Kdo zap?j?? Mauser K98?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Byl by zde někdo ochotný případně zapůjčit Mauser K98 k donešení na zkušebnu pro překategorizování mé amnestované vložné hlavně ERMA .22?
Více v tomto vlákně http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t=8332
Díky
Více v tomto vlákně http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t=8332
Díky
A to nemáš ve svém okolí žádného myslivce kdo má doma osmičku mausera? To máš jedno jestli to je K98 nebo lovecký štuc. Potřebuješ přece jen závěr mauser 98 s hlavní 8x57js. Nebo projeď web a určitě na nějakýho Mausera za pár tisíc narazíš. Dáš to do zkušebny a pak ho zase pošleš do světa. Nebo ti doporučuju se spojit s nějakým puškařem a celé to přehnat přes něj. Jak jich pár znám tak vžycky v sejfu nějakou 98 mají...
CZH 2003 total Gunexpert, Gazela, Walther P22Q, Remigton 870, Glock 17, Glock 30 Gen4.1.
"Všechno co má význam být střeleno, má význam být střeleno i vícekrát. Střelivo je levné. To život je drahý."
"Všechno co má význam být střeleno, má význam být střeleno i vícekrát. Střelivo je levné. To život je drahý."
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Já teda nevím, moc se v tom nevyznám, ale někde jsem četl, že puška vz24 byla okopírovaná a upravená Gewehr 98 dotažené v roce 1921 a definitivně se začaly vyrábět v roce 1924. Vývoj Mauser 98K probíhal v 30-tých letech paralelně v Německu přes různé verze např. 98a, 98b, které se trošku lišily. Tudíž si opravdu nejsem jistý kompatibilitou. Ale jak říkám, nejsem odborník.
-
Na zkušebně ji nemají? Divím se, že tady ji nikdo nemá/nechce půjčit. Ne jenom proto aby měl člověk dobrý pocit, že někomu pomohl, ale především pro radost z vítězství nad blbostí. Opradu mě mrzí, že ji nemám.
Zkus střelnice. Provozovatelé ví o lidech, kteří tam s ní chodí, nebo ji tam i mají. Například v Praze na střelnici Magnum mají ČZ vz 24. Třeba by ses s nima dohodl, nebo by ti mohli dát kontakt na nějakého štamgasta.
Zkus střelnice. Provozovatelé ví o lidech, kteří tam s ní chodí, nebo ji tam i mají. Například v Praze na střelnici Magnum mají ČZ vz 24. Třeba by ses s nima dohodl, nebo by ti mohli dát kontakt na nějakého štamgasta.
Čtu v poslední době tak strašné věci o kouření, že jsem se rozhodl přestat číst. - Winston Churchuil
Už se mi jeden z účastníků fóra nabídl, že by mi snad pomohl. Je bohužel z daleka, ale snad to nebude problém. Teď už jenom aby PČR nedělala velký problém s vyjímkou.
Jen pro zajímavost jsem obtelefonoval několik inspektorátů pro zbraně a popsal svoje problémy s hlavní. Rozdíly opravdu extrémní.
1. Služebna v jednom okresním městě ve Středočeském kraji:"..Dáme vám tu zbraň i bez vyjímky, ať si ji můžete donést na zkušebnu na překategorizování. Přece s vyjímkou bychom měli problémy všichni, néé"
2. To samé v (tuším) Českých Budějovicích: "..tak bez vyjímky bychom vám tuto zbraň do ruky určitě nedali, a vy jste fyzická osoba, aha, tak to my vyjímky teda nedáváme skoro vůbec, jedině snad, že zbraň někomu přenecháte..". Není mi jasný smysl amnestie v Budějicích.
Takže opravdu nevím co mne může potkat u nás na PČR. Je v tom dost bordel.
Jen pro zajímavost jsem obtelefonoval několik inspektorátů pro zbraně a popsal svoje problémy s hlavní. Rozdíly opravdu extrémní.
1. Služebna v jednom okresním městě ve Středočeském kraji:"..Dáme vám tu zbraň i bez vyjímky, ať si ji můžete donést na zkušebnu na překategorizování. Přece s vyjímkou bychom měli problémy všichni, néé"
2. To samé v (tuším) Českých Budějovicích: "..tak bez vyjímky bychom vám tuto zbraň do ruky určitě nedali, a vy jste fyzická osoba, aha, tak to my vyjímky teda nedáváme skoro vůbec, jedině snad, že zbraň někomu přenecháte..". Není mi jasný smysl amnestie v Budějicích.
Takže opravdu nevím co mne může potkat u nás na PČR. Je v tom dost bordel.
Naposledy upravil(a) Lubo dne 11 říj 2009 20:31, celkem upraveno 1 x.
-
-
- Kontaktovat uživatele:
já bych ti ho klido pujčil ale už jsem ho dal pryč a ty závěry jsou stejný!! Jen jugoš je jinej,a bast fidli nejsem trubka
a těhle zbraná už jsem měl (mám) haldu 

Na světě připadá jedna zbraň na každého dvanáctého člověka, otázkou je... Jak ozbrojit těch jedenáct ostatních?
[img]http://www.my-smileys.de/smileys3/axis-li-kill.gif[/img]
[img]http://www.my-smileys.de/smileys3/axis-li-kill.gif[/img]