protože se blíží vánoce a na půdě nám stále pobíhala kuna, tak mne milostivá vyhnala ať s tím něco udělám. protože vlastním barák, který kdysi dávno v r. 1901 postavil místní statkář tak na půdě jsou valené klenby zasypané plevama. ideální místo pro kunu ne ?? tak jsem tam hrábnul vidlema a na něco narazil, tak jsem tam sáhl rukama a vyndal k nesmírnému nas...ání své manželky krásně zachovalou st. Etienne Mle1907/15. téměř jsem milostivé nevysvětlil že to není hračka kterou jsem si tajně koupil. až když viděla že je opravdu obalená plevama, hlaveň zanesená a pod. tak uznala že asi se jedná opravdu o nález.

Strávil jsem na ni celé dopoledne a uvedl ji do provozního stavu. Hlaveň je zrcadlo bez jediného škrábance, chybí nabíjecí rámeček a bodák jinak se zdá plně funkční. V pondělí ji jdu odnést policajtům a nechám ji přidělit techničák

ještě pár fotek
http://zsafranek.rajce.idnes.cz/st.etie ... 46-001.jpg
jen pár otázek pro zkušené je šance na tuto flintu získat průkaz zbraně? hlaveń je jak zrcadlo, komora je dobrá, pouze na povrchu zbraně je drobná koroze.
Zbraň se mi nepovedlo oddělit od pažby, protože nemám nářadí a nechtěl jsem do šroubů frézovat drážky, ale pokud je i ze spoda stejně narušená jako z vrchu pak jsem viděl na vojně rezatější uloženky