NO A JE TO TADY!!! PRVN? EVANIX V ?R....

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 26 dub 2009 23:50

Silencere a víš že ani ne :-) Sám by jsi měl mít radost že puška může být i lefthand grip :-) a to jak obyč dřevo tak Sepatia - Ořech - nebo tuším že i lepenice.

Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
aron01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aron01 » 27 dub 2009 20:01

Slíbil jsem, že dodám nástřely a fotky. Neučinil jsem tak ze zcela zištného důvodu. Jednoduše a prostě se mi vyj..bal úplně nový puškohled, který minulý týden došel ze zahraničí. Řeším náhradu, zítra by tady měl být takže snad zítra dodám vše co jsem slíbil.
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 27 dub 2009 20:59

Vždyť se nezlobím.

Jen to uvedu na pravou míru a trochu OT - nemá vůbec smysl ten Evanix srovnávat s CZ200S. Je to úplně o něčem jiným. Pokud se někomu cena zdá vysoká počítejte:
CZ200S tak 10 500,-
Regulátor 3000,-
QF 2000,-
Nabíječ (aktuálně v CZUB) 1700,-
Jendodílná pažba minimálně 2000,-
Nějaké doplňky 1000-1500,-
Jste na ceně přes 20tis. (a to dost podstřeluju) a puška tak nějak dává smysl.

Ten Evanix je za 15 a řeší hlavní nešvary 200S - má nabíječ, jednodílnou pažbu a konzistenci, sice ne díky reguilátoru, ale díky velkému zásobníku. Na jedno naplnění dá víc než 3x tolik ran co 200S. Takže je ta cena vysoká? Podle mě ne.

Kdybych teď kupoval větrovku tak 200ku už prostě nekoupím. Je v daném stavu neschopná konkurence. Já jsem si sice dost věcí vyladil protože mě to baví, ale přirovnal bych to k tuningu Favorita. Jezdí jich spousta krásně udělanejch a jsou chlouba jejich majitelů a výraz jejich stylu, ale na tovární Ferarri nemaj :wink:

Tím nechci 200ku shazovat. Sám jí mám a na moje potřeby je naprosto v pohodě. Dá se s ní střílet velice přesně, ale dostat jí do tohoto stavu dalo dost práce. Když připočtu nastavování konzistence kdy každá puška vyleze z fabriky jako originál co se týká nastavení tak to prostě ne.

Pokud to vezmu na střelbu třeba aktuálně FT, tak zatím nemám důvod měnit vybavení. Pokud začneme střílet opravdu FT - v pozicích a na čas a s regulovanými killzonami, stejně bude velmi dlouho trvat (pokud se to vůbec stane), než moje schopnosti začnou být omezovány kvalitou pušky. Spíš to bude ještě dlouho naopak, protože ta puška je schopná na 30m střílet pod 1cm 100%. To jestli to já budu schopnej nastřílet z FT pozice už 100% není. Takže asi tak a nyní zpět k Evanixu.
Barys

Příspěvek od Barys » 27 dub 2009 22:09

Silencer píše:To zase bude flame :lol: 8) Jako bych Alexxxi viděl jak ti jdou plamínky od zadnice :)
Neboj bude to v pohodě,nebudu reagovat napsal jsem svůj názor a asi se někomu nelíbil.Z mé strany napadání nebude. :wink:
ricci35

Příspěvek od ricci35 » 30 dub 2009 12:36

Videa v HD kvalitě....
http://shop.oragie.com/

Pokud to tady už je tak mě nekamenujte :lol:
Benjamin Marauder .22 - Falcon T50
aron01
Kontaktovat uživatele:

EVANIX vs. AA510

Příspěvek od aron01 » 01 kvě 2009 10:43

Teprve včera jsem se dostal k tomu, co jsem slíbil udělat už asi před týdnem. Zkusím porovnat Evanix Blizzard S10 s AA 510S, které jsem měl možnost sedlat ještě cca před 10 dny. Nebudu nic vychvalovat ani přikrášlovat. Nemám k tomu ani vážnější důvod.
VZHLED:
Tady si můžete obrázek udělat sami, Alexxx už nějaké fotky dával, já přihodím něco ze včerejška. Evanix na první uchopení do pařátů působí strašně mohutně a bytelně. Kdo neví, že takhle může vypadat vzduchovka tak nezauvažuje o vzduchu (spíš to má vzhled kulovnice). AA510 ale působí stejně bytelně a kvalita zpracování u AA je taky 100%. Pažba u Evanixu působí jak lepenice, u AA zase jako absolutně přesně opracovaný kus dřeva. Evanix působí lehce futuristicky, AA strašně poctivě Tady bych řekl, že Evanix vs. AA 1:1 - podle vzhledu bych si já osobně nevybral.
VÁHA:
Evanix je těžší (to mi vyhovuje), AA je podstatně lehčí, ale nevypadá na to. Zase na pocitu každého. 1:1
ZPRACOVÁNÍ:
AirArms prostě něměl chybu. Evanix je taky super zpracovaný, ale nelíbí se mi gumová štelovací botka (narozdíl od pevné u AA), je taková lehce odfláknutá a je asi vidět, že je korejská. Ale jsem možná deformovaný magor. Navíc kus gumy je blbost. Jinak jeden ani druhý kus neměl otřepy, chyby na pažbě, kovové části absolutně bez chyby. Nikde žádné kusy vazelíny atd. Pocitově na první uchopení do ruky by asi vyhrál AirArms.
OBSLUHA:
Flinty jsou velice podobné, biatlonové natahování u obou, 2 zásobníky na 10 kusů olova v sérii. Zásobník je u Evanixu vyřešen o kus líp. Kdo má AA ví, že pokud naplní zásobník a šoustne ho do kapsy bez toho aby pootočil do mezipolohy tak bude mít kapsy plné a zásobník prázdný. To se u Evanixu stát nemůže. Tady to drží jak přišité a dá se naplnit i dlouhými predátory narozdíl od AA. Natahování u AA jde o maličký kousek lehčeji, ale tady je to způsobeno asi výkonem. Samotné držení je hodně podobné a v mé ruce sedí o maličký kousek líp Evanix protože má větší vykrojení. Tady podle mě vyhrává Evanix.
HLUČNOST:
Kdo má nevrlé a žalovací sousedy raději sáhněte po AA 510. Dvojitý plášť laufu je tišší než jednoduchý u Evanixu. Špička vyřeší vše (AA i Evanix mají na konci hlavně závit), ale pokud nechcete investovat do "doplňku" tak AirArms vyhrává. Je ale možné, že je to opět způsobené výkonem.
PLNĚNÍ:
Tak tady vyhrává Evanix o mooooooc. Obě flinty mají v základu plnící pin, ale u Evanixu ho budete používat podstatně míň než u AA, ten zásobník je prostě nechutně brutální! O počtu výstřelů vůbec nemluvím.
PŘESNOST:
Ani AA a ani Evanix nemají regulátory a přesto oba chodí skoro tak jako by je měly. Evanix při testování konzistence chodil o něco líp. Je to na 100% způsobeno velikostí zásobníku na vzduch. AA chodilo ale taky super. Zde nevidím tragické rozdíly. Evanix o něco lepší v konzistenci.
Dávám 2 terče střílené včera Evanoušem. Jeden na 30, druhý na 45 m. Určitě by spousta dalších zastřílela líp, ale tady jde o objektivnost. Stříleno v pokleku, puška opřená o lehátko od bazénu. Asi by to šlo líp. Nastřelil jsem optiku asi 30 ks a hned nastříleny terčíky. Ani zde nevidím markantnější rozdíl. AA510 chodila podobně. Obě jsou to prostě hodně přesné holky...
Teď v této chvíli mě nic podstanějšího nenapadá. Co dodat na závěr? Obě jsou velmi dobré, obě jsou velmi přesné, obě jsou skoro stejně drahé (evanix je lacinější, ale není to prostě rozdíl o 50% jak si někteří mysleli, že bude), u obou si výrobci nechají zaplatit za značku a kvalitu. AirArms 510 je velice solidní s rychlejším dodáním, má ji kde kdo, špatně se řeší výkon, je tišší. Evanix má mnohem větší kartuši, je ale hlučnější, dobře se tuní, nikdo ho nemá, delší dodací lhůty, je lacinější.

U mě vyhrává Evanix, ale jen o minimální kousíček. Kdyby ležely oba kusy vedle sebe tak budu zase dlouze vybírat..... :roll:

FOTO TERČE
http://photo.uloziste.com/?fotka=15d3e7 ... 759&size=3
http://photo.uloziste.com/?fotka=0f6dd5 ... a69&size=3

FOTO PUŠKA
http://photo.uloziste.com/?fotka=4fed8a ... d15&size=3
http://photo.uloziste.com/?fotka=45a289 ... ddb&size=3
http://photo.uloziste.com/?fotka=32be0a ... 9c1&size=3
Tobbi

Příspěvek od Tobbi » 02 kvě 2009 05:44

Co k tomu dodat? Krása!
...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Apevia
Kontaktovat uživatele:

Jak

Příspěvek od Apevia » 02 kvě 2009 10:24

Jak to vypadá s dalšími kousky?
Cogito ergo armatus sum.
aron01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aron01 » 02 kvě 2009 16:12

Je nás zatím 8. Potřebujeme ještě aspoň 4-5 lidí.
mechanik

Příspěvek od mechanik » 02 kvě 2009 17:09

Sakra.....zrovna se mi pos....mašina a oprava bude za desítku...jinak bych se taky přidal :?
CZ200S+MTC Viper 3-12x44IRS nabíječ+kompík JOSEF :-)
aron01
Kontaktovat uživatele:

PŘESNOST

Příspěvek od aron01 » 03 kvě 2009 15:17

Dnes bylo hezky, měl jsem chvíli času tak jsem si řekl, že nastřílím nějaké další terčíky. Úplně na rovinu - byl jsem dost překvapený přesností i na větší vzdálenosti. Psal jsem při srovnání s AA 510S, že jsou stejně přesné. Nejsou. Toto AA 510 nikdy nedokázala. Střílel jsem v podřepu, pušku opřenou o stolek a podloženou bundou.
1. 10 ran JSB Exact Expres 5.52 a 5 ran Predátory. Přejdu Exacty a jdu na Predátory. Byl jsem celkem vyvalenej, kam Predátory chodily. Ne, že jenom dolů, ale i dost doleva. Ale to nejdůležitější = chodily JEDNOU dírou. Chvíli jsem přemýšlel jestli nemám přeštelovat a nestřílet jen tímto žrádlem. Vzpoměl jsem si ale na cenu a rychle jsem se vyléčil. Co z toho plyne. Predátory dokážou být sviňsky přesné.
http://photo.uloziste.com/?fotka=f33544 ... a64&size=3

2. 20 ran JSB Exact Jumbo
Na tuto vzdálenost jsem nikdy s ničím nenastřílel takovým množstvím střeliva tak aby se to vešlo do velikosti pětikačky.
http://photo.uloziste.com/?fotka=4b22fc ... 452&size=3
Bendis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bendis » 03 kvě 2009 16:04

ten druhý terč je hustej, takový výsledky si mohu jen nechat znát, zatím sem se s mazlíkem nesžil a myslím že na 60 ani nedostřelí :-)
Bushnell Elite 3200 4-12x40AO osnova Ballistic + HW77 4,5mm http://forum.gunshop.cz/download.php?id=6556
LuckyHit

Příspěvek od LuckyHit » 03 kvě 2009 16:21

Chtěl bych se zeptat, ale nechci dráždit kobru bosou nohou. Těch 60m je v jaké energii? Jinak úžasný soustřel.
Grand Power K100 Mk7
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Dusno

Příspěvek od Dusno » 03 kvě 2009 16:54

Kobru ani nemusíš dráždit bosou nohou, oni jsou i kobry, co umějí jed plivat.... :D :twisted:
Kdo se ptá, nebloudí.
aron01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aron01 » 03 kvě 2009 17:10

Bez komentáře......to bys právě dráždil tu kobru tou nohou....
Odpovědět