NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
QB rozhodně není dobrý základ pro PCP a to jak rozměrově, tak i ventil je pro PCP prakticky nepoužitelný. Pro jednorannou jde použít částečně závěr, pro opakovačku je jednodušší použít něco úplně jiného.
Re: NORCONIA CO 2 puška QB 78 ráže: 4,5mm (.177)
Takze spis koupit neco za desitku a prestavet....QB za dva litry je dobry zaklad na prestavby,prave proto ze stoji dva litry....
Ne koupit QB nebo něco za desítku, ale udělat to celé. Já jsem použil pouze závěr a hlaveň jen proto, že jsem to měl navíc, jinak bych rozhodně zvolil vlastní. A u hlavně si dosud nejsem zcela jistý, jestli je opravdu dobrá, ale moc tomu nevěřím, protože vývrt je hooódně mimo střed.
Ne vim proc tvrdis co QB ne lze pouzit na PCP . Koukni stranku spet na moji QB 2079 PCP . Ventil jen minimalne upraven , zavit je presne pod paintball regulator a k nemu jen pridelana kartus . Prave sem skoncil testovat JSB 4,52 a JSB Expres na 100 m . Zadna diabolka na presla mimo trc 14x 14 cm ( pistolova ) . Pri ustove ryhlosti 240 m/sek mam puskohled na 40 m druha nul a na 100 m strili cca 35 cm niz jako na 40m . Co potrebujes vic ? Puska stala neco prez 2 000kć , regulator 1000 kc , kartus 1500 , soustruznik ( usti hlavne , zaver ) 500 kc . Za cca 5000kc mam lepsi pusku nez ty ktere stoji tri krat vic . QB je velmi oblibena puska na upravy po celym svete . Hces strilit CO2 tak QB 78 , vzduch QB 79 . Prez moji ruce preslo uz QBcek hodne , zadna ne byla srot .bhurt píše:QB rozhodně není dobrý základ pro PCP a to jak rozměrově, tak i ventil je pro PCP prakticky nepoužitelný. Pro jednorannou jde použít částečně závěr, pro opakovačku je jednodušší použít něco úplně jiného.
AR2079B PCP 4,50 + Simalux 6-24x50 , AT 44W10 5,50 + Nikko Stirling 4-12 x 42
A vypadá to jako puška? A soustřel na 30 m? QB je primárně na CO2 a na to je velmi dobrá. Harikiri, které se provádějí s přestavbou na vzduch nemají s PCP nic společného
Zeber svoji vetrovku a skusime to na 50 m 5 cervna Benchrest Rybnik , OK ? Tam se dozvis jakej soustrel dela QB . Daval sem driv link na ten zavod . Strilet v zavode to je trosku jinak nez na webu psat . Moje QB je 100 procent orginal krome zasobniku vzduchu .bhurt píše:A vypadá to jako puška? A soustřel na 30 m? QB je primárně na CO2 a na to je velmi dobrá. Harikiri, které se provádějí s přestavbou na vzduch nemají s PCP nic společného
Tak dnes som konečne dostal k odmeraniu úsťovky po tuningu QB78.cal.177 pred tým 175m/s.A teras Od 221 do 226m/s strieľané 10 rán JSB exact 4,52 na 10m .Toď otázka je to maximum čo sa dá dosiahnuť , alebo vám to
strieľa ešte rýchlejšie?Podotýkam na CO2 nie prerobené na PCP.
strieľa ešte rýchlejšie?Podotýkam na CO2 nie prerobené na PCP.
QB 78 De luxe .177
Crosman 1377c .177
CZ 200 S Hunter .177, custom pažba
Hatsan AT 44W LW .177
SPA PP700S A .22
QB 78 De luxe .177
Crosman 1377c .177
2combak
nemusíš mi nic vykládat o QB, měl jsem jich několik, jak vyloženě dobrých, tak i horších. Ale asi pořád nechceš slyšet, jak vypadá přestavba na vzduch vzhledově, nutnost použít regulátor (zrovna na tvé fotce velmi nevzhledný element) právě kvůli ventilu, který není pro vzduch konstruován a s tím také konstrukce bicího zařízení není optimální a mohl bych pokračovat ještě dlouho. Ale nebudu už dále přesvědčovat někoho, kdo nechce slyšet.
nemusíš mi nic vykládat o QB, měl jsem jich několik, jak vyloženě dobrých, tak i horších. Ale asi pořád nechceš slyšet, jak vypadá přestavba na vzduch vzhledově, nutnost použít regulátor (zrovna na tvé fotce velmi nevzhledný element) právě kvůli ventilu, který není pro vzduch konstruován a s tím také konstrukce bicího zařízení není optimální a mohl bych pokračovat ještě dlouho. Ale nebudu už dále přesvědčovat někoho, kdo nechce slyšet.
4 bhurt:
Nema zadny smysl hadat se o hovinku.Ber to tak jak to je.
Ty chces udelat vetrovici na urovni S400 z niceho.
My ostatni chceme z QBcka udelat neco lepsiho - takhle to je.Ja resim pri prestavbe celkovou cenu,ono neni problem udelat vetrovku za desitku,problem je udelat vetrovku za polovinu.
Nema zadny smysl hadat se o hovinku.Ber to tak jak to je.
Ty chces udelat vetrovici na urovni S400 z niceho.
My ostatni chceme z QBcka udelat neco lepsiho - takhle to je.Ja resim pri prestavbe celkovou cenu,ono neni problem udelat vetrovku za desitku,problem je udelat vetrovku za polovinu.
Na větrovku pořebuju do 3000.
Ho,tak to proste musis nejak potvrdit.Rozepis se,jinak jsi ti neuverim ani hovno.
bhurt a mohol by si teda vysvetlit ake ma nevyhody ventyl na QB ked z paintbal regulatorom dosahuje ovela lepšiu konzistenciu ako napr. S400 dik za vysvetlenie.
Cena větrovky:
Kartuš na Hatsana 2000,- (sice bych se obešel i bez ní, ale zbytečně moc přesné práce)
Hlavňovina 600,-
Ostatní materiál max. 400,-
Kartuš na Hatsana 2000,- (sice bych se obešel i bez ní, ale zbytečně moc přesné práce)
Hlavňovina 600,-
Ostatní materiál max. 400,-
2majo
Ventil na QB má velký průměr sedla, což značí i potřebný velký průměr kuželky a tím pádem síla (která je závislá na působícím tlaku) držící ventil uzavřený, je veliká. Proto i při použití CO2 je potřebný velmi silný úder od úderníku, aby se ventil otevřel. Tím pádem zase musí být v úderném mechanismu silná pružina a natahování rozhodně není pohodlné. A na vzduch bez regulátoru už vůbec pracovat nebude a i kdybys dal tak silnou pružinu, aby se otevřel, tak konsistence stejně půjde do háje, protože jeho tvar není na pokles tlaku přizpůsobený. Takže zbývá použít výhradně regulátor, pak samozřejmě bude dobrá konsistence, ale jak to potom vzhledově vypadá a stejně není odstraněno poněkud těžké natahování. Při použití CO2 jsem na tom naprosto stejně, navíc si sebou stačí vzít dvě, tři kyvety. Je sice pravda, že CO2 mění tlak v závislosti na teplotě, ale až tak podstatné to není pro ty, kteří nestřílí v zimě. I na CO2 se dá nastřílet téměř jako s větrovkou, každopádně na 30 m trefíš kostku cukru každou ranou.
Ventil na QB má velký průměr sedla, což značí i potřebný velký průměr kuželky a tím pádem síla (která je závislá na působícím tlaku) držící ventil uzavřený, je veliká. Proto i při použití CO2 je potřebný velmi silný úder od úderníku, aby se ventil otevřel. Tím pádem zase musí být v úderném mechanismu silná pružina a natahování rozhodně není pohodlné. A na vzduch bez regulátoru už vůbec pracovat nebude a i kdybys dal tak silnou pružinu, aby se otevřel, tak konsistence stejně půjde do háje, protože jeho tvar není na pokles tlaku přizpůsobený. Takže zbývá použít výhradně regulátor, pak samozřejmě bude dobrá konsistence, ale jak to potom vzhledově vypadá a stejně není odstraněno poněkud těžké natahování. Při použití CO2 jsem na tom naprosto stejně, navíc si sebou stačí vzít dvě, tři kyvety. Je sice pravda, že CO2 mění tlak v závislosti na teplotě, ale až tak podstatné to není pro ty, kteří nestřílí v zimě. I na CO2 se dá nastřílet téměř jako s větrovkou, každopádně na 30 m trefíš kostku cukru každou ranou.
Pri prestavbe QB na vzduch ve ventylu potrebujeme predevsim optimalizovat krok odevirajiciho cepu . Tak jak to je na CO2 pro vzduch je to moc , jen pro to ze na jednou ranu pouzijeme dva az tri krat vic vzduchu nez potrebujeme . Regulujeme to podlozkama mezi udarnikem a ventilem anebo zkracenim driku ventila . Udarnik a komoru ve kterej se on phybuje musime vylestit stejne jako diru v udarniku ve ktere pracuje pruzina . Koncovky pruziny rovnez srovname a podlozime teflonem az pri stlacovani a praci ne drhne jako ze v tom cyklu se pretacuje . Tak pripraven ventyl ma spotrebu cca 1 bar na ranu pri 16J. Co potrebujete na vic ? Moje QB vystrelila uz prez 25 000 Exacta a jsem s ni spokojen . AT 44 kterou mam taky se vedle QB nemuze ani postavit . Nejmin presna vec u QB je spoust , ji dobre upravit da zabrat najvic ale to jde taky , rekord HW to sice nebude .