NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- FRANCOTIRADOR
Kolik dává ten jejich minikompresor l/min? Jak je chlazenej? Co regulace tlaku - zapíná / vypíná, nebo jede furt a tlak je regulovanej by-passem do sání?
A zásobník diabolek s automatickým nabíjením pomocí elektromotorku (nebo solenoidu) na solární zdroj pro QB78 by nebyl
?
A zásobník diabolek s automatickým nabíjením pomocí elektromotorku (nebo solenoidu) na solární zdroj pro QB78 by nebyl

Slavia 631 LUX ČSSR cal. 4,5 mm
Norconia QB 78 DeLuxe cal. 4,5 mm + NikkoStirling 6x40 AO
Umarex-Hammerli 850 AirMagnum cal. 5,5mm
- FRANCOTIRADOR
O těsnění - pístní kroužek bych strach neměl - v hydraulických servech se používají manžety na vyšší tlaky (jsou rozpínané ke stěně pístu a válce stlačovaným médiem, v našem případě vzduchem).
Jak silnou pružinu? Při zachování stejného vnitřního průměru zásobníku (nádrže) což je tuším 19mm (jsem pochopil z některého předchozího příspěvku) je síla na pružinu při tlaku 6MPa rovna 1701N.
To je opravdu hodně, program na výpočet pružin nemám a materiálový listy zušlechtěnejch pružinovejch ocelí taky ne - proto jsem vznesl dotaz jestli už se tím někdo zabýval (ať neztrácím čas hledáním něčeho co už našel někdo předemnou).
Navíc teď velký problém vidím v druhu pružiny - měla by mít co nejpložší charakteristiku tzn. síla ve skoro volném stavu jen o tolik menší, než síla ve stlačeném stavu, o kolik může v nádržce spadnout tlak, aby se to ještě razantně neprojevilo na kvalitě střelby.
Jak silnou pružinu? Při zachování stejného vnitřního průměru zásobníku (nádrže) což je tuším 19mm (jsem pochopil z některého předchozího příspěvku) je síla na pružinu při tlaku 6MPa rovna 1701N.
To je opravdu hodně, program na výpočet pružin nemám a materiálový listy zušlechtěnejch pružinovejch ocelí taky ne - proto jsem vznesl dotaz jestli už se tím někdo zabýval (ať neztrácím čas hledáním něčeho co už našel někdo předemnou).
Navíc teď velký problém vidím v druhu pružiny - měla by mít co nejpložší charakteristiku tzn. síla ve skoro volném stavu jen o tolik menší, než síla ve stlačeném stavu, o kolik může v nádržce spadnout tlak, aby se to ještě razantně neprojevilo na kvalitě střelby.
Pořídil jsem si QB78 deluxe .22 a chci se zeptat....je možné že je o dost těžší než klasická QB78 co mám.Navíc mám trubku na bombičky asi o 1cm delší.Je pravda že ji mám přímo z Číny neprošla "ústavem"
A výkon se mi zdá nějako velký než co se píše na prodejních českých serverech.Nemám ale chrono.Co na to znalci zde na foru??

Benjamin Marauder .22 - Falcon T50
- FRANCOTIRADOR
No vida to je myšlenka
co udělat prostor pod pístem těsnej a místo pružiny ho natlakovat zázračným CO2
který pořád drží 6MPa. Pak by měla stálý tlak i provozní náplň - tedy vzduch.
Nebo jak je to s tím stálým tlakem CO2. V plnírně hasičáků tvrdili, že v nich kapalná báze není (tedy neměla by být) a trubka je z důvodu ....no nějaká finta se stoupáním plynu který je škrcen již vzniklým sněhem - no nechci kecat, paměť neslouží, budu se tam muset na důvod zeptat znova. V případě, že je v hasičáku kapalný CO2 tak je přeplněněj a tudíž nebezpečnej, neb musí být postaven očekávajíc použití i v prostředí s vyššíma teplotama. Dle jejich rady od nich naplněný flašky (ať se stoupačkou nebo bez) můžu přepouštět v jakékoli poloze, důležité je že hlavně pomalu

Nebo jak je to s tím stálým tlakem CO2. V plnírně hasičáků tvrdili, že v nich kapalná báze není (tedy neměla by být) a trubka je z důvodu ....no nějaká finta se stoupáním plynu který je škrcen již vzniklým sněhem - no nechci kecat, paměť neslouží, budu se tam muset na důvod zeptat znova. V případě, že je v hasičáku kapalný CO2 tak je přeplněněj a tudíž nebezpečnej, neb musí být postaven očekávajíc použití i v prostředí s vyššíma teplotama. Dle jejich rady od nich naplněný flašky (ať se stoupačkou nebo bez) můžu přepouštět v jakékoli poloze, důležité je že hlavně pomalu

- FRANCOTIRADOR
Jo neberte to s tím že v hasičáku není kapalina jako provokaci - prostě mi to tak řekliFRANCOTIRADOR píše:No vida to je myšlenka![]()
co udělat prostor pod pístem těsnej a místo pružiny ho natlakovat zázračným CO2
který pořád drží 6MPa. Pak by měla stálý tlak i provozní náplň - tedy vzduch.
V plnírně si to jen trochu popletli, měli na mysli jinej typ hasičáku co se v něm používá destilovaná voda v prášku a až při použití se už jen naředí vodou. No tak vidíš a už se dostáváme k plynové pružině neboli systemu gas ram a protože při natahování se většinou používá buď natahovací páka pod hlavní nebo na boku a natahování zlomení hlavně dolů tak zbývá vymyslet jak natahovat zlomením hlavně nahoru. Pak sem dej nějakou fotku
potřeboval bych poradit-včera mi došly kyvety,tak jsem hned zkusil trochu přepustit-jak jsem kyvetu odpojoval tak mi trocha CO2 unikla(tochu víc
),pak jsem zkusil vystřelit naprazdno a z hlavně šla jakoby bílá pára(nevím jak to nazvat),tak by mě zajímalo jestli je to normální-mám zvětšený otvor v nabíjecí tyčce a podloženou pružinu-je to normální?

QB78 DEluxe .177,optika Nikko Stirling 3-9x40AO - Mountmaster-derringer Rex L 3",Slavia 631 .177
Tohle je normální stav a máš asi při výstřelu přebytek CO2 (větší množství než je k němu optimáně potřeba). Taky se to projevuje v různým prostředí míň nebo víc, podle teploty a vlhkosti v prostředí. Jestli můžeš flintu zvážit a pak znovu třeba po 10 výstřelech a viš hned kolik ti žere a jestli nemáš přetunino. Co že máš za kalibr?
OK
To je OK, to je jen kapalný CO2, taky mi to dělalo, pak vypadá pěkně, když máš kompík, ten Ti to rozptýlý do stran 
Jinak když odpojuješ kyvetu, tak taky OK, mi to dělalo taky, máš tam tlak, co tlačí na ten ventyl a ten je otevřenej, takže když to otevřeš, tak něco málo uteče, je to ale celkem minimum...

Jinak když odpojuješ kyvetu, tak taky OK, mi to dělalo taky, máš tam tlak, co tlačí na ten ventyl a ten je otevřenej, takže když to otevřeš, tak něco málo uteče, je to ale celkem minimum...
Cogito ergo armatus sum.