Malor??kov? tlumi?e

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:
Re: Malorážkové tlumiče

Příspěvek od Alexxxus » 27 dub 2011 02:04

Nebudeš tam mít chlupáče, vím o jednom člověku z Prahy co zbírá fullauto a že by mu ťukalo den co den komando na dveře my jdeme na kontrolu to fakt ne... A kecy typu pořiď si automat na kávu pouští do světa ten co vyjímku nemá ( sam jsem pindal něco podobného před nějakou dobou - doufám že jsem to nezakřikl )

Chce to dobré dveře, folie na oknech když bydlíš v přízemí ( mříže na oknech jsou také plus ) komorový trezor se u zběratele témeř přepokládá. A pokud máš zbroják mín jak xxx let tak Ti vyjímku nedají a předpokládám že letos ji v Praze a Středočeském kraji hned tak někdo nedostane. ( jsou to jen moje spekulace ) Nevím jak jinde ale Praha je pro letošek tuším zakletá, vím o tom že při žádosti na dvou odděleních bylo zájemcům zděleno ... "LETOS NE" ...

Nicméně získat vyjímku na tlumič problém nebyl jen je mně ten tlumič jaksi na houbeles, jednou jsem ho nasadil na pušku na střelnici - sypal ránu za ranou a najednou jsem byl vyzván abych předložil dokaldy k tomu co je na ústí hlavně ... když jsem předložil doklady o legálním nabytí a vlastnictví tak mne pan policajt řekl víte co je ke sběratelským účelům ? Skončilo to nepomenutím bez přeztupkového řízení.

Takže TLUMIČ nepoužívám !!!
Naposledy upravil(a) Alexxxus dne 27 dub 2011 16:53, celkem upraveno 2 x.

Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
harrykv

Příspěvek od harrykv » 27 dub 2011 10:24

přesně o tom mluvim. Použít ho nesmíš (leda někde za garáží do plechovek), a mít výjimku kvůli něčemu na koukání je docela na pytel. Škoda. Možná by se měli zákonodárci zamyslet, jestli něco není špatně, protože k čemu ta výjimka potom je když si to lidi nakonec radši pořídí ilegál a policajti pak nemají přehled. Na každý pád je použití mimo zákon
Jules Winnfield a Vincent Vega:
- Na takovejhle kšeft bysme měli brát brokovnice. - Kolik jich je?
- Tři, čtyři... - Včetně toho našeho?
- To nevím. - Takže to znamená, že jich tam taky může bejt pět.
- Může. - Chtělo to brokovnici.
Radgost
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radgost » 27 dub 2011 11:25

Furt lepší blbá vyjímka než úplný zákaz.
45acp

Příspěvek od 45acp » 27 dub 2011 12:04

Dancek píše:Možná ani to není zapotřebí. Kolega koupil asi před pěti lety malorážku z firemní prodejny zbrojovky Uh. Brod a závit na tlumič zakrytý matkou už na ní byl. Nevím však, zda se nejednalo o kus původně určený k vývozu do zahraničí.
Ještě mi řekl, že závit má nějaký podivný rozměr, snad proto, aby nebylo příliš jednoduché zbastlit si tlumič doma. Je ale možné, že to byl v zahraničí běžný závit, například whitvortův, kolega je ekonom a o takových věcech toho moc neví.

Já ji měl taky, CZ511 koupená v ČR, na ústí hlavně hrubý závit, krytý matkou.
Jeho parametry lze snadno dohledat právě na stránkách výrobců tlumičů, jako je PH
kersanti

Příspěvek od kersanti » 27 dub 2011 12:44

harrykv píše:Možná by se měli zákonodárci zamyslet, jestli něco není špatně, protože k čemu ta výjimka potom je když si to lidi nakonec radši pořídí ilegál a policajti pak nemají přehled. Na každý pád je použití mimo zákon
"Zákonodárci" automaticky přepokládají,že kdo chce tlumič je minimálně pytlák,v lepším případě nájemný zabiják a nejlépe terorista.Přitom o něm mají zkreslenou představu z US filmů.
derringer

Příspěvek od derringer » 27 dub 2011 14:13

o tom, jestli se může střílet ze zbraně držené ke sběratelským účelům se vedla dlouhá debata a názory se různí, podle mne ano

na policii taky nesedí takový blbci, jak si mnozí myslíte, takže pokud jdou kontrolovat fyzickou osobu, která drží zbraň kategorie A, tak vám prvně zavolají a na kontrolu se objednají dopředu, protože chodit někam na 3x, protože nejsou doma je taky nebaví

u těch co mají výjimku v mém okolí to takto funguje

my co máme licenci, toto neřešíme, protože zbraně a doplňky kategorie A můžeme jak nakupovat, tak vyrábět a následně zkoušet

ještě bych poprosil - SBĚRATEL a SBÍRAT se píše se S
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 27 dub 2011 16:54

derringer píše:na policii taky nesedí takový blbci, jak si mnozí myslíte, takže pokud jdou kontrolovat fyzickou osobu, která drží zbraň kategorie A, tak vám prvně zavolají a na kontrolu se objednají dopředu, protože chodit někam na 3x, protože nejsou doma je taky nebaví ----------- Svatá pravda

ještě bych poprosil - SBĚRATEL a SBÍRAT se píše se S ------ JSEM PRASE NA ČEŠTINU :oops:
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
harrykv

Příspěvek od harrykv » 27 dub 2011 22:36

Alexxxus píše:JSEM PRASE NA ČEŠTINU
To neřeš, takovejch je nás mraky.
Jules Winnfield a Vincent Vega:
- Na takovejhle kšeft bysme měli brát brokovnice. - Kolik jich je?
- Tři, čtyři... - Včetně toho našeho?
- To nevím. - Takže to znamená, že jich tam taky může bejt pět.
- Může. - Chtělo to brokovnici.
Alda7777

Příspěvek od Alda7777 » 28 dub 2011 12:22

Za tento názor mě pravděpodobně čeká pěkná sprcha , ale podle mého názoru by se vůbec neměli vydávat vyjímky na tlumiče. Zavedl bych pouze vyjímku u zbraní které mají tlumič integrovaný (tudíš plně hodnotná zbraň ke sběratelským účelům). Jenom ta představa některých jedinců "Hůrá dostal jsem vyjímku od policajtů na tlumič a co teď když mám tlumič,taková představa o nenápadně uloveném zající nebo bažantu je pro jedince veliké lákadlo,protože dle logického myšlení jiné využítí pro tlumič na malorážku asi nenajde."
PEPAN

Příspěvek od PEPAN » 28 dub 2011 12:58

to je docela zcestný názor, co je zajíc za lákadlo, když ani nejsou, buďme rádi že přežívaj. využití tlumič má i bez páchání trestné činnosti- každýho nebaví věčný rachot na střelnicích(podle mě dost otravný)
myslim že v dnešní době tlumiče představují dost pramalou hrozbu-ty legální určitě, měly by se uvolnit..
klidně jen v majetku střelnice
Naposledy upravil(a) PEPAN dne 28 dub 2011 13:04, celkem upraveno 1 x.
Nejde!Prostě NNe
milius

Příspěvek od milius » 28 dub 2011 12:58

Taky si myslim že tlumič na jakoukoliv palnou zbraň slouží jen a pouze k nenápadnému odstranění člověka nebo zvířete.To druhý spíš,protože to první je víceméně jen v ozbrojených konfliktech.
Prakticky ani nemá význam pro přesné střílení a co s nim na střelnici :roll:
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
login89

Příspěvek od login89 » 28 dub 2011 13:07

Ačkoliv jinak na pravopis rovněž kašlu, tak v tomto případě:
Alda7777 píše:Za tento názor mě pravděpodobně čeká pěkná sprcha_, ale podle mého názoru by se vůbec neměli vydávat vyjímky na tlumiče. Zavedl bych pouze vyjímku u zbraní které mají tlumič integrovaný (tudíš plně hodnotná zbraň ke sběratelským účelům). Jenom ta představa některých jedinců "Hůrá dostal jsem vyjímku od policajtů na tlumič a co teď když mám tlumič,_taková představa o nenápadně uloveném zající nebo bažantu je pro jedince veliké lákadlo,_protože podle logického myšlení jiné využítí pro tlumič na malorážku asi nenajde."
"
Mimochodem si rovněž myslím, že výjimka na tlumiče je nesmysl. Není žádný důvod jakkoli omezovat jejich prodej.
milius píše:Taky si myslim že tlumič na jakoukoliv palnou zbraň slouží jen a pouze k nenápadnému odstranění člověka nebo zvířete.To druhý spíš,protože to první je víceméně jen v ozbrojených konfliktech.
Prakticky ani nemá význam pro přesné střílení a co s nim na střelnici :roll:
Tlumič hluku zpravidla (tj. skoro vždy, když je dobře zkonstruován a vyroben) zpřesňuje střelbu a hlavně snižuje hluk výstřelu, který poměrně dost obtěžuje jak střelce, tak jeho okolí.
milius

Příspěvek od milius » 28 dub 2011 13:10

Hluk je jasný,ale pro zbytek by musel být vyroben přímo pro tvoji zbraň a ne jen pro model.
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
zaxxon

Příspěvek od zaxxon » 28 dub 2011 13:19

:) Mě ten tlumič zajímal jen z toho důvodu, že vylepšuje sniperský design zbraně, je to prostě hračička stejně jako samotná zbraň, která je z praktického hlediska taky v podstatě k ničemu, stačí se zeptat manželky :D Lov zvířat apod není nic pro mě, jsem odpůrcem jakéhokoli zabíjení... Je mi jasné, že tlumič není problém si vyrobit, nějaké nákresy a na netu jsou a soustružník si s tím lehce poradí, stejně jako závit na jeho uchycení na hlavni, ale stojím tak nějak na té straně barikády, která zákon musí dodoržovat, takže tyto akce nejsou pro mě.
login89

Příspěvek od login89 » 28 dub 2011 13:33

Nemusel. Skoro každý tlumič i zpřesní střelbu hned ze dvou důvodů - težší hlaveň má menší vibrace a omezí se negativní vliv plynů na střelu při jejich dodatečném účinku před hlavní.

U dlouhých zbraní, zejména těch, které jsou velmi přesné samy o sobě by někdy mohl mít tlumič negativní vliv na přesnost. Potom by se opravdu musel "naladit". To by ale nebyl příliš velký problém (šlo by to řešit konstrukcí tlumiče, kde by se dalo přidat závaží, přepážky, posunout těžiště, ap.). U ultra přesných zbraní by se musely tlumiče opravdu vyrábět s konkrétní zbraní.
zaxxon píše::) Mě ten tlumič zajímal jen z toho důvodu, že vylepšuje sniperský design zbraně, je to prostě hračička stejně jako samotná zbraň, která je z praktického hlediska taky v podstatě k ničemu, stačí se zeptat manželky :D Lov zvířat apod není nic pro mě, jsem odpůrcem jakéhokoli zabíjení... Je mi jasné, že tlumič není problém si vyrobit, nějaké nákresy a na netu jsou a soustružník si s tím lehce poradí, stejně jako závit na jeho uchycení na hlavni, ale stojím tak nějak na té straně barikády, která zákon musí dodoržovat, takže tyto akce nejsou pro mě.
Tak to, že to byl jenom takový "rozmar" a za týden dostaneš jiný nápad, co bys "nutně potřeboval", bylo jasné snad každému bystřejšímu čtenáři již od začátku. :-) Pokud ale není nutné, aby tlumič tlumil a jde Ti jen o design, potom si nech vyrobit jen atrapu, která zvenku vypadá jako tlumič, ale není to tlumič. :wink:
Odpovědět