LOV 21 - fandov? a znalci, pod?lte se zku?enostmi pls.
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Vážení majitelé Lovky - poradíte prosím , jak co nejsnadněji sehnat těsnící O kroužek na napichovací trn ? Kamarádovi dosloužil a domnívá se, že by se možná dal použít nějaký standard z oblasti instalatérství a spol, ale pokud máte někdo odzkoušeno, bodlo by mít jistotu. Díky
Slávia 631 (diopter Aeron) + TAU 7 + Vostok ИЖ-38 + Lov 21
pro PetrikCZ
kup si O-kroužek na vodovodní baterii 18x2 (tloušťka-výška kroužku je 2,3 mm!)
kup si O-kroužek na vodovodní baterii 18x2 (tloušťka-výška kroužku je 2,3 mm!)
Naposledy upravil(a) pbrejsa dne 02 dub 2008 19:03, celkem upraveno 2 x.
pružiny
Niektorí tu menili biciu pružinu v úderníku aby dosiahli zvýšenú rýchlosť.
Všimol som si niekde na inete(pri inej pištoli), že pri tuningu sa vymieňa aj tá druhá -brzdiaca pružina v tlakovej nádobke. Na čo sa to používa ? Pomáha to rýchlejšiemu uzavretiu kužeľového ventilu ? Len to šetrí plyn alebo to má aj inú funkciu ?
Všimol som si niekde na inete(pri inej pištoli), že pri tuningu sa vymieňa aj tá druhá -brzdiaca pružina v tlakovej nádobke. Na čo sa to používa ? Pomáha to rýchlejšiemu uzavretiu kužeľového ventilu ? Len to šetrí plyn alebo to má aj inú funkciu ?
Jaro
lov21 4.5mm, crosman 2300T, crosman 2250xt, drulov rada 5.5mm
Re: pružiny
Při úpravě je zásadní, tedy u pistole = krátká hlaveň, aby bicí mechanismus otevřel plyn co nejrychleji a zase co nejrychleji zavřel, jinak pistole "štěká" a zhorší se rozptyl a neefektivně stoupne spotřeba CO2. Tomu by měla odpovídat i bicí pružina a kuželka ventilu. Vadí velká hmotnost kuželky a zbytkový přítlak bicí pružiny, která by měla mít spíše strmější charakteristiku. Za kuželkou by se měl CO2 dostat co nejkratší cestou k diabolce. Platí, že objem této cesty ba měl být max.5% volného objemu před kuželkou, jinak CO2 začne intenzivně vymrzat. Na vratné pružině kuželky příliš nezáleží. Tolik tedy čistě teoreticky.jarop píše:Niektorí tu menili biciu pružinu v úderníku aby dosiahli zvýšenú rýchlosť.
Naposledy upravil(a) pbrejsa dne 02 říj 2008 23:17, celkem upraveno 1 x.
zdravim vas kolegovia:) mam podobny problem so svojou lovkou, a to, ze po vlozeni bombicky pocujem unikat CO2. jedina netesnost je zase uz spominany prechod medzi tlakovou nadobou a hlavnou, kde hlaven je len nasadena na trubicku od tlakovej nadobky, ale tym to nebude. mam podozrenie, ze je to sposobene netesnostou ventilu a tlakovej nadobky, lebo pocujem, ako to syci v hlavni a syci to v kuse, az vysici bombicka. neviete ako to opravit?? naj by asi bolo na sustruhu zrovnat....alebo reklamovat...kupil som ju dnes, a nejak sa mi s nou nechce rozlucit....
Treba rozobrať pištoľ.
Ak nie je vidieť na povrchu nádobky žiaden problém, skús tlakovú nádobku rozobrať a vybrať kužeľový ventil.
Je možné, že sa tam dostala nejaká kovová špona alebo iné znečistenie.
Treba to celé vyčistiť.
Skontroluj samotný ventil a tesnenie - ak sú tam nejaké deformácie alebo poškodenia tak sa nedá nič robiť, mal by si to reklamovať.
Ak je to v poriadku tak ešte pomáha tesnenie v nádobke namazať silikonovou vazelínou.
Ak nie je vidieť na povrchu nádobky žiaden problém, skús tlakovú nádobku rozobrať a vybrať kužeľový ventil.
Je možné, že sa tam dostala nejaká kovová špona alebo iné znečistenie.
Treba to celé vyčistiť.
Skontroluj samotný ventil a tesnenie - ak sú tam nejaké deformácie alebo poškodenia tak sa nedá nič robiť, mal by si to reklamovať.
Ak je to v poriadku tak ešte pomáha tesnenie v nádobke namazať silikonovou vazelínou.
Jaro
tak som spokojnym majitelom tejto pistolky, je vyborna, na moje pobavenie po praci a na pobavenie kamosov na grilovacke staci bohate...co ma ale zacina trapit, je, ze si nemozem zvyknut na tie mieridla, i ked mam mierne zbrusenu tu prednu cast na hlavni do trojuholnika...
takze nehc prejdem k veci: ako by ste mi poradili namontovat na tuto pistolku nejaky kolimator, resp ako tam spravit co najjednoduchsie montaz ???
takze nehc prejdem k veci: ako by ste mi poradili namontovat na tuto pistolku nejaky kolimator, resp ako tam spravit co najjednoduchsie montaz ???
Něco takovýho si taky koupím.
Jednak se mi nechce brousit mušku a taky už na dálku prd vidím co jsem vlastně trefil
Jinak bych si postěžoval na kvalitu sifonových bombiček.
Alespoň vždy dvě v balení nestojí za nic.Je to už vidět na hliníkové zátce,že není vyboulená.A i na váze je vidět že bude prázná 26/33g
Ale při ceně 15kč/10ks není co řešit.
Závěr pistole se i mě celý po výstřelu neotevírá.Otevírá se až posledních pět nábojů,než ujde vzduch.Zkusím závěr namazat a plánuju vyzkoušet diabolky 4.51mm.
EDIT: problém s nedovíráním závěru vyřešili broky č.11. Přesnost na 10m stejná jako diabolo LUX a není třeba se soustředit jak vložit diabolku a brok se tam vejde i ne zcela otevřeným závěrem.
Jednak se mi nechce brousit mušku a taky už na dálku prd vidím co jsem vlastně trefil

Jinak bych si postěžoval na kvalitu sifonových bombiček.
Alespoň vždy dvě v balení nestojí za nic.Je to už vidět na hliníkové zátce,že není vyboulená.A i na váze je vidět že bude prázná 26/33g
Ale při ceně 15kč/10ks není co řešit.
Závěr pistole se i mě celý po výstřelu neotevírá.Otevírá se až posledních pět nábojů,než ujde vzduch.Zkusím závěr namazat a plánuju vyzkoušet diabolky 4.51mm.
EDIT: problém s nedovíráním závěru vyřešili broky č.11. Přesnost na 10m stejná jako diabolo LUX a není třeba se soustředit jak vložit diabolku a brok se tam vejde i ne zcela otevřeným závěrem.
No tak jsem měl v práci opět čas tak jsem se pustil do malé úpravy Lovky.Tentokrát je vše z kovu a drží to perfektně a výstřel není slyšet...jen cvakne bicí pružinka
Design sice nic extra,ale řekněme si na rovinu...lepší je účelnost než krása na úkor účelnosti
Jelikož podložky pod pružinku se neosvědčily,klasické gumičky jsou stále IN.

Naposledy upravil(a) ricci35 dne 26 kvě 2011 18:45, celkem upraveno 1 x.
Benjamin Marauder .22 - Falcon T50
Takhle podobne upravenou LOVku sem pred par lety prodal jednomu magorovi. Ze je magor sem zjistil az po tom, co toho debila nenapadlo nic lepsiho nez s timhle kverem jit a vykrast asi 10 obchodu. Pri te posledni loupezi strelil obet do zad.
Samozrejme me radostne "udal" ze ji koupil ode me, a ja radostne behal na vyslech k PCR a taky k soudu jako svedek, i kdyz dodnes nechapu v cem sem jako mel svedcit. Dnes uz bych si pekne rozmyslel komu prodat zbran, byt by to byla obycejna "vzduchovka".
A tak to jen tak na okaj, dneska uvazuju ze bych si LOVku znovu poridil, na takove to domácí práskání
Nak
Samozrejme me radostne "udal" ze ji koupil ode me, a ja radostne behal na vyslech k PCR a taky k soudu jako svedek, i kdyz dodnes nechapu v cem sem jako mel svedcit. Dnes uz bych si pekne rozmyslel komu prodat zbran, byt by to byla obycejna "vzduchovka".
A tak to jen tak na okaj, dneska uvazuju ze bych si LOVku znovu poridil, na takove to domácí práskání

CZ 634 .177
Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.
Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.