N?jak? vhodn? vzduchovka pro d?ti a ml?de??
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Konkretne : muj kluk v 6. letech zacal s GAMO DELTA. Je lehka, dosahnul vsude, natahl, strilel i celkem tregoval i prez otevrene miridla. Navic, je lehka, trochu kopne, to se taky libi. Pozdeji + jednoducha optika 4x uz trefoval na 20m orechy
/vlasaky, ne kokosy, ani buraky /. Naucil se v stoji, bez opory, v sede, lehu. Dnes ma 8. a jde mu to tak, ze uz obhajil narok na CZ 200S. Ale potvrzuji - dobry zacatek je neco male, lehke, v cene.
/vlasaky, ne kokosy, ani buraky /. Naucil se v stoji, bez opory, v sede, lehu. Dnes ma 8. a jde mu to tak, ze uz obhajil narok na CZ 200S. Ale potvrzuji - dobry zacatek je neco male, lehke, v cene.
RE: NĚJAKÁ VHODNÁ VZDUCHOVKA PRO DĚTI A MLÁDEŽ?
Ahoj, resim to také. Syn 5,5 roků. Krátkou jsem zavrhnul,lehce se dá otočit proti sobě. Chci něco kde se nebude moct podívat do hlavně a zároveň zmáčknout spoušť. Nejspíš na Co. Se slavii 620 se ještě pere. Qb co mám na vzduch jsou těžká. A i když odlehčím tak se pro něj těžce natahují. Dlouhá pažba atd....A také mi prijde těžké umáčknout nějakou dvojčinnou spoušť. Uvažuji o SPA CP1 se zasobnickem. Jen nevím jak ztuha se natahuje.Dal bych delší hlaveň, puškovou pažbu a pak už jenom měnit bombičky.
Re: RE: NĚJAKÁ VHODNÁ VZDUCHOVKA PRO DĚTI A MLÁDEŽ?
Zatím takhle...
Sent from my RM-994_eu_euro2_212 using Forum Fiend v1.2.

Sent from my RM-994_eu_euro2_212 using Forum Fiend v1.2.
Re: Nějaká vhodná vzduchovka pro děti a mládež?
Hodně zábavný čtení tady,jak se tátové snaží udržet svoje děcka u lufin,aby si pak pod záminkou nákupu něčeho lepšího pro kluka,mohli koupit něco pro sebe
Za komančů se začínalo se S 631 bez rozdílu.Kdo byl malej a měl krátký ruky prostě strčil pažbu pod pažu a trefoval.
Termit:opravdu nezáviděníhodný starosti máš.Jestli by nebylo lepší,kdybys chystal kluka k nástupu do školy....

Termit:opravdu nezáviděníhodný starosti máš.Jestli by nebylo lepší,kdybys chystal kluka k nástupu do školy....
Man : si to trefil. Ma to ale význam kluk + táta + terc, spolecny cas je fajn. Solo kluk za pocitacem to je horsi alternativa. Pravda je, ze z toho neni treba delat az takovou vedu.
To Man: Ha ha, na rozdíl od tebe umí už prcek skoro číst.....
Tys musel mít hodně smutný dětstvíMan píše:Hodně zábavný čtení tady,jak se tátové snaží udržet svoje děcka u lufin,aby si pak pod záminkou nákupu něčeho lepšího pro kluka,mohli koupit něco pro sebe![]()

dycky STEYR
Petře,Martine - musíte mít na paměti jednu věc - sou tu lidi,kteří se stůj co stůj musí ke všemu vyjádřit!!!
Buďme rádi,že tohohle za to,že to musí číst,aspoň netrestá Bůh!

Buďme rádi,že tohohle za to,že to musí číst,aspoň netrestá Bůh!

Výše dosaženého vzdělání,neznamená automaticky přirozenou inteligenci
Není lepší školy života, než moci zblízka a dlouhodobě sledovat blba ve vedoucí funkci
Pak totiž jasně vidíte, jak se věci nemají dělat.
EFH - VÍC jak Pražská Diabolka
dycky Most
Není lepší školy života, než moci zblízka a dlouhodobě sledovat blba ve vedoucí funkci
Pak totiž jasně vidíte, jak se věci nemají dělat.
EFH - VÍC jak Pražská Diabolka
dycky Most
Martin K:a já jsem si vždycky myslel,jak bylo ve Svazarmu veselo....
Můj kluk loni zkusil starou ZV4 po mém dědovi a délka mu sedne. Ale spis jde o to, co jsem provedl já. V cca 10 letech jsem z ni střílel na chatě snad na vsehcny ořechy, třešně..., proste jsem blbnul, az jsem někde urazil mušku i s krouzkem:-) .
Tata ji přivezl do Prahy, ze se opraví. Mne nenapadlo nic lepšího, než ji vzít a běžet do Loveny v Trojicke.
Proste jsem po skole vzal vzduchovku a sel s ni prez rameno pres kilometr po Praze:-)
V Lovene mi vynadali a tatu to stalo krabičku tvrdých Spart. Mušku udělali zdarma:-)
To bylo možná tim Svazarmem:-)
Dítě běhá v roce 77 po Praze s puškou a nikdo se nedivi:-)
Tata ji přivezl do Prahy, ze se opraví. Mne nenapadlo nic lepšího, než ji vzít a běžet do Loveny v Trojicke.
Proste jsem po skole vzal vzduchovku a sel s ni prez rameno pres kilometr po Praze:-)
V Lovene mi vynadali a tatu to stalo krabičku tvrdých Spart. Mušku udělali zdarma:-)
To bylo možná tim Svazarmem:-)

Řeším teď, jakou vzduchovku pořídit synovi (10 let). Zatím střílí ze Slavie 620 ale je na něj veliká.
Výběr jsem zúžil na Gamo Delta Fox a Crosman Raven. Parametry mají vpodstatě shodné, toho crosmana docela i chválil Alexxxus ale byl to snad nějaký vybraný kus až na třetí pokus. Nezkoušel jste někdo náhodou z těhle dvou vzduchovek střílet?
Výběr jsem zúžil na Gamo Delta Fox a Crosman Raven. Parametry mají vpodstatě shodné, toho crosmana docela i chválil Alexxxus ale byl to snad nějaký vybraný kus až na třetí pokus. Nezkoušel jste někdo náhodou z těhle dvou vzduchovek střílet?
vz. 47, slavia 620, hatsan 70
V 10 letech S 620 velká?Jestl bys kluka neměl raděj více krmit.Mě už tenkrát v tom věku nestačila,jezdil jsem na pinckovi vedle do dědiny ke kamošovi,ten měl 631,velkej luxus 

No, já jsem na 6-té narozky dostal od dědy S 618 a byl jsem nejšťastnější děcko na světě. 

Přimlouvám se za Crosmana 1077, určitě se dítěti bude líbit. Střílí relativně přesně a hlavně je to opakovačka...

Resil jsem to pred 14 dny. Chtel jsem neco pro zabavneho pro mne a aby si mohl strelit i kluk ktery bude mit 6 let. Sel jsem do Crosmana 1077 > moc jsem tomu neveril, ale prozatim zkusenost velmi dobra (vystreleno 1000 ran za 14 dni).
Prodavac mne upozornoval na tvrdsi spoust, ale kluk to zmackne v pohode. Zpetny raz zadny.
Kupoval jsem s diabolkama JSB + CO2 Umarex > slapalo to na 100%. Dokupoval jsem diabolky Gamo > naprosta hruza (male, velke > vypadavani ze zasobniku, nebo naopak spatne vkladani, a v krabicce mezitim nekolik 5.5mm) a CO2 Crosman > vydrz o 10 ran mene a smrdi.
Presnost na 10m slusna (chyba je spis ve me), bombicka vydrzi cca 40-50 ran. (cca do 30 ran "plny" vykon, pak to slabne)
Negativa > spotreba CO2 > 50 ran je streleno za par minut > ta opakovacka k tomu laka > napr. valit do plechovky a jeste za pohybu tam prasknout dalsi rany.
Prodavac mne upozornoval na tvrdsi spoust, ale kluk to zmackne v pohode. Zpetny raz zadny.
Kupoval jsem s diabolkama JSB + CO2 Umarex > slapalo to na 100%. Dokupoval jsem diabolky Gamo > naprosta hruza (male, velke > vypadavani ze zasobniku, nebo naopak spatne vkladani, a v krabicce mezitim nekolik 5.5mm) a CO2 Crosman > vydrz o 10 ran mene a smrdi.
Presnost na 10m slusna (chyba je spis ve me), bombicka vydrzi cca 40-50 ran. (cca do 30 ran "plny" vykon, pak to slabne)
Negativa > spotreba CO2 > 50 ran je streleno za par minut > ta opakovacka k tomu laka > napr. valit do plechovky a jeste za pohybu tam prasknout dalsi rany.