jsb exact
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
chcem si kúpiť zopár škatuliek JSB EXACT priamo z www.schulzdiabolo.cz má to však zopár háčikov. Dôvodom prečo si to chcem kúpiť priamo odtiaľ je, že v SR som ich našiel iba v Merkurii za 230 Sk a či mi ich pošlú poštou alebo ich pôjdem zobrať osobne, tak sa ešte viac predražia. Cenový rozdiel na jednej škatulke medzi kúpou priamo v JSB (133 Kč = cca 170 Sk) a v Merkurii (230 Sk) je 60 Sk, čo pri väčšom nákupe je už pomerne dosť.
Moja otázka:
1. je tu niekto kto to nosí na SR za túto cenu a doniesol by aj mne (napr. do BA alebo NR, alebo niekde poblíž týchto miest)
2. pozná niekto obchod resp. distribútora v SR za približne túto cenu
3. je tu niekto kto to kupuje a jazdí napr. do Prahy a vedel by teda kúpiť aj pre mna a doniesť to do Prahy? (kamarát tam býva, ten by to vyplatil a doručil mne do Nitry)
budem čakať na odpoveď nejakej dobrej duše (môže byť aj súkromná správa)
dík
Moja otázka:
1. je tu niekto kto to nosí na SR za túto cenu a doniesol by aj mne (napr. do BA alebo NR, alebo niekde poblíž týchto miest)
2. pozná niekto obchod resp. distribútora v SR za približne túto cenu
3. je tu niekto kto to kupuje a jazdí napr. do Prahy a vedel by teda kúpiť aj pre mna a doniesť to do Prahy? (kamarát tam býva, ten by to vyplatil a doručil mne do Nitry)
budem čakať na odpoveď nejakej dobrej duše (môže byť aj súkromná správa)
dík
Mal, resp. mám tiež ten istý problém. Poštovné z ČR je na SR cca 400,-CZK, takže sa to oplatí až pri väčšom množstve. Tak som si to objednal z Merkúrie. Poštovné len síce 90,-Sk ale tým, že to poslali v obálke tak polovička brokov v každej krabičke bola dodrbaná a tým pádom som si JSB-čka neužil. Musel som ich vytriediť ešte raz. Na oficiálnych stránkach JSB je zastúpenie aj pre Slovensko, ale pár krát som tam písal ale nikto mi neodpovedal. Tak ostáva len nechať si to poslať od JSB výrobcu a objednať toľko aby sa to oplatilo (množstvo aspoň na jeden rok
)

Ja som si ich tiez objednal z merkurie, ale maju tam uz priplatok za balenie+poštovne uz neviem kolko asi 120 + 230 exakty. tak dufam ze pridu v pohode.
http://www.merkuria.net/index.php?main_ ... cPath=8_15

Jen pro zajímavost. Rozdíly mezi rozměry průstřelů terče od jsb exact a jsb match. Nehodnoťte výsledný rozptyl 10 ran, jen si všimněte rozdílných průměrů otvorů, které zanechávají 2 rozdílné tvary diabolek i na kvalitním terči. S těmito rozdíly je potřené počítat nejen při hodnocení zásahů ale i soustřelů, především těch kolem 10 mm a menších. Stříleno bylo na 10 m s úsťovou rychlostí cca 165 m/s na volné nepodložené terče. Nejpřesnější by bylo určit střed každého zásahu a ten obalit kružnicí o poloměru 2,25mm. Dá se to udělat např. pomocí optické kalibrační lupy.
Pokud se nemýlím,tak horní terč je od Exactů a spodní od Match.
Podobné dírky mi to dělá taky.Je jedno jak jsem terč uchytil,záleží na tvaru hlavičky.
Samozřejmě že na fošně už nezáleží na materiálu terče,ale kdo by to pořád podkládal
Mrkni http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t=422&start=90
Pokud střílíš na 10m a chceš mít pěkné dírky, používaj tvrdé teče(nemusí se podkládat) a diaboly s plochou hlavičkou.A podle roztřelu si myslím ,že zbytečně utrácíš jako já za JSB
Podobné dírky mi to dělá taky.Je jedno jak jsem terč uchytil,záleží na tvaru hlavičky.
Samozřejmě že na fošně už nezáleží na materiálu terče,ale kdo by to pořád podkládal

Mrkni http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t=422&start=90
Pokud střílíš na 10m a chceš mít pěkné dírky, používaj tvrdé teče(nemusí se podkládat) a diaboly s plochou hlavičkou.A podle roztřelu si myslím ,že zbytečně utrácíš jako já za JSB

nedojde: ...podle roztřelu si myslím ,že zbytečně utrácíš jako já za JSB...
Někdy si to myslím taky. Ruka se třese, oči rozjížděj a s věkem se to určitě zlepšovat nebude. A tak jsem rád, když je z toho v položce aspoň 88 až 90.
Dal jsem sem ty obrázky proto, aby byl vidět rozdíl, co udělá exact a běžná diabolka na terči. Ještě porovnání zvěším obrázek. Soustřel se pak s exactama jeví poněkud optimisticky, než ve skutečnosti je, tj. o 2 až 3 mm menší. To na vysvětlenou 8 mm soustřelu 10 ran na 30 m v nejmenovaném tématu
Zkrátka není 8 mm jako 8 mm.
Někdy si to myslím taky. Ruka se třese, oči rozjížděj a s věkem se to určitě zlepšovat nebude. A tak jsem rád, když je z toho v položce aspoň 88 až 90.
Dal jsem sem ty obrázky proto, aby byl vidět rozdíl, co udělá exact a běžná diabolka na terči. Ještě porovnání zvěším obrázek. Soustřel se pak s exactama jeví poněkud optimisticky, než ve skutečnosti je, tj. o 2 až 3 mm menší. To na vysvětlenou 8 mm soustřelu 10 ran na 30 m v nejmenovaném tématu

Pořád zastávam názor,že na tréning stačí Lux.
Gamo Pro Match jsou stejně přesné,ale špiní prsty.
Dokud budu mít 15 ran rozhazených po černém poli bez nějakýho určitýho směru,budu kupovat už jen Luxy.
JSB Match a Exact Express si schovám na měření soustřelu ve svěráku.
S Exact Express jsem měl taku dojem lepšího soustřelu než s diabolama s plochou hlavičkou.Ale po podrobném prozkoumání,jsem zjistil je že je to jen optický dojem
Gamo Pro Match jsou stejně přesné,ale špiní prsty.
Dokud budu mít 15 ran rozhazených po černém poli bez nějakýho určitýho směru,budu kupovat už jen Luxy.
JSB Match a Exact Express si schovám na měření soustřelu ve svěráku.
S Exact Express jsem měl taku dojem lepšího soustřelu než s diabolama s plochou hlavičkou.Ale po podrobném prozkoumání,jsem zjistil je že je to jen optický dojem

Naposledy upravil(a) nedojde dne 05 lis 2008 16:07, celkem upraveno 1 x.
Souhlasím. Pro nás neschopné je fakt jedno, jestli máme z pistole rozhoz čtyři centimetry, nebo pět. Při rodinných a podobných kláních i se střelivem LUX je zcela zřejmé, kdo je lepší. A když si ten nejhorší vezme nesportovně JSB a ten nejlepší naopak LuX Light, stejně se pořadí nezmění, pouze se trochu setřou rozdíly. Kdo rozhází LUXky do kruhu 8 a více cm, nemůže čekat pomoc v lepším střelivu.
Já mívám náhodně výsledky s LUXkami i pod 2,5 cm, ale ne stabilně. Všechno samozřejmě ve stoje bez opory. Ale to je samozřejmě k ničemu, když mám špatný den a každá druhá lízá okraj bílého.
Teprve až se stane pravdou to, co jsi napsal (vždy vykropený kruh se středem ve středu terče, řekněme pod 3 cm rozptylu), má člověk morální právo střílet s něčím lepším.
Ale hlavně - je to přece jenom zábava!!!

Já mívám náhodně výsledky s LUXkami i pod 2,5 cm, ale ne stabilně. Všechno samozřejmě ve stoje bez opory. Ale to je samozřejmě k ničemu, když mám špatný den a každá druhá lízá okraj bílého.
Teprve až se stane pravdou to, co jsi napsal (vždy vykropený kruh se středem ve středu terče, řekněme pod 3 cm rozptylu), má člověk morální právo střílet s něčím lepším.
Ale hlavně - je to přece jenom zábava!!!

FX Airguns Typhoon T12 4,5; Sunclear Vector Optics Counterpunch 6-25x56 FFP
4.50 mi při nabíjení zapadnou níž (o malinko, tak 1-2mm) do hlavně.
Testovací sadu sem nezkoušel, nejdříve vystřílím co mám doma
a pak zkusím 4.51 a 4.52. Nemáte někdo se Slávinkou 634 podobné zkušenosti?
Edit: zlatou střední cestu bych viděl ve 4.51
( http://www.diabolky.cz/slavia.htm ) , ale jak už sem tady četl, každá hlaveň je halt originál, takže plácám a nevím nic
Testovací sadu sem nezkoušel, nejdříve vystřílím co mám doma

Edit: zlatou střední cestu bych viděl ve 4.51

( http://www.diabolky.cz/slavia.htm ) , ale jak už sem tady četl, každá hlaveň je halt originál, takže plácám a nevím nic

AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD