Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
madbugie píše:základné očká sú pre niečo x 32 (cca 3 mm od zbrane bude puškohlad)
+3 mm očká sú pre niečo x 42 (cca 1 mm od zbrane bude puškohlad)
+ 6 mm očká sú pre niečo x 50
akurát to riešim na NS Airking 3 - 9 x 42 a dorábam pod základné očká na ktorých som mal Deltu 4x32 cca 3 až 3,5 mm (podla toho ako sa podarí vyrobiť) podložky...
takže určite na 42 mm optiku + 3 mm očká (toto platí pre optiky ktoré majú korekciu paralaxy vpredu na objektíve !)
jediná výnimka by mohla byť u optík ktoré majú paralaxu v strede pri točítkach a nie vpredu na objektíve... (tam by to bolo treba pomerať...)
Ano, to by opravdu stačilo, ale oni ani jeden ze čtyř tebou zmiňovaných údajů neuvádí!madbugie píše:to vieš firmy nerady zverejnujú interné dáta... u montáži stačia 4 údaje... typ (šírka) rybiny, výžka základne, výška oka a priemer oka... v podstate...
ked som v CZUB dopytoval ako je to uložením hlavne v púzdre... tak ma poslali do teplých krajín že to je interná vec a ked chcem tak mám reklamovať... rozdiel 0,25 mm !!! a ja som len chcel vedieť čo je správna miera a podla toho riešiť dalej... lebo neverím že by tam mali takú toleranciu... to proste v strojarine snad ani nejde...