NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Je to tak... 5mm bych se bál, každej lauf je trochu jinej, tak aby to dobře sedlo. Jinak pokud se bavíme o těch černých trubkách co jsou na Aukru, tak ty nejsou kvůli zpřesnění, to jsou silencery, vím co myslíš asi 

Cogito ergo armatus sum.
Re: NORCONIA CO 2 puška QB 78 ráže: 4,5mm (.177)
JJ to bude ono prodávající tam píše něco o 20-ti procentech útlumu, nemám doma soustrhuh ani možnost něco takového sehnat natož vyrobit, takže koupím a kdyžtak rozeberu a pokud možno upravím vylepším...
Apevia píše:Je to tak... 5mm bych se bál, každej lauf je trochu jinej, tak aby to dobře sedlo. Jinak pokud se bavíme o těch černých trubkách co jsou na Aukru, tak ty nejsou kvůli zpřesnění, to jsou silencery, vím co myslíš asi
Predevsim osa kanalu hlavni ( dira laufu ) casto byva jina jako osa zevnih sten laufu ( levne vzduchovky jak nase QB ) . Kdyz tak je musite tu cast hlavni na kterou se dava tlumic na soustruchu upravt tak az zevni stena je pararelni do osy hlavne , jinak to bude nepresne strilet . Ja na QB ( 4 kusy ) sem udelal zawit 12 x 1,25 a davam tam tlumic ze Sharp Innova .Je to vycentrovano idealne a strili mi to perfektne . U nas ( Polsko ) novou Innovu s tlumicem lze poridit za( 185 pln ) je to tolik za kolik se prodava tlumice .
Dalsi vec je jak se ma tlumic na vzduchovce proti zakonu CR ...
AR2079B PCP 4,50 + Simalux 6-24x50 , AT 44W10 5,50 + Nikko Stirling 4-12 x 42
Mal som vyrobeny kompenzator s priemerom diery 4,7mm a vonkajsi priemer na hlaven bol presne vystruzeny podla mojej hlavne....je to sice na U850 ale s kompikom to malo horsi sustrel ako bez neho. Teraz mam dieru prevrtanu na 5mm ale este som ju neskusal. Neviem akym sposobom sa vyraba hlavnovina ale pri takej dlzke ustie asi nebude 100% presne v strede ako pri suciastke co ma letet do kozmu, neviem nech sa vyjadria odbornici 

Všetkým prajem pekný deň
IZ-22 uprava, Haenel 49a, Slavia 630, Lov 21, Zoraki HP-01 Ultra, Umarex 850 + Nikko Mountmaster 4-12x50AO
IZ-22 uprava, Haenel 49a, Slavia 630, Lov 21, Zoraki HP-01 Ultra, Umarex 850 + Nikko Mountmaster 4-12x50AO
Potvrzuji combaka, u dvou QB78 nebyla osa díry souosá s vnějším průměrem. Pokud použijeme moderátor zvuku, potom je nejlepší průměr otvorů 6 mm, pokud je vyroben dobře, rozhodně škrtat nebude (mám na mysli nasouvací na hlaveň).
OT - další zkušenost s hlavněmi: CZ200 souosá (1 ks prověřen), Hatsan AT44W 10 závit souosý s dírou (3 ks prověřeny)
OT - další zkušenost s hlavněmi: CZ200 souosá (1 ks prověřen), Hatsan AT44W 10 závit souosý s dírou (3 ks prověřeny)
combak:máš pěknou QB-sbírku...
ke kompenzátoru:pokud se nejedná o velmi přesnou výrobu všech komponent a pokud to neladíte polohově vůči ústí hlavně,výsledný soustřel pravděpodobně nebude lepší,spíše naopak...
OSOBNĚ NEMÁM RÁD BALANCOVÁNÍ NA HRANĚ ZÁKONA..
navíc,jsem názoru,že mít pevná miřidla je skvělá věc - můžu si zastřílet klasicky a v případě poruchy optiky ještě v pohodě funguji,byť s menším komfortem a přesností.....No jo,vypadám méně jako sniper,ale mně se stejně daleko víc líbí klasická ušlechtilost a lovecký či vojenský klasický vzhled....

ke kompenzátoru:pokud se nejedná o velmi přesnou výrobu všech komponent a pokud to neladíte polohově vůči ústí hlavně,výsledný soustřel pravděpodobně nebude lepší,spíše naopak...
OSOBNĚ NEMÁM RÁD BALANCOVÁNÍ NA HRANĚ ZÁKONA..
navíc,jsem názoru,že mít pevná miřidla je skvělá věc - můžu si zastřílet klasicky a v případě poruchy optiky ještě v pohodě funguji,byť s menším komfortem a přesností.....No jo,vypadám méně jako sniper,ale mně se stejně daleko víc líbí klasická ušlechtilost a lovecký či vojenský klasický vzhled....
"Z" Brno Vz.47 - 05913
QB78 de luxe cal .177(Air Rifle)
Lov 21
Tex 086
QB78 de luxe cal .177(Air Rifle)
Lov 21
Tex 086
Taky zkušenost s jedním QB78, zde byl vývrt hoodně excentricky, díra 7.5mm byla málo, až při 8mm to začalo fungovat... Ale jinak Cz200S OK a AA S400 taky OK...
Cogito ergo armatus sum.
Dalsi vec u nasich QB a taky to maji nektere levne vzduchovky je , ze hlaven na usti ne byva uriznuta kolmo do osy vyvrtu . To pusobi ze diabolka kdyz ma opustit hlaven je jeste nejakou castkou kalisku v vyvtru a dalsi jeji cast je mimo . Do teto mezery se dostava tlak a tym to padem meni smer . Opravuje se to : usti rovname na soustruhu do osy vyvrtu , potom samo usti zafrezujeme do vnitrka na tvar polokoule prumer cca 8 az 10 mm do hlubky 3 mm ( podle toho jakou mame ocelovou kulicku ), dale na zmenovanou kulicku davame smrgl popir od 500 az postupne do 1200 - 1400 . Kdyz to tak vylestime a je to opravdu kolmo do vyvtru tym padem soustrel na 40 metru muzeme minimalizovat do 15 mm . Mne tak strili pri 13,5 J na CO2 s tlumicem Sharp Innova ktery v Polsku je legalni .
AR2079B PCP 4,50 + Simalux 6-24x50 , AT 44W10 5,50 + Nikko Stirling 4-12 x 42
Na mém qb 4,5mm naprosto bez problémů funguje 5mm dírka.Uložení na hlavni 30mm lícováno suvně bez vůle zajištěno červíkem m4 s měděným hrotem.
- FRANCOTIRADOR
http://www.aukro.cz/item890319632_kartuse_co2.html
20ks kyvet momentálně za 1,-Kč (respektive za 200,- poštovného)
20ks kyvet momentálně za 1,-Kč (respektive za 200,- poštovného)
Slavia 631 LUX ČSSR cal. 4,5 mm
Norconia QB 78 DeLuxe cal. 4,5 mm + NikkoStirling 6x40 AO
Umarex-Hammerli 850 AirMagnum cal. 5,5mm
Norconia QB 78 DeLuxe cal. 4,5 mm + NikkoStirling 6x40 AO
Umarex-Hammerli 850 AirMagnum cal. 5,5mm
Nazdar taky Plzeňáku
Já koupil kyvety taky použitý.Ale takhle sežraný nebyli.
Pokud jsou( a že budou) sežraný takhle všechny,za 200kč utržená ruka nestojí
Na fotografii jsou jistě vyfoceny ty nejlepší.
Tím že se váleli někde prázdné,se do nich dostala další vlhkost.A budou sežraný i zevnitř.
Proč o nich píšeš v tématu o vzduchovkách QB 78 ?

Já koupil kyvety taky použitý.Ale takhle sežraný nebyli.
Pokud jsou( a že budou) sežraný takhle všechny,za 200kč utržená ruka nestojí

Na fotografii jsou jistě vyfoceny ty nejlepší.
Tím že se váleli někde prázdné,se do nich dostala další vlhkost.A budou sežraný i zevnitř.
Proč o nich píšeš v tématu o vzduchovkách QB 78 ?
Tak tenhle týden mi přišel ventil na kyvety z gunshopu a stejně jako z colosusu mi nepasuje na trubku pušky, je tam úplně jiný závit. Když jsem to psal do gunshopu tak mi sdělili, že ventil je vyzkoušený a pasoval jim na pušku. Jesli třeba nemám jinou sérii vzduchovky, kde je jiný závit, jinak si to neumím vysvětlit. Setkal se někdo s tímto problémem? Vyřešil jsem to tak, že si nechám udělat delší tu 22 mm trubku, aby se vešlo více co2 a rovnou se vytvoří stejný zavit jako na špatném ventilu. Fotky určitě pošlu. Kdyby měl někdo zájem, nechám jich udělat víc.
já taky potřeboval ten vyosený ventil na QB - ale z jiného důvodu - na starého crosmana 400.
Taky mi tam nepasuje
Myslel jsem že je stejný jako ventil na DU10 atd. a je rozdíl jen tím vyosením.
Ne - každý ventil má jinak velký závit.
Nemám měrky proto nevím rozměry, ale originál který pasuje na všechny CZ vzduchovky má o trošku větší závit než ten co je na QB.
Taky mi tam nepasuje

Myslel jsem že je stejný jako ventil na DU10 atd. a je rozdíl jen tím vyosením.
Ne - každý ventil má jinak velký závit.
Nemám měrky proto nevím rozměry, ale originál který pasuje na všechny CZ vzduchovky má o trošku větší závit než ten co je na QB.
Já jsem měl stejný problém u COLOSUSU. Ventil měl špatně nařezaný závit a šel našroubovat max. na 1/2 závitu. Reklamoval jsem ho a vracejí mi peníze. Také bych ho rád znova objednal ale nevím jestli momentálně jsou vubec někde použitelné k prodeji.calery píše:Tak tenhle týden mi přišel ventil na kyvety z gunshopu a stejně jako z colosusu mi nepasuje na trubku pušky, je tam úplně jiný závit. Když jsem to psal do gunshopu tak mi sdělili, že ventil je vyzkoušený a pasoval jim na pušku. Jesli třeba nemám jinou sérii vzduchovky, kde je jiný závit, jinak si to neumím vysvětlit. Setkal se někdo s tímto problémem? Vyřešil jsem to tak, že si nechám udělat delší tu 22 mm trubku, aby se vešlo více co2 a rovnou se vytvoří stejný zavit jako na špatném ventilu. Fotky určitě pošlu. Kdyby měl někdo zájem, nechám jich udělat víc.
Jo právě taky mi z colosusu vrátili peníze tak jsem ho objednal v gunshopu, ale stejně nepasuje... Proto to vyřeším novou delší trubkou s větší zásobou co2.