Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Hungry
Kontaktovat uživatele:
Re: Malá "odstřelovačka"

Příspěvek od Hungry » 27 dub 2010 20:36

2Balda: Od určitého věku jsou všechny paní, na stavu nezáleží... ;) Leda by na té "slečně" sama trvala... :-D

PEM: Nejsou. Přijed na závod a dostaneš vzorky pro kopírku. Pokud chceš trénovat, tak věz, že ti stačí 19mm zálepka do vzdálenosti 50m, nad se pak velikost násobí cca 2x. "Rukojmí" jsou staré, dnes nepoužívané terče MAO. Na jejich stránkách si stáhneš aktuální, kde chybí ten první (je nahrazen krohovým terčem).

Zabte je všechny! Bůh si ty své pozná...
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 29 dub 2010 23:14

Souteze typu MaO se nam po republice rozmahaji. Nedavno jsem dostal informace o dvou novych soutezich.

Prvni z nich je MaO Česká Kamenice. (Propozice v příloze)
Druhá je MaO s nazvem "Sniper 22LR" Klatovy (Propozice v priloze)

Jsem rad, ze zjevne nejsme jedini, kdo se timto zpusobem bavi ..
Přílohy
05_29_Malorazkovy_sniper.pdf
Sniper 22LR Klatovy
(192.73KiB)Staženo 187 x
Mao Česká Kamenice.doc
MaO Česká Kamenice
(58KiB)Staženo 153 x
sportovec

Příspěvek od sportovec » 30 dub 2010 07:34

Jen tak dál .... ať se Mao pěkně rozrůstá. Jen by bylo fajn, časem sjednotit pravidla pro případnou celorepublikovou ligu. Ale to je vize budoucích let.

Jinak malý odstřelovač by měl mít alespoň základní fyzičku a proto v rámci všeobecné, tělesné přípravy a otestování vlastní psychiky Vás zvu na společné, soutěžní promrsknutí v rámci cyklistického marathonu MTB - mistrovství ČR. Pravda je, že celkové převýšení kousek nad 3000m není málo na 107km ale co bych neudělal pro soupeře v Mao aby byli v té nejlepší kondici :) . Neváhejte s přihlášením, počet startovních míst je limitován :) .
http://paklisport.cz/index.php?option=c ... 47&lang=cs

Další pozitivní info : příští závod /červen / v Praze se už bude střílet na malebné, klubové střelnici Chaloupky.
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 30 dub 2010 10:00

aha, tak Já osobně zas doufám, že případná jakože cosi jako liga nebude rozšířená zas až tak moc mezi Všechny typy těchto podobných soutěží aby ještě zůstalo na ty co to provozujou z jinech důvodů. Jinak proti lize Pha, HK ... a nevím kdo ještě nic nemám. :mrgreen: Ještě možná v ČB, ale ti se nějak zatáhli nebo co :idea:
Tak ať Vám to pěkně jde :shock:
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 30 dub 2010 10:30

Ohledne cyklomaratonu se mnou nepocitej :-) ..

A pokud jde o sjedoceni pravidel, tak to je naprosta utopie .. puvodne jsem si take rikal, ze by bylo fajn, mit moznost porovnat vysledky s jinymi kluby .. ale ukazuje se, ze tato disciplina je svym zamerenim z vetsi casti hobby .. a z mensi casti sport, takze to porovnavani vysledku neni prioritou.

Dnes mi prijde jako celkem velmi mile, ze muzeme vyrazit na ruzna mista v CR na ruzne typy teto souteze .. a porovnat sve sily primo na miste.

Uz delsi dobu planuji opet navstivit GunCentrum Otrokovice .. no a vyse zminene souteze v Klatovech a Kamenici mne take dost zaujaly..
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 30 dub 2010 10:43

hmmm... jako nějakou celoroční ligu to taky nevidím ale vyhlásit jednou ročně něco jako ve stylu MČR v MaO dle pravidel blablabla tak to si dovedu představit.
sportovec

Příspěvek od sportovec » 30 dub 2010 10:52

Ja verim s MCR Mao ve svetle zitrky :). Chce to cas ten ukaze co je realne. Zatim je nas v republice hrstka nadsencu co Mao drzi nad vodou ale verim, ze casem to bude urcite lepsi.
DrU2

Příspěvek od DrU2 » 30 dub 2010 10:58

Sidewinder píše:...

Uz delsi dobu planuji opet navstivit GunCentrum Otrokovice .. no a vyse zminene souteze v Klatovech a Kamenici mne take dost zaujaly..
Jsem z Klatov a ani jsem nevedel, ze tady Mao je :lol: , asi jsem se o to dostatecne nezajimal
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 30 dub 2010 11:03

myslím si, že je hromada lidí s malorážkou a optikou, takže MČR vyhlášené ve dvou třídách unlimited a standard pro malorážky ZKM. No a třeba i tak aby jste se mohli účastnit obou tříd :?: :!: :?: :idea: Takže možná dvoudení akce a nebo jednodení od úsvitu do soumraku :wink: :wink:
Hungry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hungry » 30 dub 2010 12:54

Já osobně to také na nějaké jednoté MČR nevidím, neb se pravidla a požadavky jednotlivých klubů docela rozchází... 22LR SNIPER mne také zaujalo. MAO ČK už tolik ne, ale netvrdím, že je to špatné... Jen .22LRS se mi líbí více.
Můj názor je, že je třeba trošku snížit nároky na absolutní přesnost a naopak zvýšit nároky na ovládání zbraně v růžných nepohodlných pozicích, se střelbou na různé vzdálenosti a časem to třeba i spojit s odhadem vzdáleností a klikáním... Bojím se však, že je to v praxi nereálné, resp. není to akceptovatelné pro všechny dnes střílející "pidi snipery"... :?
Hungry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hungry » 30 dub 2010 12:56

rimfireBR píše: Takže možná dvoudení akce a nebo jednodení od úsvitu do soumraku :wink: :wink:
U nás to může být 48hodin beze změny světelných podmínek... :lol:
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 30 dub 2010 13:13

to hladovec : no to je pravda u Vás je to o zrak :twisted: :twisted:
Hungry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hungry » 30 dub 2010 13:33

Ale di, dyt my pijeme jen značkové lihoviny... :wink: :lol:
mkouba

Příspěvek od mkouba » 30 dub 2010 18:18

Hungry: Libi se mi oba nove prirustky do MAO i kdyz kazda ma svy mouchy. Ale nejvetsi problem jednotnych pravidel nebyva nechut uzivat mene stabilni polohy ci pozadavky na presnost, nybrz moznosti tuzemskych strelnic. Vetsina strelnic ma moznost strilet pouze na 50 metru , jakakoliv jina vzdalenost je zakazana. To je znacne omezujici a jet nekam na zavody strilet na jinou vzdalenost nez jakou mohu trenovat je proste naprd. Jeste k napadu snizit naroky na maximalni presnost. V nasi MAO (Pha, HK) se pro to letos docela dost udelalo. Jako pomerne zasadni vec povazuju zmenu bodovani, kde jeden netrefeny smajlik uz neznamena konec nadeji na umisteni a naopak pri zatezi lze s mene presnou zbrani (desitka je relativne velika) ziskat naskok rychlym casem. Rukojmi vypadaji netrefitelne s horsi zbrani, ale pri treningu jsem je delal za 85-90 bodu se samonabijeci Rugerem i ZKM453. Jako jediny terc kde na presnosti zalezi nejvic jsou kolecka, nicmene zkusenosti ukazuji, ze ani spickovou puskou neni radno riskovat pokud to neni nezbytne nutne. Polohy o presnosti zbrane nejsou vubec, snad jen u timeru se desitka trefi nejakou ZKM tezko.
Air Arms EV2 MK III
Hungry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hungry » 01 kvě 2010 08:50

Já, pokud mne pamět neklame jsem snad zatím nebyl na střelnici, kdyby se nedalo střílet na kratší vzdálenost, než maximální... :? Nicméně cizí střelnice vymetám pouze coby účastník soutěží a tam může být výjimka, či "přivřené oko"... Ale pokud je to tak jak píšeš, je to k p.du...
Jinak souhlas.
Odpovědět