A ako to chces doviezt ? Ked podla parametrov je to na zbrojak.boco píše:dival jsem se na tuto zbran:
crosman TAC 1 Extreme
stoji 285 dollaru..cca nasich 4300...nevite nekdo jak je tato zbran kvalitni???
Jen o vzduchovkach
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Na ráži ne, ale na výkon přes 16J.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
h
crosmana a nebo benjamina sem nikde neviděl, diany dováží arms-cz.cz
Bushnell Elite 3200 4-12x40AO osnova Ballistic + HW77 4,5mm http://forum.gunshop.cz/download.php?id=6556
Ahoj, koupil jsem si novou Slavii 634 podle rad zde na fóru a zatím jsem spokojený jak se střelbou a přesností, tak se vzhledem a zpracováním zbraně. K ní by mě zajímalo, jakou byste mi doporučili optiku a co vše k tomu potřebuji. A ještě by mě zajímalo: střílím s ní každý den a mám strach, aby se "neochodila" příliš rychle- aby neztratila výkon, sílu atd. - co s tím? jaké části vyměnit? Nebo se na to vztahuje záruka? Dále by mě zajímalo, jaký má S634 dostřel - 1)na jakou vzdálenost se dá stále mluvit o přesné střelbě, 2)jakou vzálenost dostřelí (když na nic nemířím, jen mě zajímá vzdálenost).
Pak mám na půdě Slavii 630. Pamatuje něco přes 20 let a chtěl bych jí znovu navrátit lesk (a sílu) - co bych měl koupit/opravit/vyměnit?
Dále přemýšlím o nové vzduchovce "vyšší třídy" - četl jsem o výrobcích firem Air arms a Weihrauch, měla by stát do 15 000 Kč - zde na fóru jsem četl dobré reakce na obě značky a nevím, jestli se nějak výrazně liší, nebo jsou obě "tak dobré", že bych se měl orientovat jen dle vzhledu?
Díky.
Pak mám na půdě Slavii 630. Pamatuje něco přes 20 let a chtěl bych jí znovu navrátit lesk (a sílu) - co bych měl koupit/opravit/vyměnit?
Dále přemýšlím o nové vzduchovce "vyšší třídy" - četl jsem o výrobcích firem Air arms a Weihrauch, měla by stát do 15 000 Kč - zde na fóru jsem četl dobré reakce na obě značky a nevím, jestli se nějak výrazně liší, nebo jsou obě "tak dobré", že bych se měl orientovat jen dle vzhledu?
Díky.
Přesná střelba(papír. terče) se Slávií 634 max. do 30 metrů, zábavná střelba(různé lahve, víčka) max. do 50 metrů.Maximální dostřel určitě přes 100 metrů.Jinak, každá vzduchovka se časem ochodí a odejde do věčných lovišť, s tím nic neuděláte.Můžete akorát relativně prodloužit její životnost pravidelnou kontrolou, mazáním, opravou i uschováním.Radil bych ji, i když je nová rozebrat a zkontrolovat části(hlavně těsnění, různé otřepy materiálu) a vyčistit a znovu namazat.Optika už tady byla několikrát uvedena, je to Delta Optical 4x32AO(s regulací paralaxy), ale to už jsme mimo téma- viz. část fóra Optika.
Ke Slávii 630:
Je třeba napsat, co jí chybí(např. těsnění pístu, pružina pístu, pružina spouště, různé kolíky....).
Vzduchovka vyšší třídy je velký pojem.Nevím jestli ještě myslíte pístovou vzduchovku nebo už větrovku.
Každopádně si myslím, že ve vašem případě a to Vás nechci urazit je ještě na lepší vzduchovku relativně brzo.Nejdříve si vyzkoušejte, zda Vás to bude bavit, aby Vás investice nemrzela.
P.S.-pro dobré výsledky používejte kvalitní střelivo.
Ke Slávii 630:
Je třeba napsat, co jí chybí(např. těsnění pístu, pružina pístu, pružina spouště, různé kolíky....).
Vzduchovka vyšší třídy je velký pojem.Nevím jestli ještě myslíte pístovou vzduchovku nebo už větrovku.

P.S.-pro dobré výsledky používejte kvalitní střelivo.

Erix
Ať žije vzduchovka, vždyť také patří mezi zbraně!!!
Pistole Tex cal. .177, Slávia 620 cal. .177
Té S630 nechybí nic, je jen hodně slabá, neprorazí ani sololitový terč, od dřeva se odráží a doba letu diabolky při střelbě dál než na 10 metrů se dá počítat v sekundách, a já nevím, co všechno vyměnit - pružinu, těsnění pístu... a dál netuším
To máte asi pravdu, kupovat hned novou vzduchovku když mám novou teď je zbytečné - ale měl jsme na mysli pístovou vzduchovku s pevnou hlavní a natahovací pákou pod hlavní - větrovku bych nechtěl, protože jsem četl o nutnosti plnit plynem (nebo stlačeným vzduchem - teď nevím, to bych kecal, moc se v tom nevyznám) - pro mě je lepší mít zbraň a diaboly a nestarat se ještě o doplňovaní "pohonných" hmot
hmm kvalitní střelivo... do S630 jsem používal Standard diabolo, na ty jsem četl spoustu nespokojených reakcí, takže ty jsem z repertoáru vyřadil, k té nové jsem koupil diabolo boxer a diabolo master - boxer špičaté, master úplně ploché. Je možné, že by nekvalitní diabolky mohly nějak poničit hlaveň - zevnitř? To bych nerad, to už bych raději kupoval nějaké kvalitní střelivo. V obchodě kde jsme kupoval S634 mi doporučili na terč ty Master, na zbytek Boxer

To máte asi pravdu, kupovat hned novou vzduchovku když mám novou teď je zbytečné - ale měl jsme na mysli pístovou vzduchovku s pevnou hlavní a natahovací pákou pod hlavní - větrovku bych nechtěl, protože jsem četl o nutnosti plnit plynem (nebo stlačeným vzduchem - teď nevím, to bych kecal, moc se v tom nevyznám) - pro mě je lepší mít zbraň a diaboly a nestarat se ještě o doplňovaní "pohonných" hmot

hmm kvalitní střelivo... do S630 jsem používal Standard diabolo, na ty jsem četl spoustu nespokojených reakcí, takže ty jsem z repertoáru vyřadil, k té nové jsem koupil diabolo boxer a diabolo master - boxer špičaté, master úplně ploché. Je možné, že by nekvalitní diabolky mohly nějak poničit hlaveň - zevnitř? To bych nerad, to už bych raději kupoval nějaké kvalitní střelivo. V obchodě kde jsme kupoval S634 mi doporučili na terč ty Master, na zbytek Boxer
Pokud nemá Slávia 630 sílu, tak ji rozeberte, není to nic složitého.Pokud nemáte zkušenosti, tak je musíte získat.
Rozkres je na www.vzduchovka.cz .Pokud si nejste jist, tak si jednotlivé kroky, které děláte kreslete a popisujte.Hlavně vzduchovku rozdělávejte v nenapnutém stavu!!!!Nepoužívejte násilí, vše by mělo jít relativně lehce.Nejdříve odšroubujte pažbu(šrouby 39 a šroub 38), pak musíte odstranit(vyrazit kolíčky, co drží spoušť a její části),pak musíte opatrně odstranit pojistku s uzávěrem válce(24, 25).Pozor pružina je vždy trošku napnutá.Pak už by to mělo jít, vyjmout pružinu s vodítkem, píst s těsněním.
nové součásti jako kolíčky, muška, pružina, vodítko, těsnění pístu a hlavně jdou sehnat ve zbraních U Brýmové v Praze.Posílají i poštou, alespoň myslím.
Pokud jde o střelivo, tak nekvalitní diabolky s olova nepoškodí hlaveň z oceli.Protože olovo je měkčí.Ale pozor na šipky do vzduchovky, ty jsou ocelové-ničí hlaveň(vývrt).

nové součásti jako kolíčky, muška, pružina, vodítko, těsnění pístu a hlavně jdou sehnat ve zbraních U Brýmové v Praze.Posílají i poštou, alespoň myslím.
Pokud jde o střelivo, tak nekvalitní diabolky s olova nepoškodí hlaveň z oceli.Protože olovo je měkčí.Ale pozor na šipky do vzduchovky, ty jsou ocelové-ničí hlaveň(vývrt).
Erix
Tak jo, zkusím s tím něco udělat, dám vědět až budou nějaké výsledky. Zatím díky.
Ještě mě napadlo: k té životnosti S634: po kolika střelách bude znatelně slabší? myslím řádově titisíce? desetitisíce? rád střílím, ale nechci, aby se to zvrhlo v počítání každé rány co padne zbytečně, mě by pak bylo líto s ní střílet, abych jí ještě více nepoškozoval /nezeslaboval
Ještě mě napadlo: k té životnosti S634: po kolika střelách bude znatelně slabší? myslím řádově titisíce? desetitisíce? rád střílím, ale nechci, aby se to zvrhlo v počítání každé rány co padne zbytečně, mě by pak bylo líto s ní střílet, abych jí ještě více nepoškozoval /nezeslaboval