Tak ja taky přispěju svou troškou do mlýna.
Bylo mi 10 a dostal jsem od strýce klasický dřevěný prak s leteckou gumou (cca 5mm). No a protože se mě a bráchovi s ním podařilo rozflákat okno tak jsme za trest museli umýt auto. Vůbec nás to nebavilo a byli jsme pěkně mrzutí (chtěli jsme se jít koupat). No a soused co sme s ním moc nekamarádili se nám začal posmívat a střílet po nás ze svého "skobičáku"

Když se asi po 5 ráně trefil tak mi došla trpělivost, zaběhl jsem si pro svůj nádherný prak

, popadl první šutr co se válel na dvorku a z cca 15m zamíříl hajzlíkovi přímo mezi oči a natáhl gumu co to šlo. (Ten parchant mě fakt štval

)
Ani si neumíte představit mé zadostiučinění když rána "sedla" přesně tam kam byla mířená

Samozřejmě to mělo své následky... Soused si přišel i se synem postěžovat a fotříci se tenkrát málem porvali (táta ukazoval poškrábanej lak na autě od skobiček a modřinku na mejch zádech a soused zas hajzlíkovo 3 oko)

No a když odešli tak jsem dostal řádsky na prdel a prak mi byl zabaven. Objevil jsem ho až předloni když jsem uklízel na půdě. Byl dobře schovanej.
Teprve až teď po letech si uvědomuju že jsem mu mohl vystřelit oko a jaké to tenkrát vlastně bylo štěstí.