Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 09 pro 2007 20:44

Nojo, kluci, ale ten NS Platinum Nighteater je fix 12x50, tzn. že s tím nemohu střílet opravdu nic jinýho, než Brannou, tzn. ani mizivky v Hradci. Takovej kůkr je mi opravdu k h**nu.
Problém je, že většina střelců bude brblat po straně, otevřeně se pořadatelům umíme postavit pouze Sidewinder a já - takže jsme ti 2 přivandrovalí rebelové. Většina ostatních nakonec obětuje ty 4 litry, aby koupili dalekohled, kterej je jim jinak na prd, místo toho, aby ujeli o pár kilometrů víc a zúčastnili se soutěže, kde tahle přiblblá omezení nejsou. Pro ty, kteří nepatří do této skupiny, jen nabízím alternativu v jejich rozhodování. Pravidla soutěže, propozice odstřílených závodů a reportáže z nich vč. fotek najdete na
www.strelectvi.info
Všechny nově příchozí rádi přivítáme a zaručujeme jim daleko solidnější přístup.
Naposledy upravil(a) harpplayer dne 10 pro 2007 08:46, celkem upraveno 1 x.

sportovec

Příspěvek od sportovec » 10 pro 2007 07:53

Harpe, proboha, nerozčiluj se. Praskne Ti cévka a naše Mao přijde o hlavního rozhodčího a Irma o konkurenci ve startovním poli :)
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 10 pro 2007 09:08

Teď už se nerozčiluju, jelikož jsem zjistil, že proti větru močiti nelze, zvláště pokud močitel močí sám. Ostatní močitelé by to taky rádi zkusili, ale je pro ně asi jednodušší se otočit po větru a tiše močiti "správným" směrem, aby se snad taky nezmáchali, přičemž nechápou, že pokud močitelé vytvoří proti větru dostatečnou barieru vlastními těly, mohou společně močiti kýženým směrem, aniž by se navzájem namočili nebo pomočili.
Já ale pořadatele docela chápu, ono to docela nasere, když jim tam za rok přijedete na 8 závodů a z toho 5x stojíte na bedně, přičemž Sidewinderovo skóre je ještě lepší. To přímo volá po radikálním řezu... :twisted:
Nejlepší argument byl, že přeci u variáblu není takovej problém pootočit prstýnek nastavení zvětšení a tak mít indikováno 12x a přitom střílet třeba 24x.Kdo to prej bude kontrolovat...? Nevím jak pro koho, pro mě to teda problém je, protože do dalekohledu, který používám pro jiné soutěže, kde to větší zvětšení opravdu potřebuju, bych v žádným případě nešťoural.
sportovec

Příspěvek od sportovec » 10 pro 2007 13:13

Já osobně nespolupracuji s lidmi, kterým nevěřím a opačně. Parta v Horní Branné mi od prvního setkání při registraci až po blbé a zbytečné kecy při vlastní střelbě dala najevo nedůvěru. Mě je těchto lidicek líto, protože začínat první kontakt projevem nedůvěry je předplacená cesta do pekel.
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 10 pro 2007 15:51

Naprosto nechapu, jak muze nekdo jednat takhle evidentne a otevrene neferove .. az je to trapne a smesne ..

Nejen ze je to uz nekolikata zmena pravidel v jednom roce, ale navic vzdy je ke zmene dopsano neco ve smyslu "zadna dalsi diskuze se nepripousti a pravidla jsou definitivni" .. a ejhle, dalsi propozice obsahuji novou zmenu pravidel, a zase je zde zminka o tom, jak zmena vychazi ze stiznosti strelcu .. tak ku... budto je neco definitivni a diskuze se nepripousti .. a maji drzet hubu vsichni, nebo se budou pravidla menit zavod od zavodu podle toho, jak se mistnimu dari .. ale pak by to melo byt jasne napsano!

Myslim ze cele KSPZ ma maslo na hlave a meli by se konecne odhodlat a prestat sve zamery schovavat za nesmyslne pindy .. at napisou rovnou, ze kdo chce vyhravat, at na zavody nejezdi .. a bude klid a jasno!
MARKONY

Příspěvek od MARKONY » 10 pro 2007 16:02

Tak sem už vybral optiku a jeto tato : Weaver V16 s křižem FC.
SUHL 150 Anschutz m54 Ruger 161 Glock 43 K 100 X-Calibur Walther PPK .22LR
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 10 pro 2007 16:28

Kuriózní na věci je, že se pořadatel odkazuje na stížnosti střelců, ale když jsem se ptal, kdo si konkrétně stěžoval, vždycky jsem se dověděl, že "chlapi". Byl jsem se tedy podívat a porovnal jsem s učebnicí anatomie a musím konstatovat, že jsem taky chlap a přitom jsem si nestěžoval. :lol: Když jsem se ptal střelců, kdo má ten velkej problém, vždycky to byli jen pohůnkové pořadatele, kteří tu disciplínu v životě nestříleli. Z těch, se kterými se potkávám na palebné čáře problém neměl nikdo. Zřejmě asi nejsou "chlapi". Takže vy, co podle pořadatele teda taky nejste "chlapi", jděte se taky podívat a jestli zjistíte to, co já (tedy že zevní genitál odpovídá pohlaví mužskému), mohli bychom jim společně jít ukázat, že se teda ku**vsky zmejlili. :roll: :twisted:
sportovec

Příspěvek od sportovec » 10 pro 2007 16:30

Dobře jsi udelal, kdyby jej dělala i Delta v Titaniu, tak ho mám na svých " Stradivarkach " :]
sportovec

Příspěvek od sportovec » 10 pro 2007 16:37

Tak příště, při prezentaci, trenky půjdou dolů, aby bylo jasno kdo je kdo :].
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 10 pro 2007 16:43

ČAU, to harpp : s těma CHLAPAMA to je dost dobrý :lol: :lol:
JINAK OBECNĚ co se na ně V..RAT :!: :!: a udělat Našich Vašich opravdu taktickejch závodů třeba o 2-4 kola více :oops: :oops:
Pravidla na 2008 jsou cca vcajku :wink: a škrtnem třeba 2-3 nejhorší výsledky :?: A přidáme POLOHY :!: :!: né ty na Prcá.í ale na Střílení :wink:
Asi řeknete, že jsem jetej co :?:
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 10 pro 2007 17:09

No to je jasný, že by byli nejradši, abyste tam nejezdili.
To je jakobyste každý pátek pořádali mezi kamarádama partičku kulečníku o pivo a po čase by vám tam začali jezdit profíci z jiného města s tágy za padesát litrů a drtili by vás rozdílem třídy. Ze začátku byste se rádi podívali jak to jiní borci válej, ale časem by vás taky přestalo bavit jenom jim platit pivo.
Blbé je, že oni si to nechtějí přiznat. Zřejmě byli zvyklí, že si ceny rozdělí mezi sebou s příjemným příspěvkem od účastníků co nejsou členy klubu (rozuměj všelijací známí, co si jdou z malorážky semtam prásknout na plechovky). Takže oni se cizích nechtějí zbavit, oni jenom nepotřebují, aby jim tam vyhrávali. Proto zřejmě pořád nepočítají s uzavřenou soutěží jen pro členy. :wink:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 10 pro 2007 17:36

Jasně, příště trenky dolů a když všichni, tak teda všichni! Irma taky! Výjimky neexistujou! Každej závod má svoje specifika.:twisted:
sportovec

Příspěvek od sportovec » 10 pro 2007 18:17

Jak znam Irmu, tak ty trencle, klidně sunda .]. A nedovedu si predstavit jak by zvladli, respektive nezvladli, kdyby vyhrala, a ono je toho bohuzel, schopna :]. Nejspise by zeny měli zakaz učasti, ale to by se jen opakovala nekolik set let stara historie, tak vlastně nic noveho.... :]
Harry

Příspěvek od Harry » 10 pro 2007 19:54

Jak to tak čtu, začíná mne to zajímat :lol:

Na MaO bych podmínky splnil (optiky mám na malorážkách decentní - a nějak mne ještě nenapadlo si stěžovat že ostatní jsou tak ve výhodě... Ty optiky byly moje volba - se všemi klady i zápory, takže je to prostě můj boj...), a druhou bych mohl střílet OdPu kat.I. :wink:

Každopádně nechápu, když u moderní odstřelovačky omezení nejsou (což je přeci jedině správně), tak proč na "Malou Odstřelovačku" nějaká omezení jsou?

S klasickou odstřelovačkou se vždycky potýkám s tím, že kdo má taktickou pušku s taktickým puškohledem (15x zvětšení max), je na našich soutěžích v nevýhodě oproti "sportovním odstřelovačkám" u kterých lidi používají zvětšení více než 20x... Nějak by mne nenapadlo si na to stěžovat, holt se musím víc snažit, no... 8) Zajímavý je, že když na takovou soutěž přijdou odstřelovači URNy, SOGu, nebo i krajských zásahovek, tak stejně většinou dokáží vyhrávat i s taktickými puškami.
No, asi to bude rukama, že jo... :twisted:

To je podobný, jako mi přijde naprosto nepochopitelný omezování podložení pažby nestřílející rukou (a případně ještě něčím). Používám smotané vojenské ponožky, které sebou prostě nosím jako náhradní - i když nestřílím a jdu jen tak do lesa... Nějak si nedovedu představit, že by mi někdo chtěl zakazovat je používat a kontroloval mi "viditelnou mezeru mezi nestřílející rukou a podložkou" :shock: Co taková soutěž má pak společného s odstřelovačkou???

Harry
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 10 pro 2007 21:24

Nic.
Good shooting
Nepište SZ, pište dotazy přímo na mail gunshop@sniper.cz
Odpovědět