NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Zdar,chlapi mam takovej problem,koupil jsem si QB 78 a přepouštěcí ventil,objednal jsem si u Sifosu 3 kyvety a zacal plnit,jedna kyveta sla v pohodě našroubuju,zasičela a střílím,pak chci plnit z druhé a třetí kyvety ale po našroubování na pušku nic,myslel jsem že me prodaly ty dvě kyvety prázdné ale podle váhy byly plné a hdyž jsem zmáčknul ventil na kyvetě tak pěkně sněžila,nemáte někdo skušenosti s tímto nevím jestli mám kyvety vrátit a vyměnit,podle mě to nezmáčkne ten ventil co je na kyvetě budto je krátký nebo nevím.Díky
-
...
ja mam rovnay problem... tiez 4ri kyvety ... iba jedna vsak funguje... ale vsetky su plne a fici to znich ...ten prpustaci ventil mi lezie na mozog ... a vypustat do vzduchu 3 plne kyvety ... no proste
inak dneska som prvy krat strielal s mojou QB ...medzi hlaven a zasobnik som vopachal tusim 20 ci 50 centovu mincu a oblepil paskou ... vobec sa to nehybe teraz... ale zhanam tu obimku ajtak ... ale spet k strelbe.. na 20 metrov som nic ine ako 10inu nterafil ... strielal som s exactami a s pripojenou kyvetou .... optika walther 6x42 ... nebolo problem triafat na 25metrov spaky z cigariet nalepene na stojane ... fakt s pruzinovkou sa toto neda ani porovnavat... optiku som mal nastavenu po 8-9 vystreloch ze to lietalo jednou dierkou ...
planujem dokupit bipod a kompenzantor.. nasledne prejst na vzduch a zvysit vykon ... na niakych 240m/s

inak dneska som prvy krat strielal s mojou QB ...medzi hlaven a zasobnik som vopachal tusim 20 ci 50 centovu mincu a oblepil paskou ... vobec sa to nehybe teraz... ale zhanam tu obimku ajtak ... ale spet k strelbe.. na 20 metrov som nic ine ako 10inu nterafil ... strielal som s exactami a s pripojenou kyvetou .... optika walther 6x42 ... nebolo problem triafat na 25metrov spaky z cigariet nalepene na stojane ... fakt s pruzinovkou sa toto neda ani porovnavat... optiku som mal nastavenu po 8-9 vystreloch ze to lietalo jednou dierkou ...
planujem dokupit bipod a kompenzantor.. nasledne prejst na vzduch a zvysit vykon ... na niakych 240m/s
HF900 + kolimator 2x42
QB78 + Walther 6x42
QB78 + Walther 6x42
AhojLáda XX píše:Zdar,chlapi mam takovej problem,koupil jsem si QB 78 a přepouštěcí ventil,objednal jsem si u Sifosu 3 kyvety a zacal plnit,jedna kyveta sla v pohodě našroubuju,zasičela a střílím,pak chci plnit z druhé a třetí kyvety ale po našroubování na pušku nic,myslel jsem že me prodaly ty dvě kyvety prázdné ale podle váhy byly plné a hdyž jsem zmáčknul ventil na kyvetě tak pěkně sněžila,nemáte někdo skušenosti s tímto nevím jestli mám kyvety vrátit a vyměnit,podle mě to nezmáčkne ten ventil co je na kyvetě budto je krátký nebo nevím.Díky
Ja som mal podobny problem. Zatial mam len jednu starsiu kyvetu,ktoru my naplnenu dal kamarat.
Pridem domov nadseny Nasrobujem prepustak do neho kyvetu a ...nic.
Vysrobujem prepustak a pozeram ze ten ventil ktory je v prepustaku je proklate nizko cca.6mm a ihla na kyvete ma max. 5mm.
Tak tu je kua problem.
Prepustak som rozobral a zo zadnej strany kde je ten istiaci kolik som vymedzil volu(kuskom gulatinky) tak aby nepadal tak hlboko.
Tak buses mat asi podobny problem.
Zaujimave na tom je ze kamosovi ta kyveta isla t.z. ze tie prepustacie ventily nie su vsetky rovnake. Podla toho ako sa im zadari.
Ozaj nie su tie tvoje kyvety asimetricke (krive)???
Ta moja je a riadne Jednou polovicou sucha o hlaven a po dotiahnuti az pridvihne hlaven a potom to samo striela na vrany a nie na terc.A ked ju vysrobujem nastrel je fuc.
Mam v Drulove objednane dalsie aj plniaci ventil ale volako sa neozivaju.
Tak len dufam ze to kua poslu lebo uz na to cakaju 2 plne nadrzane hasicaky.
Ahoj.
Pistol Umarex Berreta Elite 2 .177
QB 78 .177,Nikko Stirling Mountmaster 4x32, CO2
Hastan AT 44-10 .22,Nikko Stirling Gold Crown 4-12x42
http://photo.uloziste.com/?fotka=4902eb ... 794&size=3
QB 78 .177,Nikko Stirling Mountmaster 4x32, CO2
Hastan AT 44-10 .22,Nikko Stirling Gold Crown 4-12x42
http://photo.uloziste.com/?fotka=4902eb ... 794&size=3
Hele
Já už QB ani kyvety dávno nemám, ale nešlo by pootočit tím "pinem" z vrchu, bez rozdělání kyvety tak, že by se tím pootočilo za pomoci sikovek nebo podobně?
Cogito ergo armatus sum.
-
...
tak mam uplne jednoduche riesenie: hodil som do toho ventilu matku zo stavebnice .. taku malicku na srobik ... ide to perfektne...
update: budem ju musiet niak zbrusit asi bo to reze ten pin alebo najdem este mensiu ktora sa nezrije do toho oneho "stupla"
pripadne pred plnenim kyvety tam hodit do ventilu niaku trosku veciu gulicku/ocelovy brok ...
update: budem ju musiet niak zbrusit asi bo to reze ten pin alebo najdem este mensiu ktora sa nezrije do toho oneho "stupla"
pripadne pred plnenim kyvety tam hodit do ventilu niaku trosku veciu gulicku/ocelovy brok ...
HF900 + kolimator 2x42
QB78 + Walther 6x42
QB78 + Walther 6x42
QB
včera jsem zkoušel střílet při 1000 PSI - 68 bar, abych zjistil aspoň orientačně zvýšení výkonu při vyšším tlaku.
Nechal jsem pušky chvilku nahřát na slunci a tady je výsledek:
.177 - 238 m/s
.22 - 162 m/s
Obě pušky mají zatím původní neupravovanou pružinu úderníku.
.22 mám o cca 1/2 roku dýl než .177 a evidentně je tam unavená pružina, protože ta novější dostatečně otevře ventil i pod vyšším tlakem
a ta starší už nemá sílu. To vypovídá o kvalitě pružin
Takže úprava k nastavování síly úderníku šroubem zezadu zbraně je při přechodu na vzduch nutnost. Pak bude možné poštelováním pružiny střílet od třeba 180 m/s do ?
dotaz: nemá někdo nápad, jak vyřešit přetlakovou pojistku na 75-80 BAR?
Protože pokud by mělo QBčko být na vzduch, tak je to nutnost, kdyby se třeba po...l regulátor a pustil do pušky větší tlak, tak tam musí být pojistka, aby tlak někudy mohl ven. Zatím jsem našel v paintballshopech pojistku jen na 120 bar, to je moc.
Nechal jsem pušky chvilku nahřát na slunci a tady je výsledek:
.177 - 238 m/s
.22 - 162 m/s
Obě pušky mají zatím původní neupravovanou pružinu úderníku.
.22 mám o cca 1/2 roku dýl než .177 a evidentně je tam unavená pružina, protože ta novější dostatečně otevře ventil i pod vyšším tlakem
a ta starší už nemá sílu. To vypovídá o kvalitě pružin

Takže úprava k nastavování síly úderníku šroubem zezadu zbraně je při přechodu na vzduch nutnost. Pak bude možné poštelováním pružiny střílet od třeba 180 m/s do ?
dotaz: nemá někdo nápad, jak vyřešit přetlakovou pojistku na 75-80 BAR?
Protože pokud by mělo QBčko být na vzduch, tak je to nutnost, kdyby se třeba po...l regulátor a pustil do pušky větší tlak, tak tam musí být pojistka, aby tlak někudy mohl ven. Zatím jsem našel v paintballshopech pojistku jen na 120 bar, to je moc.
Lada XX a ostatní,problém není jen v kyvetách. Také mám ten samej problém.U starých přepoušťáků s JGS se to nestávalo. Až jsem koupil další, i můj kolega tak už to nějak mrší. Ten kolíček je snad kratší! Je to blbé ale řešení. Při každém plnění dáváme mezi ventil a kyvetu brok. Snad by se mělo do JGS napsat. Myslel jsem,že jsem sám a ejhle ono je nás víc.
Re: QB
u .22 som čakal fakt viac, ale to bude isto tou strunou.
výsledky pri 1000psi už vieme
takže môže byť i väčší tlak..
poistka 120bar je dosť, no možno i ta bude stačiť, predsa lepšie ako nič.
takto sa nastavuje sila struny u crosmanu 180, .22 , 380-560 f.p.s.

výsledky pri 1000psi už vieme

poistka 120bar je dosť, no možno i ta bude stačiť, predsa lepšie ako nič.
takto sa nastavuje sila struny u crosmanu 180, .22 , 380-560 f.p.s.

možno pomôžu obrázky dolu, ale údaje musíš prehodiť na metrické, s kalkulačkou predsa vieš
a je to bezvšová rúra 22x1,5mm dĺžky- akú chceš, i 2m 
http://charliedatuna.com/CO2TuneByCraig.htm
pozeral som regulátory na vzduch, konkrétne
http://www.paintballshop.cz/scripts/pod ... p?IDZ=1630
a tomuto nechapem:
aký je max. výstupny tlak tohto regulátora v psi?
Bude stejný jako tam pustíte z regulátoru na vzduchovém systému,
že ak dam do fľaše 200bar, tak out bude 200bar? či ako? ale to predsa nič nereguluje, nechapem

http://charliedatuna.com/CO2TuneByCraig.htm
pozeral som regulátory na vzduch, konkrétne
http://www.paintballshop.cz/scripts/pod ... p?IDZ=1630
a tomuto nechapem:
aký je max. výstupny tlak tohto regulátora v psi?
Bude stejný jako tam pustíte z regulátoru na vzduchovém systému,
že ak dam do fľaše 200bar, tak out bude 200bar? či ako? ale to predsa nič nereguluje, nechapem

dotaz
Zkoušel s ní někdo střílet na jen jednu bombičku ? Teoreticky by to mělo mít stejný výkon,ale menší počet ran. Ale jaká by byla realita ?
Hail And Kill !