoda při ceně 25kč za 1 kus bombičky(nevím jaké sou ceny jinde) , a nechat CO2 ve zbrani delší dobu se nemá. Tak se velmi
rád vrátím ke zlamovačce.
Toto sou jen mé názory a postřehy a NIKOHO tím nechci OVLIVŇOVAT.
Taky musím přispět pár postřehy , ale sou to postřehy spíše negativní.
Norconii QB-78 sem měl, je pravda že za ty peníze je to slušná zbraň,
ale a sme u toho:1) velmi omezená funkčnost v zimě, myslím tím přesnost, průraznost atd. 2) párkrát se stalo že sem ji musel nečekaně použít na škůdce takže mě celkem zdržovalo zakládání bombiček. 3) no a po 3-5 ranách sem měl vystaráno a teď co se zbytkem CO2, na to abych ještě dostřílel nějakých 50 ran sem buď neměl čas nebo chuť. Vypustit to jen tak je škoda při ceně 25kč za 1 kus bombičky(nevím jaké sou ceny jinde) , a nechat CO2 ve zbrani delší dobu se nemá. Tak se velmi
rád vrátím ke zlamovačce.
Toto sou jen mé názory a postřehy a NIKOHO tím nechci OVLIVŇOVAT.
JJ, to jsou přesně její nevýhody, to si musí každý uvědomit.
Ale zase - 1.) v mrazu nestřílím z žádné vzduchovky, to se mi nechce. Mi mráz nevadí, pokud je za oknem.
2.) uvedení do střelbyschopného stavu je podstatně pomalejší než u lámačky, to je jasné.
3.) doporučuju nechat natlakované, maximálně se může stát, že časem odejde nějaké těsnění a plyn začne ucházet. Ovšem výměna všech těsnění je ani ne desetikorunová záležitost, takže klidně to jednou za rok vyměň a máš klid.
No a jestli to budeš nechávat natlakované, ale nenatažené a "s nábojem v komoře"
tak odpadá nevýhoda v bodu 2.) a naopak je to rychlejší.
Ale stejně je nejlepší mít vzduchovek několik a střílet podle situace a nálady.
Ale zase - 1.) v mrazu nestřílím z žádné vzduchovky, to se mi nechce. Mi mráz nevadí, pokud je za oknem.
2.) uvedení do střelbyschopného stavu je podstatně pomalejší než u lámačky, to je jasné.
3.) doporučuju nechat natlakované, maximálně se může stát, že časem odejde nějaké těsnění a plyn začne ucházet. Ovšem výměna všech těsnění je ani ne desetikorunová záležitost, takže klidně to jednou za rok vyměň a máš klid.
No a jestli to budeš nechávat natlakované, ale nenatažené a "s nábojem v komoře"

Ale stejně je nejlepší mít vzduchovek několik a střílet podle situace a nálady.

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
- TELESCOPIC
Pro Maverik:To ano, pokud to chceš hlavně na odstřel škůdců a potřebuješ vzduchovku, která by měla být neustále v pohotovosti "pod polštářem" a víš, že vystřílíš najednou jen těch 3 - 5 ran, tak obecně zbraň na bombičky vhodná není...(netýká se to jen QB)
Jenže všimni si, že většina lidí na tomhle fóru je fascinována jejími přednostmi (poměr cena/kvalita) a snadými možnostmi tunningu a chce ji na trochu jiné účely...
A to že v zimě střílí hůře? Ano, je to tak. Jenže to nemá smysl vůbec řešit, to je opět slabina téměř všech zbraní na CO2. Ovšem céóčka mají zase oproti pístovkám jiné výhody např - téměř nulové otřesy při střelbě, proto se využívají pro sportovní střelbu....atd... Vše má své výhody i nevýhody... A QB ti za 2500 peněz toho nabízí sakra hodně....
Jenže všimni si, že většina lidí na tomhle fóru je fascinována jejími přednostmi (poměr cena/kvalita) a snadými možnostmi tunningu a chce ji na trochu jiné účely...
A to že v zimě střílí hůře? Ano, je to tak. Jenže to nemá smysl vůbec řešit, to je opět slabina téměř všech zbraní na CO2. Ovšem céóčka mají zase oproti pístovkám jiné výhody např - téměř nulové otřesy při střelbě, proto se využívají pro sportovní střelbu....atd... Vše má své výhody i nevýhody... A QB ti za 2500 peněz toho nabízí sakra hodně....
pro TELESCOPIC
no tak s derekem to nijak nedopadlo, ale premejslel sem jestli by to neslu udelat jeste mnohem jednouduseji nez to udelal prave on. Proste sem myslel jestli by to neslo udelat na zpusob jako pracujou vsechny zbrane(krome revolveru). Proste zasobnik presne na naboje(aby se neklepali...) a pruzina ktera by je tlacila smerem nahoru nebo dolu, podle toho kam by se zasobnik umistil jestli nad nabijeco otvor nebo nejak do mechanismu. Podle me by to fungovalo a nevim jestli se o to pokousel nekdo prede mnou , ale jelikoz ji jeste nemam doma, budu si ji kupovat az o prazdninach, tak to nemuzu odskouset. Jinak kdyby to nekdo udelal na zpusob jak tu popisuju a povedlo by se mu to, tak by se s nama mohl podelit.
PS...omlouvam se za diakritiku, jsem zyvklej z icq a Call of duty 2
no tak s derekem to nijak nedopadlo, ale premejslel sem jestli by to neslu udelat jeste mnohem jednouduseji nez to udelal prave on. Proste sem myslel jestli by to neslo udelat na zpusob jako pracujou vsechny zbrane(krome revolveru). Proste zasobnik presne na naboje(aby se neklepali...) a pruzina ktera by je tlacila smerem nahoru nebo dolu, podle toho kam by se zasobnik umistil jestli nad nabijeco otvor nebo nejak do mechanismu. Podle me by to fungovalo a nevim jestli se o to pokousel nekdo prede mnou , ale jelikoz ji jeste nemam doma, budu si ji kupovat az o prazdninach, tak to nemuzu odskouset. Jinak kdyby to nekdo udelal na zpusob jak tu popisuju a povedlo by se mu to, tak by se s nama mohl podelit.
PS...omlouvam se za diakritiku, jsem zyvklej z icq a Call of duty 2
nový majiteľ QB
Tak v piatok mi konečne dorazila nová QB čka
, dokúpil som na ňu taký trošku zvláštny -krátky puškohľad čo k nám nosia od niekadiaľ z Ruska
. A som veľmi milo prekvapený s týmto puškohľadom a samozrejme z QB 78 som tiež maximálne spokojný . Presnosť je fakt dobrá, aj so silou som tiež spokojný, fľašku od hrubej 2dcl Vinei na 20m len tak rozpráskne. Akurát som si musel zvyknúť že je omnoho ľahšia ako piestovka CFX, čiže mi zo začiatku lietala ruka než som si zvykol na jej držanie. Tak pripájam nejaké fotečky.