Nikko Stirling Diamond 10-50x60
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
Jasne .. presne tak .. jestli je otocku od stredu nahoru .. otocka ma u Nikka tusim 9MOA, tak na liste +20MOA DOWN na stredu nebude, ale bude mit vice prostoru pro vyskovou korekci na dlouhou vzdalenost.
Kazdopadne ale zadne podkladani, to je holy nesmysl.
Jinak tyto listy jsme v posledni dobe instalovali asi tri a ackoli vyrobce udava 20MOA, nikdo nemusel klikat vic nez nejakych 15.
Kazdopadne ale zadne podkladani, to je holy nesmysl.
Jinak tyto listy jsme v posledni dobe instalovali asi tri a ackoli vyrobce udava 20MOA, nikdo nemusel klikat vic nez nejakych 15.
Re: Nikko Stirling Diamond 10-50x60
Luda ma Diamonda na Wolfa se 16J a tam si myslim, ze neni potreba sachovat s ukosovou, montazni listou. Na 50m naklika i s tezkou diabolkou a nad tuto vzdalenost je strelba presnostne o nicem stejne jako 22Lr nad 100m.
A podkladani montazi je prima cesta ke zniceni tubusu puskohledu, krom toho vznikly pnuti materialu, perfektne zajisti zmeny nastrelu pri ruznych teplotach.
A podkladani montazi je prima cesta ke zniceni tubusu puskohledu, krom toho vznikly pnuti materialu, perfektne zajisti zmeny nastrelu pri ruznych teplotach.
Takze je to noumalni
Zkousel jsem strelbu na cca 65m, na terc uz to neni. Sice Online terc s dvaceti malymi terciky jsem daval skoro vzdycky, ale uz do stredu to byl problem, spis nahoda. Na tuto vzdalenost se me jevily idealni terce prazdne brokovnicaky, a kdyz nefoukal vitr tak ty spunty co byvaj jako ucpavka vevnitr. Tam jsem mel uspesnost tak 7-8/10
Bez klikani jsem na tu vzdalenost strilel presne hornim okrajem te spodni tluste cary pri zvetseni 20x

Zkousel jsem strelbu na cca 65m, na terc uz to neni. Sice Online terc s dvaceti malymi terciky jsem daval skoro vzdycky, ale uz do stredu to byl problem, spis nahoda. Na tuto vzdalenost se me jevily idealni terce prazdne brokovnicaky, a kdyz nefoukal vitr tak ty spunty co byvaj jako ucpavka vevnitr. Tam jsem mel uspesnost tak 7-8/10
Bez klikani jsem na tu vzdalenost strilel presne hornim okrajem te spodni tluste cary pri zvetseni 20x
Mohl by sem nekdo uploadnout "klikaci tahak" a "mildot tahak" na tento puskohled v kombinaci s 16J vetrovkou a strelivem JSB Exact 4.52?
Tady zrejme dost bezna kombinace.
Vim ze je to u kazdeho troch individualni, ale rad bych se od neceho odrazil, abych vedel jak to ma cca vychazet a mohl si doladit svuj.
Diky
Tady zrejme dost bezna kombinace.
Vim ze je to u kazdeho troch individualni, ale rad bych se od neceho odrazil, abych vedel jak to ma cca vychazet a mohl si doladit svuj.
Diky
To záleží na jaké zvětšení to chceš a jak máš optiku vysoko nad hlavní a na jakou vzdálenost máš nastřeleno.
Typicky (u mě pro zvětšení 24x, mildot mám v poměru na 12x)to vypadá nějak takhle:

Typicky (u mě pro zvětšení 24x, mildot mám v poměru na 12x)to vypadá nějak takhle:

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Třeba já to mám takhle.

Air Arms S410 Classic Beech .177 & Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MilDot
Walther LG400 Blacktec .177 & Vortex Viper PST Gen II 2-10x32 FFP EBR-4
Weihrauch HW97K .177 & Leapers AccuShot 4-16X56 SF I Extended MilDot
Walther LG400 Blacktec .177 & Vortex Viper PST Gen II 2-10x32 FFP EBR-4
Weihrauch HW97K .177 & Leapers AccuShot 4-16X56 SF I Extended MilDot
Diky, pomohlo me to.
Jeste bych potreboval zda se da sehnat jine kolo paralaxy se znacenim v metrech... Pripadne nejakou custom stupnici v metrech ktera by tam sla nalepit?
Jeste bych potreboval zda se da sehnat jine kolo paralaxy se znacenim v metrech... Pripadne nejakou custom stupnici v metrech ktera by tam sla nalepit?
to si musis ocejchovat sam. Jak kolo paralaxe, tak eventuelne kominek vyskove korekce. Mrkni do fotogalerie na me stranky.
Jeden mam na prodej v Bazaru:
http://forum.gunshop.cz/p-nikko-stirlin ... 10246.html
http://forum.gunshop.cz/p-nikko-stirlin ... 10246.html
nevite kde objednat na tento dalekohled otocne zaklopky nebo jak se to jmenuje?
Pokud myslis Butler Creek krytky tak takto:
Okular - velikost tusim 16 na 42,2mm
Objektiv - nesezenes i kdyby ses na hlavu stavel. Original se prestal vyrabet a nejake OEM mel Alexxx, ale moc mi to nesedelo tak sla doprcic
Objektiv - nesezenes i kdyby ses na hlavu stavel. Original se prestal vyrabet a nejake OEM mel Alexxx, ale moc mi to nesedelo tak sla doprcic
Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
Grinch píše:Pokud myslis Butler Creek krytky tak takto:
no nevim nebo aspon obcejne, kdyz uz teda ty odklapeci nejsou na obe strany, prece to nenecham odkryte

Klidně můžeš. Já jsem krytky taky nesehnal a když s tím zacházíš slušně,tak se nic nastane. Občas použiju hooodně jemný štěteček a zbavím optiku prachu.Není to ideální ale než na to dávat pixlu od paštiky
,tak radši nic

no já to vyresil tak ze na okularu mam normalni BC, objektiv mam volny... popripade pri ukladani mntuji na otpiku slunecni clonu a pri uskladneni v trezoru ci fusaku sem si z miralonu udelal jednoduchy kryt na optiku na flintu...
vse jednoduchy a levny a hlavne fungujici!
vse jednoduchy a levny a hlavne fungujici!
Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
rad bych se zeptal, mam tuto optiku na Weihrauch 100 a sehnal jsem na ni krytky od Alexuse, ale mam ho moc nizko, respektive cca 1 mm nad hlavni. Potreboval vyssi montaz, aspon tak 4-6 mm nad hlaven, existuje je, nebo jake mate vy, popripadne doporucite mi nejakou? Diky