Mal? odst?elova?ka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Nechci vypadat jako kverulant, možná jsem špatně pochopil - ale, rozumím-li tomu dobře, lehké hunting malorážky produkované na západ od našich hranic (nemusí být nutně řady varmint) Sako, Anschütz, dále třeba Savage, Kimber, budou automaticky řazeny do kategorie Unlimited?
Re: Malá "odstřelovačka"
Do kategorie Varmint spadaji ZKM 456, 453, 452, 451 a jejich kopie Norinco, vcetne vsech samonabijecich malorazek. Do UNL dale patri i zbrane vyrobene na vychod od nasich hranic, jako napr. SM biathlon.
Naposledy upravil(a) sportovec dne 16 srp 2010 20:39, celkem upraveno 1 x.
Díky, rozumím.
- andreapipo
- Kontaktovat uživatele:
Nějaké divné dělení, Norinco, stejně jako originál, je lehká "hunting" malorážka, zatímco ZKM 456 je sportovní, "těžká", malorážka, jestli se nepletu, jak mohou být v jedné kategorii.
CZ 75 TS 9x19,
Alfa Para 9251 9x19,
Kora Brno Sport Special .22LR,
Baikal IŽ 35M .22LR,
FWB AW 93 .22LR,
TOZ 35 .22LR
Drulov 90 .22LR,
Norinco JW15A Plast .22LR + DO Entry 3-9x40MD
Steyr LP 50 .177
Alfa Para 9251 9x19,
Kora Brno Sport Special .22LR,
Baikal IŽ 35M .22LR,
FWB AW 93 .22LR,
TOZ 35 .22LR
Drulov 90 .22LR,
Norinco JW15A Plast .22LR + DO Entry 3-9x40MD
Steyr LP 50 .177
-
- Odborník na zbraně
Jo, kamarádi, to jste se probudili brzo. Do tohohle problému tady šiju už pěkně dlouho a zatím jsem byl vždycky jen odsunutej mimo hru. Teď, když už jsou pravidla skoro upečený je docela pozdě brečet nad rozlitým mlíkem.
Zdeňku, koukám, že vám ta moje biatlonka docela leží v žaludku...
Takovej šikovnej kluk jako ty, když bude chtít, si ji jistě dokáže opatřit taky (jen se o ní nesmí mluvit moc nahlas, jinak cena vyskočí podobně jako u "slavnejch" 456).
Zdeňku, koukám, že vám ta moje biatlonka docela leží v žaludku...

Andreapipo : ZKM 456 nedosahuje konzistentně potřebných soustřelů, oproti terčovým speciálům. Proto patří do kategorie Varmint. Všechny zmíněné ZKM dosahují cca stejné přesnosti, včetně samonabíjecího Rugera, který je už poměrně rozšířený mezi lidmi. Já osobně šroty Norinco neburu téměř na vědomí a upřímně pochybuji, že s ním někdo na závody vůbec přijde. Ale mezi lidmi jich pár omylem je, tak zmínka o nich je namístě.
Harpe to je omyl mě neleží nic v žaludku ani tvá biathlonka. Ale byl by to nerovnocený soupeř 456tkám atd. to je přeci jasné. To bychom do Varminta mohli dát i A1907R.
Harpe to je omyl mě neleží nic v žaludku ani tvá biathlonka. Ale byl by to nerovnocený soupeř 456tkám atd. to je přeci jasné. To bychom do Varminta mohli dát i A1907R.
Naposledy upravil(a) sportovec dne 17 srp 2010 07:47, celkem upraveno 1 x.
-
- Odborník na zbraně
Zajímalo by mě, od kdy se tř. Varmint posuzuje podle soustřelu. Všude ve světě je dána hmotností zbraně a délkou hlavně a především tím, že se jedná o zbraně primárně určené pro lov a zábavu. Zase typicky český specifikum. Jestliže tu třídu označíte "Varmint", pak tam logicky musíte pustit všechny zbraně, který se ve světě přímo jako Varmint vyrábějí.
Naposledy upravil(a) harpplayer dne 17 srp 2010 07:51, celkem upraveno 1 x.
Aha ...Takže Varmint nebude taky to správné pojmenování. Ta kategorie je určená primárně pro ZKM, včetně pár vyjímek.
Taky si dovolím názor i když jsem jen pozorovatel MaO "z vnějšku ". Podle mne má Andreapino a Harp pravdu - vzniká nová kategorie a všichni kdo nemají 456 jsou už předem diskriminovaní . Když si přečtete názory na různé malorážky v patřičných vláknech zde i na strelectvi.cz tak žádná jiná ( samozřejmě mimo pušek UNL) podle vás nedosahuje kvalit 456 . Ale jen můj názor.
Nevím o vlákně, kde bych tvrdil, že ostatní CZ nedosahují přesnosti 456. Měl jsem dvě 453, jednu 452 a po lehkých úpravách / pažba + dovážení / dosahují minimálně přesnosti ZKM456.
-
- Odborník na zbraně
Přesně tak. Na začátku tady pár jedinců bez valných zkušeností s jinými zbraněmi pělo ódy na kvalitu 456 (tím nemyslím nikoho z organizátorů MaO) a další skupina naivků těmhle "odborníkům" uvěřila. Jestliže je tedy 456 tak neuvěřitelně kvalitní zbraň, tak proč se bojíte konfrontace s papírově horšími zbraněmi (nižší hmotnost, kratší a tenčí lauf). A nebo je to tak, že si skupina ZKMkářů uvědomila, že se svou "špičkovou" zbraní nemohou konkurovat, přičemž by taky rádi okoštovali MaO salám a tak pokřikují, že chtějí "svoji" kategorii, ale jen pro tu "jejich" flintu, aby jim zas někdo jinej díky lepší zbrani ten salámek nesežral.
Takže ještě jednou - buď to má být soutěž pouze pro nováčky a pak ať si klidně střílejí třeba hráběma a v tom případě všichni v rámci jednoho závodu se samostatným hodnocením STD. Nebo to má být soutěž pro všechny (kde je pak ale ta ušlechtilá pomoc nováčkům) a v tom případě parametricky odlišnou zbraní od UNL bez preference konkrétních značek a typů a v samostatném závodě před nebo po UNL.
Takže ještě jednou - buď to má být soutěž pouze pro nováčky a pak ať si klidně střílejí třeba hráběma a v tom případě všichni v rámci jednoho závodu se samostatným hodnocením STD. Nebo to má být soutěž pro všechny (kde je pak ale ta ušlechtilá pomoc nováčkům) a v tom případě parametricky odlišnou zbraní od UNL bez preference konkrétních značek a typů a v samostatném závodě před nebo po UNL.
Pro slovickare. Tady bylo zrejme spatne pochopeno slovo novacek. Novacek v soutezi nemusi zakonite znamenat strelecky novacek. Jde o to umoznit sirsimu okruhu lidi si zasoutezit s cca rovnocenymi partnery - chapej tridu zbrani. CZ nebo ZKM jedno jest, jsou nejrozsirenejsi malorazky za prijatelne penize.
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
Nova kategorie se otevira pro strelce, kterych je u nas hodne a mohli by MaO strilet - avsak nemaji takove vybaveni, se kterym by si pripadali konkurenceschopni ve tride UNL.
Pokud vezmete vsechny zde jmenovane zbrane, tak vsech ruznych modelu ZKM ci CZ (od 451 po 456) jsou mezi strelci u nas tisice .. Rugeru 10/22 potazmo Remingtonu 597 se u nas prodalo mezi lidi take po stovkach .. ale SM-2 Biatlon tu maji pokud vim pouze tri lidi, a tito navic MaO jiz strileji a zminenou SM-2 Biathlon pripravuji pro UNL, .. Anschutz 1707 nema nikdo, Samo Quad take nikdo, a o ostatnich "Varmint" puskach ani nemluvim .. takze pokud bude nekoho nova kategorie diskriminovat, tak to bude naprosta vyjimka.
Opacny pripad (ala Harp), kdy bychom pustili do nove kategorie vce co je "Varmint" a omezili to pouze nejakymi rozmery pazby, hlavne atd..., by se vyvinula tak, ze by si okamzite nejaky "koumak", ktery ma dost penez a velkou chut na "salamky", poridil cosi extra .. co proleze pres derava omezeni typu delka hlavne .. a bude mit pred vsemi strelci se ZKM a CZ vyhodu. A tehdy budou diskriminovani prave oni vsichni.
Tak ktera varianta je lepsi? (recnicka otazka)
Diskuze na toto tema uz byla jednoznacne vycerpana .. nova kategorie bude ferova prave v tom, ze zde nebude mit nikdo moznost poridit si za velke penize cosi "extra".. naopak vsichni budou mit srovnatelne vybaveni. Samozrejme, ze ZKM 456 je pro tercovou strelbu vhodnejsi nez lovecka briza ZKM 451 .. ale to kazdy vi a co je dulezite .. ZKM 456-tek je u nas tolik, ze ji lze poridit i s optikou a nozickama do 10tis a mate okamzite konkurenceschopne vybaveni. Povoleni max. zvetseni 12X podobnym zpusobem maze vyhodu drahych dalekohledu typu 10-50x60.
Pokud vezmete vsechny zde jmenovane zbrane, tak vsech ruznych modelu ZKM ci CZ (od 451 po 456) jsou mezi strelci u nas tisice .. Rugeru 10/22 potazmo Remingtonu 597 se u nas prodalo mezi lidi take po stovkach .. ale SM-2 Biatlon tu maji pokud vim pouze tri lidi, a tito navic MaO jiz strileji a zminenou SM-2 Biathlon pripravuji pro UNL, .. Anschutz 1707 nema nikdo, Samo Quad take nikdo, a o ostatnich "Varmint" puskach ani nemluvim .. takze pokud bude nekoho nova kategorie diskriminovat, tak to bude naprosta vyjimka.
Opacny pripad (ala Harp), kdy bychom pustili do nove kategorie vce co je "Varmint" a omezili to pouze nejakymi rozmery pazby, hlavne atd..., by se vyvinula tak, ze by si okamzite nejaky "koumak", ktery ma dost penez a velkou chut na "salamky", poridil cosi extra .. co proleze pres derava omezeni typu delka hlavne .. a bude mit pred vsemi strelci se ZKM a CZ vyhodu. A tehdy budou diskriminovani prave oni vsichni.
Tak ktera varianta je lepsi? (recnicka otazka)
Diskuze na toto tema uz byla jednoznacne vycerpana .. nova kategorie bude ferova prave v tom, ze zde nebude mit nikdo moznost poridit si za velke penize cosi "extra".. naopak vsichni budou mit srovnatelne vybaveni. Samozrejme, ze ZKM 456 je pro tercovou strelbu vhodnejsi nez lovecka briza ZKM 451 .. ale to kazdy vi a co je dulezite .. ZKM 456-tek je u nas tolik, ze ji lze poridit i s optikou a nozickama do 10tis a mate okamzite konkurenceschopne vybaveni. Povoleni max. zvetseni 12X podobnym zpusobem maze vyhodu drahych dalekohledu typu 10-50x60.
Vypadá, že diskuze kolem "co ano a co už ne" je již uzavřená. Jen bych se přikláněl k max. zvětšení 16x. To je podle mě akorát.
Co vy na to? (klasika 4-16*xx)
Co vy na to? (klasika 4-16*xx)
http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100000102797286