Lapa? st?el
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Dobrý den ,
rád bych se zeptal (čistě teoreticky)s čeho nejlépe zhotovit stěnu na bezpečné zachycení střel 22LR,22WMR (umístění-30m dlouhý kvelbený sklep,zbraň pistole .)
rád bych se zeptal (čistě teoreticky)s čeho nejlépe zhotovit stěnu na bezpečné zachycení střel 22LR,22WMR (umístění-30m dlouhý kvelbený sklep,zbraň pistole .)
Čistě teoreticky, samozřejmě nepředpokládám, že by někdo střílel mimo střelnici:
Udělal bych plechovou skříň velikosti terče se zadní částí s 4mm plechu (to 22LR neprostřelí ani náhodou) a před ní bych použil jako závěs proti odrazům gumovou pásovinu. Přímo na to bych i připínal terče. Stačila by i dřevotříska nebo OSB, ale to by mělo o dost kratší životnost.
Taky jsem viděl tu zástěnu udělanou z visících řetězů hustě vedle sebe (na obrázku z internetu a nepamatuji si stránku) - životnost u 22LR neomezená.
Udělal bych plechovou skříň velikosti terče se zadní částí s 4mm plechu (to 22LR neprostřelí ani náhodou) a před ní bych použil jako závěs proti odrazům gumovou pásovinu. Přímo na to bych i připínal terče. Stačila by i dřevotříska nebo OSB, ale to by mělo o dost kratší životnost.
Taky jsem viděl tu zástěnu udělanou z visících řetězů hustě vedle sebe (na obrázku z internetu a nepamatuji si stránku) - životnost u 22LR neomezená.
RE
Čistě teoreticky gumový pas a zanim lana nebo řetzy nebo dřevěné špalky z tvrdeho dřeva bud dub a td.
Ak to chceš vyriešiť pomerne lacno tak - ako spomýnal Kubajzz - plech o hrúbke zhruba 5mm (tenší by tiež .22 neprestrelila ale vznikali by tam nepríjemné jamky... Plech tiež treba ohnúť tak aby projektil zkĺzol pod terč (tam stačí plechová miska o šírke spomýnaného plechu...)
... aspoň, že nestrielaš s .357 Mag.
to by bol už väčší problém...
... aspoň, že nestrielaš s .357 Mag.

JJ, já mám z 4mm železné pásoviny sklopné terče a 22LR se o ni rozplácne namaděru a na tom železu je jenom otisk po rozstříknutém olovu, jamky to nedělá žádné. Z toho důvodu bych ani ten plech nijak neohýbal, z té kulky zůstanou jenom olověné plíšky, které vklidu spadnou dolů a ty by se daly jednou za čas vysypat.
jj ale treba brať ohľad aj na prostredie - ak som pochopil tak bude uzavreté - takže to rozprsknuté olovo nebude robiť dobre ...Kubajzz píše:JJ, já mám z 4mm železné pásoviny sklopné terče a 22LR se o ni rozplácne namaděru a na tom železu je jenom otisk po rozstříknutém olovu, jamky to nedělá žádné. Z toho důvodu bych ani ten plech nijak neohýbal, z té kulky zůstanou jenom olověné plíšky, které vklidu spadnou dolů a ty by se daly jednou za čas vysypat.
Nejjednodušší záchyt střel
Dřevěné špalky, metr dlouhé, narovnané do souvislé stěny. Ty stěny musí být dvě za sebou. Shora to plynule propadává dolů a pokud ne a první stěna je prostřelená skrz, musí se rozebrat a přerovnat. Práce na půl hodinky.
Vybírat olovo z kamen po spálení těch polen jsem nezkoušel, ale určitě zůstane na roštu a na dně uhláku.
Vybírat olovo z kamen po spálení těch polen jsem nezkoušel, ale určitě zůstane na roštu a na dně uhláku.