NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Nemyslim si, ze QB je na takove strileni idealni.
QB-78 deluxe ma tusim uz vysi vykon, nez QB-78. To melo pri koupi kolem 7J, to by stacilo na terc na 10m
pokud ma tohle napr. cca 16J chapu ze na 10m strili moc nahoru, zkus 25 -30m.
To uz by se vic hodil Drulov DU 10 Eagle, Tau, nebo tercova cz200T tusim je jeji oznaceni. A poobne.
Pruzinovka jde taky, strilel jsem jako nactiletej zavody s 631 Lux. Perfektni hlaven.
Kdyz jsem mel poprve na soutezi s otevrenyma miridlama, muska-hledi CO2 byla to TAU....pred zacatkem, musela byt naplnena do plna....aspon pul hodiny v mistnosti, kde se strilelo. Pak vystrilet cca 15ran panu bohu a zacit s nastrelem.
Kazdopadne ji drzim palce a at ji to neleta do mlika.
QB-78 deluxe ma tusim uz vysi vykon, nez QB-78. To melo pri koupi kolem 7J, to by stacilo na terc na 10m
pokud ma tohle napr. cca 16J chapu ze na 10m strili moc nahoru, zkus 25 -30m.
To uz by se vic hodil Drulov DU 10 Eagle, Tau, nebo tercova cz200T tusim je jeji oznaceni. A poobne.
Pruzinovka jde taky, strilel jsem jako nactiletej zavody s 631 Lux. Perfektni hlaven.
Kdyz jsem mel poprve na soutezi s otevrenyma miridlama, muska-hledi CO2 byla to TAU....pred zacatkem, musela byt naplnena do plna....aspon pul hodiny v mistnosti, kde se strilelo. Pak vystrilet cca 15ran panu bohu a zacit s nastrelem.
Kazdopadne ji drzim palce a at ji to neleta do mlika.

Závěr
A závěr musel bejt jinej, jinak to nejde, pokud to nebyla předovka
PajaHradec dělal 6mm hlaveň na BB-čka softový a musíš udělat i závěr...

Cogito ergo armatus sum.
qb 78
čauky lidi ,mam 2 dotazy... 1.Mohl by mě někdo napsat o jakou vzdálenost se natahuje závěr u QB 78 při napínání bicího mechanizmu
2. Jakou sílu stlačení má přibližně bicí pružina?
"kamarád" má takový nápad který MU
nedá spát jak udělat z qb 78 full aouto vzduchovku pomocí elektrického bicího mechanizmuv+ vyřešit problém zásobníku... díkes za odpovéď..
2. Jakou sílu stlačení má přibližně bicí pružina?
"kamarád" má takový nápad který MU

Tak ještě jednou ...celý nápad by měl vypadat asi takto: z qb 78 by se sundala pažba.Komplet mechanická část ("kov") by se nechal oreginal beze změny(krom vyřešení zásobníku) ...bicí mechanizmus bych nahradil pomocí mechaboxu z airsoftové elektriky kde by píst mechaboxu (po úpravě) sloužil jako bicí mechanizmus.Samozřejmě je tu mnoho věcí nevyřešených o kterých přemýšlím jako je zásobník a jeho podavač diabolek ( mám strach z jejich deformace ) nebo snad broků? zásobník bych chtěl udělat rovný "klasický" ne bubnový...celek by svým "vzhledem" (koncepcí) připomínal Brno - Enfield - Bren -tzn. zásobník zhora a mířidla posunuto rovnoběžně s hlavní vedle.
Proto se ještě jednou ptám jestli by mě někdo neřekl jak dlouhou dráhu má bicí mechanizmus a hlavně jak je silná (alesoň orientačně) jeho pružina. Dík
Proto se ještě jednou ptám jestli by mě někdo neřekl jak dlouhou dráhu má bicí mechanizmus a hlavně jak je silná (alesoň orientačně) jeho pružina. Dík
Na jakou vzdalenost a s jakyma diabolama?
78ka je vyborna puska a v porovnani s cenou uz se jedna o fantazii
Jedinym omezenim je CO2 a jeho vztah ke zmene teplot. A me taky trosku znervoznuje (jsem mozna zbytecne paranoidni) kdyz nechavam pusku natlakovanou, protoze to neni dobre na tesneni a proto se snazim vzdy vystrilet vsechnu stavu.
Treti vec je vykon, i kdyz deluxka je uz otunena (ja dam maximalne 50 ran na jednu napln) na vetsi vzdalenost uz to vykonem asi nebude, ale to se chystam vyzkouset na jare.
78ka je vyborna puska a v porovnani s cenou uz se jedna o fantazii

Jedinym omezenim je CO2 a jeho vztah ke zmene teplot. A me taky trosku znervoznuje (jsem mozna zbytecne paranoidni) kdyz nechavam pusku natlakovanou, protoze to neni dobre na tesneni a proto se snazim vzdy vystrilet vsechnu stavu.
Treti vec je vykon, i kdyz deluxka je uz otunena (ja dam maximalne 50 ran na jednu napln) na vetsi vzdalenost uz to vykonem asi nebude, ale to se chystam vyzkouset na jare.