NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 05 kvě 2008 13:53

U těhle vzduchovek je často vývrt mimo osu hlavně, ono to zas tak nevadí, ale dobré to taky není.
No a taky ta hlaveň není čokovaná.

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
undead

Příspěvek od undead » 05 kvě 2008 14:05

hm, v tom videu to strielalo celkom presne a malo to sakra vykon.. :twisted:
neviem ci tam mal regulator, lebo neviem ako vypada :roll: :D
pri pouziti inej flase (myslim si 60bar je asi pre co2..) a vacsieho tlaku, "nerozsypalo" by sa to?.. + či to zasadne ovpyvni životnost pusky..
kde sa da zohnat ten regulator, cena? bodla by nejaka principialna schema ako funguje?..
je mi jasne ze ku kvalite a presnosti PCPciek sa to porovnat neda,
ale stale kupovat a vlacit so sebou bombicky+vplyv pocasia..
no a k tomu mozno vacsi vykon? aj tak to je pre mna zaujimave, aspon zatial z teoret. hladiska
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 05 kvě 2008 15:00

Z toho videa se výkon poznat nedá, flašku rozbije kdeco, kor ráže 6,35.
Podle mě to má stejný výkon jako s CO2, protože na začátku je vidět, že tam z flašky tlačí 900PSI což je 60 bar, tedy stejně jako CO2.
Regulátor se na to sehnat nedá, leda něco vyrobit.
Jestli ti vadí sebou tahat bombičky, tak se koukni na tu bombu, z které to ten chlápek plní. :lol:
Vyšší tlak by to asi sneslo, ale já se nebojím o životnost pušky, ale o životnost sebe sama. Ta kartuš co je na QB ve mě moc důvěry nevzbuzuje, ta IMHO při přetlakování bouchne jako nic.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
pechi

Tlak

Příspěvek od pechi » 05 kvě 2008 18:08

Zas až tak bych to nedramatizoval, ta "kartuš" zase není z papíru :-) Navíc jako první by to asi odneslo těsnění, pokud by to udržela převlečná matice. A pokud uděláš novej tlak. zásobník se silnější stěnou, tak si myslím že se není čeho bát... I když vím že vždycky je se čeho bát, to je taková ta jistota... 8) Já sám mám skoro hotovej tlak. zásobník z nerez trubky se stěnou 2mm, a naprosto mu věřím, takže i když náhodou nechám pušku na přímém slunci, jsem si jistej že se nic nestane... I když je o dost těžší než ta původní trubka, nenechal jsem nic náhodě. Ale to je na každém z nás, buď si věříš, nebo ne, je mi jasné že ne každý je ochoten to riskovat... No já sám jsem zvědavej jestli to po natlakování vůbec bude střílet :) A s tou hlavní máš pravdu, žádnej Lothar - Walther to není, ale víš jak, za ty peníze... :wink:
bledule

Příspěvek od bledule » 05 kvě 2008 19:18

Možná trochu naivní otázka,čemu říkáte "sněžit".Intenzivní bílej čoud,nebo jakejsi spad pevných částeček ? :shock: :oops:
pen.kt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pen.kt » 05 kvě 2008 20:02

A co přestavba jako u painballu? Pokud vím, tak aspoň z počátku byly painballky stavěné na CO2 i dneska jsou schopné provozu na CO2. A používá se u nich vzduch. Jak je to tam řešené? Víte to někdo?

Přece nemůže být tak drahé použití regulátoru pro paintballku.
QB78 4,5 + Hämmerli 4x20
pen.kt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pen.kt » 05 kvě 2008 20:10

BTW :bledule - sněžení jsou vločky které udělá pevný CO2 než se odpaří (kapalný se pochlazením při odpaření části plynu změní na pevný a pak sublimuje) - je to stejný efekt jako u CO2 hasicího přístroje.
QB78 4,5 + Hämmerli 4x20
bledule

Příspěvek od bledule » 05 kvě 2008 20:23

to pen.kt : dík za odpověď,myslel jsem si to.Tak to jsi mě uklidnil,mám jen bílou mlhu což je v pořádku :D ,je dobrý vědět,že jsem to s tuněním nepřepísk...
BTW trošku jsem zagooglil a velmi mě překvapilo jak kvalitní jsou polský "vzduchovkový" fóra,jak objemem tak obsahem,holt větší stát,
možná militantnější metalita :D ,hezký je,že tomu i částečně rozumím potom co jsem si ujasnil pár základních pojmů :roll:
pen.kt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pen.kt » 05 kvě 2008 20:33

Taky mám mlhu. Dělal jsem tuning podle tohoto fóra a výsledek je OK. Na 2 bombičky dám čistých 50 ran a kolem 55té už jde tlak znatelně dolů. A protože podle teorií je optimální množství CO2 na1 ránu z CO2ky 0,4g, tak to i vychází - 2x12g = 24g -> 24g/0,4=60ran. Tedy jsem mírně nad optimální dávkou CO2 na 1 výstřel.

Teď už jen vytunit ruce, aby střílely kam mají :D
QB78 4,5 + Hämmerli 4x20
undead

Re: Tlak

Příspěvek od undead » 05 kvě 2008 20:52

hm, pisal ze pri pouziti inej tlak. flase, je mi jasne ze cocko ma nizky staly tlak.. a okrem toho by som nechcel znicit povodnu tlak. nadobu.. ved keby to bolo cele nanic, zas z toho moze byt cocko :D
by ma zaujimalo ako dlho by tam to tesnenie asi vydrzalo, inac ved je to pomerne lacna polozka...
to ci to pri vyssom tlaku bude strielat, je tiez otazne.. :(
k tej hlavni - ako pise pechi, co cakat za tie peniaze? ved ani za sumu celej tej pusky nie je kvalitna sportovu hlaven..
nevsimol som si ze je to az kal .25, ale co uz, no IMHO to nema pod 16J.. :)
jasne ze by som netahal zo sebou celu tu flasu, pri vyssom tlaku a objeme tl. nadoby by predsa bolo aj viac vystrelov, ak by to strielalo :)
hodi tu niekto aspon principialnu schemu regulátora :?:
staci aj nejaky obrazok v Malovani..
bledule

Příspěvek od bledule » 05 kvě 2008 20:52

za těhle podmínek mi přijde provoz nehorázně drahej /zvlášť na moji kvantitu střílení :) /,před tuningem jsem měl propichovač na jednu malou sifonovku /dávalo to tak 30 ran/,teď sifonovka dá tak pouhejch 10 plnohodnotnejch ran.Na Aukru jsem na přechodnou dobu objednal 12g /prodejce byl víc než solidní a za
520,- i s poštou mi poslal 61 bombiček,načež uvedl,že jeho žena neumí počítat :shock: /,kámoš mi půjčil /přenechal 6kg hasičák /v Humpolci mi ho za 250,- naplnili/,ventil mezi puškou a kyvetou jsem objednal za 180,-na Gunshopu a 2 kyvety a redukci mezi kyvetama a hasičákem jsem poštou pořídil asi za 600,-/Drulov/.Myslím,že se to pro mě víc než vyplatí,pak už tuning nebyl takový puštění žilou jako za "éry" bombiček.Nejsem žádnej extra šetřílek,tohle mi přijde elegantnější řešení plnění.
Omlouvám se,že píšu co už bylo několikrát v tomhle topicu rozebíráno. :oops:
otass

Příspěvek od otass » 07 kvě 2008 07:47

Tak sem byl včera vyzkoušet úpravy na zbrani a je to celý naprd. Na 2 bombičky dám sotva 40 plnohodnotných výstřelů. A co se týče nástřelu tak ten je na ho...no. Bez úprav sem dal do online terče na 20 m kolem 155 bodíků a s úpravami sotva 110 (a není to náhoda, včera sem těch terčů nastřílel 8 a nejvíc bylo 112 bodů). Dal sem pod bicí pružinu 2 podložky o celkové síle 3,5 mm a asi je to moc. Zkusím jednu vyndat.
A jedna prosba pro majitele malých kyvet. Mohl by mi prosím někdo z poslat rozměry kavety (buď sifos 200g nebo ty TAU 150g)
Norica Quick 4,5 + Delta 4x32 AO
TELESCOPIC

Příspěvek od TELESCOPIC » 07 kvě 2008 10:19

otass: teďka jsem zrovna jednu koupil v železářství u Břendy, dýlka 24cm, tloušťka 4cm. Jinak stála 170 a vyměňí ti ji pak za 31 kaček. Cenově se to určitě vyplatí, ale největší výhodu vidím v tom, že když ti klesne tlak a už to není na plnohodnotné výstřely, tak nemusíš dál střílet, aby ti klesl tlak na hodnotu, která ti umožní odšroubovat ten kryt u zásobníku céóčka, aby jsi mohl vyměnit bombičky. Takhle to je u těch 12g bombiček a to je úplně naprd... Ale asi stejně nejekonomičtější je ještě dokoupit ten hasičák na plnění kyvet...
otass

Příspěvek od otass » 07 kvě 2008 12:21

Tak sem se rozhodl. Pudu do kyvety a hasičáku. Ty ceny bombiček sou fakt hrozný. Udělal sem si takovej náhled jak tam tu kyvetu přidělat. Chci ji tam prostě našroubovat a po střílení zas sundat. Žádný přepouštění. Přechodka nevypadá nijak složitě - kostka se dvouma závitama a kanálkem. Matici na tlak. zásobník koupim na GS a nakonec to skusím celý zabalit do nového dřevěného kabátku. No plán je to hezkej, ale do příšzího srazu to asi nestihnu.

Obrázek
Norica Quick 4,5 + Delta 4x32 AO
bledule

Příspěvek od bledule » 07 kvě 2008 17:36

to otass : já osobně /se svým stylem střílení :D / preferuju výkon pro střelbu na větší vzdálenosti než je 20m.Jinak střílet bez opory s nasazenou kyvetou je šílený,nemám na to fyzickej fond,je to těžký jako prase.S bipodem to zase ale bude v pohodě. Jo a taky je důležitý počítat s
vyoseností matice na tlakový zásobník koupené u GS /mimochodem trochu mě zklamala,kvůli nedostatečnýmu vyosení -kyveta při našroubování trošku dře/ :evil:
Závit do toho dílu co máš mezi kyvetou a zásobníkem /a zároveň řeší i pevnější spojení hlavně a zásobníku/ budeš muset dělat šikmo,snad to trefíš :) ,ten šroub kterej trčí z tý gunšopácký matice je mnohem většího průměru než tam máš nakresleno,což je sice fuk ale,jestli máš možnosti vykašlal bych se na to a nechal si tu matici udělat celou novou jinak,jestli teda tomu dobře rozumím :roll:

Ještě bych měl jednu takovou obecnou poznámku,brácha mi vyřízl v práci na laseru spojku hlavně a zásobníku /nerez/podle návrhu,kterej dodal Nakadah v PDF /verze 2/ : http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/743 ... 2.5KB.html
díky za návrh,menší problém jsem měl při našroubování kyvety.Došlo k přiblížení hlavně a zásobníku a jedna z mých kyvet dře výrazně víc než u původní spojky.Kdo to budete dělat,není od věci rozteč obou děr o 1-2mm vyrobit větší.Jinak střelba je přesnější,nástřel se nemění.
Odpovědět