Jen o vzduchovkach

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
datel

Příspěvek od datel » 15 říj 2006 10:44

Obrázek

Obrázek

SIGHT

Příspěvek od SIGHT » 16 říj 2006 09:46

Hmm, zajímavý článek, díky. Jen bych ale potřeboval, aby jsi mě, laikovi, jednoduše vysvětlil, jak je to tedy s nabíjením a střelbou. Pochopil jsem, že je to asi opakovačka (?) Jak bys "přeložil" tuhle pasáž:

ZÁSOBNÍK MÁ PODÁVACÍ PRUŽINU S MALOU OVLÁDACÍ PÁČKOU. DVOJZVRATNÁ PÁKA SE PRUŽINOU PŘIKLÁPÍ K TRUBICI ZÁSOBNÍKU, A TAK ODKRÝVÁ NABÍJECÍ OTVOR. PO ZALOMENÍ HLAVNĚ A STLAČNÍ PRUŽINY OVLÁDACÍ PÁČKOU SE ZÁSOBNÍK NAPLNÍ AŽ 10 BROKY (Č. 11). PŘIKLOPENÍM K ÚSTÍ NÁBOJOVÉ KOMORY A MÍRNÝM NADZDVIŽENÍM DVOJVRATNÉ PÁKY JEJÍ TRN ZASUNE BROK DO KOMORY...........

A ještě mě zajímá, střílel jsi někdy brokama se vzduchovkou? Zajímá mne jaký to má vliv na sílu, přesnost a především na zpětný ráz. Nepoškozuje to vzduchovku??? Děkuju.
fidlerp

Příspěvek od fidlerp » 16 říj 2006 11:06

SIGHT píše:Hmm, zajímavý článek, díky. Jen bych ale potřeboval, aby jsi mě, laikovi, jednoduše vysvětlil, jak je to tedy s nabíjením a střelbou. Pochopil jsem, že je to asi opakovačka (?) Jak bys "přeložil" tuhle pasáž:

ZÁSOBNÍK MÁ PODÁVACÍ PRUŽINU S MALOU OVLÁDACÍ PÁČKOU. DVOJZVRATNÁ PÁKA SE PRUŽINOU PŘIKLÁPÍ K TRUBICI ZÁSOBNÍKU, A TAK ODKRÝVÁ NABÍJECÍ OTVOR. PO ZALOMENÍ HLAVNĚ A STLAČNÍ PRUŽINY OVLÁDACÍ PÁČKOU SE ZÁSOBNÍK NAPLNÍ AŽ 10 BROKY (Č. 11). PŘIKLOPENÍM K ÚSTÍ NÁBOJOVÉ KOMORY A MÍRNÝM NADZDVIŽENÍM DVOJVRATNÉ PÁKY JEJÍ TRN ZASUNE BROK DO KOMORY...........

A ještě mě zajímá, střílel jsi někdy brokama se vzduchovkou? Zajímá mne jaký to má vliv na sílu, přesnost a především na zpětný ráz. Nepoškozuje to vzduchovku??? Děkuju.
Co sa tyka guliciek, si precitaj vlakno o Hatsanovi, som tam aj uviedol fotku niecoho rozstrielaneho gulickami na 30m.
Inak, ako moze olovenna gulicka cal. 177 poskodit hlaven? Dufam ze nemas namysli BB gulicky?
A ked si pozries ine nvlakno, je tam terc co nastrielal Kubajzz s gulickami, tam uvidis presnost.
CITAJ
baretta@pobox.sk

winston

Příspěvek od baretta@pobox.sk » 16 říj 2006 15:36

nemam s nimi dobre skusenosti. Do winstonu som par krat pisal a aj volal a nikto mi neodpovedal. Predpokladam, ze sa do masovej vyroby nedostala.

pred 2-3 rokmi by som ju aj kupil, ale teraz už pozeram po pološportovych

baretta@pobox.sk
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 16 říj 2006 16:24

Tahle vzduchovka si kladla za cil byt zarazena jako vycvikova zbran pro armadu. Nepovedlo se... a tak dle meho cely projekt sel do kopru. Moc se toho asi neproda. Je to plivatko.
datel

Příspěvek od datel » 16 říj 2006 19:14

Jsou to dvě trubičky které při zlomení vzduchovky musíš rukou vykývnou(odklopit od hlavně) k ustí nábojové komory.V jedné jsou broky nebo diabolo a druhuo tyčkou se zasune střela do hlavně.Vše při jednom sklopení zásobníku který leží na hlavni a soustavou pružin se zásobník s páčkou po zasunutí střely vráti na hlaveň(snad to pochopíš).Ta páčka je dobře vidět na obrázku.
Podle mě je to konstrukce hodně podobná S630/1/4
a proto pro tuning(pístu+pružina) vhodná. :wink:
milius

Příspěvek od milius » 16 říj 2006 23:15

,,,,,,,,,,,,,,,,
Naposledy upravil(a) milius dne 10 čer 2009 01:29, celkem upraveno 1 x.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 17 říj 2006 08:33

Myslím že ne, na přesnost to žádný vliv mít nebude. Dej si na Slávii předpažbí na hlaveň a budeš mít to samé, tedy přesnost bude možná ještě horší, protože u lámačky bys právě neměl tlačit na hlaveň, časem když tam vzniknou vůle, tak ji to může vychylovat. To předpažbí je tam, protože ta pistolová rukojeť je posunutá dopředu, tak aby to bylo za co chytit levou rukou.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
milius

Příspěvek od milius » 17 říj 2006 11:21

,,,,,,,,,,,
Naposledy upravil(a) milius dne 10 čer 2009 01:33, celkem upraveno 1 x.
kos

údržba vzduchovky

Příspěvek od kos » 23 říj 2006 22:29

ahoj střelci
když jsem koupil svojí slávku 631 tak jsem k ní kromě diabolek dostal návdavkem ještě vytěrák, štětku a "hadříkovač", tak jsem jí vyčistil a byla docela špinavá

tak se ptám jak často (po kolika výstřelech) by se měla hlaveň čistit, jak moc je náchylná na rez a jak vůbec pečovat o vzduchovku

předem díky za odpovědi na zvědavé otázky začátečníka :o
Milan.M

Re: údržba vzduchovky

Příspěvek od Milan.M » 23 říj 2006 23:17

kos píše:ahoj střelci
když jsem koupil svojí slávku 631 tak jsem k ní kromě diabolek dostal návdavkem ještě vytěrák, štětku a "hadříkovač", tak jsem jí vyčistil a byla docela špinavá

tak se ptám jak často (po kolika výstřelech) by se měla hlaveň čistit, jak moc je náchylná na rez a jak vůbec pečovat o vzduchovku

předem díky za odpovědi na zvědavé otázky začátečníka :o
To jsi ji čistil už před prvním střílením?

O čištění vzduchovek je tu celé téma:
http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t ... hlight=631
Stačí jenom trochu hledat :wink:.
kos

info o pušce z výr. čísla

Příspěvek od kos » 27 říj 2006 21:00

ahoj

chtěl bych se o své slávce dozvědět co nejvíc

co všechno se dá vyčíst z výr. čísla a ostatních značek

na mojí Slávii 631 je vyraženo na pístu jméno a made in czechoslovakia

a na hlavni cal.4,5 (tomu rozumím:o) a číslo 122252 pod tím šíp a nad ním čssr a číslo 77

znamená to rok výroby 1977?

dík za všechny informace
Začatečník

Příspěvek od Začatečník » 06 lis 2006 16:34

Jsem uplny zacatecnik co se tyce vzduchovek takze se nesmejte!Potreboval bych vysvetlit pojem "nastrelit vzduchovku"prosim vysvetlete mi ti jako DEBILOVI,dikes :oops: :oops: :?:
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 06 lis 2006 16:42

Když si koupíš vzduchovku, tak většinou zjistíš, že ti to při střelbě lítá někam jinam než chceš (prostě někam mimo střed terče, třeba vlevo, nebo dolů). Takže to musíš seřídit poštelováním hledí (nebo seřizovacími šrouby na puškohledu, pokud ho máš) - a tomu se říká "nastřelení zbraně".
Vzduchovku musíš občas nastřelit, protože dochází k únavě pružiny a tím pádem to časem zanáší dolů. A nebo taky z různých jiných důvodů, je jich hodně.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Začatečník

Příspěvek od Začatečník » 06 lis 2006 17:09

Jo,cekal jsem neco slozityho ,ale i tak dekuju :D
Odpovědět