Monokul?r Yukon Scout 30x50
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Prosím o reference o tomto dalekohledu, chci jej na pozorování do přírody, Zaráží mě ta cena, ta je skvělá, je to i kvalitní dalekohled, nebo je to k ničemu. Díky za odpovědi.
Re: Monokulár Yukon Scout 30x50
Cena je v pohodě,normal. Yukon dělá kvalitní dalekohledy. Tenhle má ve složeném stavu něco přes 20cm. a je i dost lehký.
Akorát budeš asi potřebovat stativ protože zvětšení 30x v ruce neudržíš
Balda
Akorát budeš asi potřebovat stativ protože zvětšení 30x v ruce neudržíš

Balda
Nebrat skládací a bacha na soumrak!
Nevím zda je tenhle monokulár skládací nebo s pevným tubusem. Měl jsem v ruce 3 Yukony, ty roztahovací se hýbaly do stran, na obrazu to bylo ošklivě vidět. Koupil jsem si zoom 20-50x50 a ten je super stabilní, na stativu fakt použitelný i na 300 m střelnici. Jen při zvětšení 50 by to chtělo vpředu čočku tak 100 mm
protože jakmile se začne smrákat, zmizí ti prostě obraz - výhodou zoomu ale je, že zvětšení můžeš stáhnout na 20 a pak samozřejmě vidíš i za soumraku.
Ten 50x50 bez zoomu bude mít večer potíže, věř mi, ještě to promysli, zda opravdu budeš jezdit pozorovat nebo střílet jen za plného denního světla.

Ten 50x50 bez zoomu bude mít večer potíže, věř mi, ještě to promysli, zda opravdu budeš jezdit pozorovat nebo střílet jen za plného denního světla.