NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
těsnění
Hadička má vnitřní průměr 4 a vnější 8. Na straně u zásobníku plynu je zvětšena dírka v trubce na 7mm, do ní je zasazena hadička, sedí přímo na mosazném válci - jde tam ztuha a dobře těsní. Pouzdro hlavně je zahloubeno vrtákem 7 mm.
Z hadičky jsem uřízl kroužek o cca 1mm vyšší než je prostor mezi válcem a pouzdrem hlavně a dotáhl spojovacím šroubem. Vrchní část hadičky, která sedí v pouzdru hlavně jsem nijak teplem neupravoval, vytvarovala se podle zahloubení.
Zahloubení jsem dělal vrtákem o 1 mm menším než je průměr hadičky,
aby to nefoukalo.
U .177 : hadička 4x8, vrták 7 mm
U .22 : hadička 5x10, vrták 9 mm - tady by byla vhodná taky ta hadička 4x8, vzhledem k ostatním kanálkům, kudy proudí plyn za diabolku je tam zbytečně velký průměr. Holt ruce byly rychlejší než hlava
Těsní to OK.
Ještě doplnění - 0,5 m hadičky stojí cca 10 korun.
Z hadičky jsem uřízl kroužek o cca 1mm vyšší než je prostor mezi válcem a pouzdrem hlavně a dotáhl spojovacím šroubem. Vrchní část hadičky, která sedí v pouzdru hlavně jsem nijak teplem neupravoval, vytvarovala se podle zahloubení.
Zahloubení jsem dělal vrtákem o 1 mm menším než je průměr hadičky,
aby to nefoukalo.
U .177 : hadička 4x8, vrták 7 mm
U .22 : hadička 5x10, vrták 9 mm - tady by byla vhodná taky ta hadička 4x8, vzhledem k ostatním kanálkům, kudy proudí plyn za diabolku je tam zbytečně velký průměr. Holt ruce byly rychlejší než hlava

Těsní to OK.
Ještě doplnění - 0,5 m hadičky stojí cca 10 korun.
Pridavam par fotek sveho QB po montazi bipodu a "kompiku"...

Bipod je airsoftova replika,nechtel jsem kupovat hned znackovy bipod,proste mam to na vyzkouseni.
"Kompik" je taky airsoftovy kousek, flash hider na nejakou repliku.Cena byla dobra, 32USD za bipod a 15USD flash hider.
linky:
bipod
flash hider
Bipod jsem pridelal pomoci prilozene podlozky (nutno zablabat do pazby,otazka par minut) a vlastniho sroubu (ten prilozeny je moc dlouhy).
Flash hider mel vnitni zavit M14x1, hlaven QB ma 15mm takze jsem u kamarada na soustruhu zavit sjel nozem a pak vystruzil na 15,02mm - na hlaven jde naprosto presne suvne,zajisteno cervikem. Smontoval jsem to dnes navecer, jaky ma vliv kompik na presnost vyzkousim snad o vikendu.
Cus

Bipod je airsoftova replika,nechtel jsem kupovat hned znackovy bipod,proste mam to na vyzkouseni.
"Kompik" je taky airsoftovy kousek, flash hider na nejakou repliku.Cena byla dobra, 32USD za bipod a 15USD flash hider.
linky:
bipod
Kód: Vybrat vše
http://www.ebairsoft.com/tactical-metal-swing-bipods-p-38.html
Kód: Vybrat vše
http://www.ebairsoft.com/0226-rifle-flash-hider-p-1892.html
Flash hider mel vnitni zavit M14x1, hlaven QB ma 15mm takze jsem u kamarada na soustruhu zavit sjel nozem a pak vystruzil na 15,02mm - na hlaven jde naprosto presne suvne,zajisteno cervikem. Smontoval jsem to dnes navecer, jaky ma vliv kompik na presnost vyzkousim snad o vikendu.
Cus
Asi jsem se špatně vyjádřil, kdo ví jak vypadá můj projekt, možná pochopil. Pro neznalé dá se najít v tomhle vlákně zhruba tady http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t ... start=1275 . Zajímá mě co bych měl na už vyrobených součástkách změnit, přece jen se mi to nechce dělat všechno znovu... Trubka tlak. zásobníku musí vydržet, je od Alexxxe. Tou jedinou jsem si jistej
Problém vidím v utěsnění čela tlakového zásobníku, přece jen jsem to zamýšlel pro CO2... 

-
....
nooo trubku by som spravil niako takto....
http://www.bryanandac.com/images/V3.jpg ... je to vlastne ventil ktory maximalizuje mnzostvo vzduchu/co2 (da sa kupit na stranke) a na konci je bullk fill adapter (tak isto sa da kupit) ... no a na tento adapter sa tusim da nasrobovat rychlospojka na ktoru sa pripne pancierova hadicka, na ktorej konci bude nastavec na paintball flasu... no a uz ti zostava len pripojit paintball flasku s regulatorm napr 3000psi/1400psi ... to mas 100 barov ..
uz len pouzijes dostatocne silnu pruzinku u kladivka aby otvorila ventil a malo by to ist...
takto to planujem ja spravit.... viem ze tvoja rurka atd uz je inak spravena tak nefim... prakticky ide len oto aby si tam mal staly tlak v rurke(pomocou regulatoru) a podarilo sa ti otvorit ten ventil co dosiahnes silnejsou pruzinkou ... a malo by to ist ...
edit: a este by som nakonci kupil/vyrobil regulator ktory upravuje silu uderu kladivka o ventyl (mnozstvo vzduchu)
http://www.bryanandac.com/images/V3.jpg ... je to vlastne ventil ktory maximalizuje mnzostvo vzduchu/co2 (da sa kupit na stranke) a na konci je bullk fill adapter (tak isto sa da kupit) ... no a na tento adapter sa tusim da nasrobovat rychlospojka na ktoru sa pripne pancierova hadicka, na ktorej konci bude nastavec na paintball flasu... no a uz ti zostava len pripojit paintball flasku s regulatorm napr 3000psi/1400psi ... to mas 100 barov ..
uz len pouzijes dostatocne silnu pruzinku u kladivka aby otvorila ventil a malo by to ist...
takto to planujem ja spravit.... viem ze tvoja rurka atd uz je inak spravena tak nefim... prakticky ide len oto aby si tam mal staly tlak v rurke(pomocou regulatoru) a podarilo sa ti otvorit ten ventil co dosiahnes silnejsou pruzinkou ... a malo by to ist ...
edit: a este by som nakonci kupil/vyrobil regulator ktory upravuje silu uderu kladivka o ventyl (mnozstvo vzduchu)
HF900 + kolimator 2x42
QB78 + Walther 6x42
QB78 + Walther 6x42
-
...
nevidim dvod preco by to nemalo fungovat... casto krat strielas z qbcky vtedy ked tam je uz iba CO2 plyn .. nie kvapalina a funguje to ... takisto to fungovalo uz kopec ludom na nete
ale ked neveris tak tu mas fotky http://jdsairman.com/HPAapplications.html
a ku kazdej fotke je napis co pritom pojuzili.... a tie veci sa zhoduju stym co som napisal... dokonca aj ten ventil tam pouzivaju (vola sa Boss
Max Flow Valve) ... a ten stupel na konci tuby sa vola B&A bulk fill
adapter
ale ked neveris tak tu mas fotky http://jdsairman.com/HPAapplications.html
a ku kazdej fotke je napis co pritom pojuzili.... a tie veci sa zhoduju stym co som napisal... dokonca aj ten ventil tam pouzivaju (vola sa Boss
Max Flow Valve) ... a ten stupel na konci tuby sa vola B&A bulk fill
adapter
HF900 + kolimator 2x42
QB78 + Walther 6x42
QB78 + Walther 6x42
-
...
a tak mne ani nejde o silu ale o presnost
... dost ma trapi ze ked si idem po 2-3 tyzdnoch zastrielat tak to furt letia inde.... aaa ked to uz aj nastavim tak pochvili to zase lieta inde kedze moja spotreba diaboliek je asi 3 za 10 sekund
... po par minutach strielania je kyveta na puske totalne studena a rosi je nanej tolko ze keby to oblizes tak sa aj napijes.. teda ak ti natom jazyk neprimrzne...

HF900 + kolimator 2x42
QB78 + Walther 6x42
QB78 + Walther 6x42
Hmm
2dedpaj: Nevím, čeho bych si na CO2 měl vážit... Pokud bych střílel doma tak je to dobrý... Ale, vzduch má některé dobrý výhody oproti CO2-
1.levnější
2.nemusíš řešit teplotu
3.není problém vyššího výkonu (několikanásobně oproti CO2)
A to, že si u větrovky musíš nějak moc hlídat tlak... U mojí S400 dám cca 80ran na jedno naplnění, což je IMHO dostačující, některé větrovky míň, některé víc. Každopádně mi tahle jedna nevýhoda stojí za ty další výhody. Nedivím se, že pechi z toho chce raději udělat větrovku...
1.levnější
2.nemusíš řešit teplotu
3.není problém vyššího výkonu (několikanásobně oproti CO2)
A to, že si u větrovky musíš nějak moc hlídat tlak... U mojí S400 dám cca 80ran na jedno naplnění, což je IMHO dostačující, některé větrovky míň, některé víc. Každopádně mi tahle jedna nevýhoda stojí za ty další výhody. Nedivím se, že pechi z toho chce raději udělat větrovku...
Cogito ergo armatus sum.
-
...
no a este si stym uzije kopec zabavy a dobrych pocitov ked to bude fungovat...
HF900 + kolimator 2x42
QB78 + Walther 6x42
QB78 + Walther 6x42