Puškohled je k mání s osnovami 4plex nebo LRX. 4plex je stejný, jako u nižších řad Nikko a tudíž při zvětšení 4x je na 50m moc hrubý. Osnova LRX se mi hodně líbila, byla mnohem tenčí. Zatím jsem udělal jen tu zkušenost, že když se střed kříže nastřelí na 50m, je možné na smajlíky na 25m mířit horním křížkem (4x zvětšení). Jestli ostatní linky odpovídají propadu na 100 nebo 150 m zkusím, až se dostanu na krytou do Guncentra.
Po montáži nevyžadoval ani velké nastřelování, celkem stranově a výškově do 7 kliků.
Nástřel zjevně drží, když Suhlku nakrmím sypanýma Lapuama, lítá to hezky. Úleťáky přičítám třesoucí se ruce a tomu, že jsem z malorážky za život ještě nestřelil ani 1000 ran. Když se zadaří (a přeci jen se daří čím dál víc), dělá opsanou kružnici pod 15mm.
Při změně zvětšení drží nástřel. Ale abych moc nechválil - při zvětšení blízko 16x už je na čočkách vidět nějaká divná síť tmavých teček. Obraz to neruší, je ostrý a světelnost dobrá, podle prodejce to mají všechny...ale dokonalost to není

A co je nejhorší - nemůžu zatím říct, jestli zvládá box test. Točítka jdou dost ztuha a klikání je hodně jemné a nevýrazné. Kdybych točil bez sluchátek, možná by to bylo OK, ale při provozu, ve kterém jsem testoval, bych uši neobětoval. Takže snad příště, protože při prvním box testu jsem znovu nastřeloval a nedokážu říct, jestli jsem se jen přeslech nebo za to může puškohled.
Na pušce vypadá takhle:

s odkrytými točítky:

Osnova při 4x zvětšení na 50m:

Totéž při 16x:

Pro srovnání Delta Titanium při 16x (jen upozornění-zrovna zalezlo slunko, obraz Nikka je možná světlejší, ale ne o tolik):

EDIT: zasklil jsem jednu věc - paralaxa od 10yardů na straně. Jde pěkně ztuha, potvora, chtělo by to takové to velké kolečko, ale to se prodává zvlášť