Jen o vzduchovkach

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
mzprx

Příspěvek od mzprx » 08 srp 2008 10:04

boco píše:dival jsem se na tuto zbran:
crosman TAC 1 Extreme

stoji 285 dollaru..cca nasich 4300...nevite nekdo jak je tato zbran kvalitni???
A ako to chces doviezt ? Ked podla parametrov je to na zbrojak.

boco

Příspěvek od boco » 08 srp 2008 10:24

jo uvazuju o tom....na zbrojak?...no 245m/s neni na zbrojak ne?
tomcat
Moderátor

Příspěvek od tomcat » 08 srp 2008 10:50

v 5.5mm uz ano
boco

Příspěvek od boco » 08 srp 2008 11:09

aha..ted jsem si toho vsiml, ze by kalibr? :) 0.22 ???
boco

Příspěvek od boco » 08 srp 2008 11:10

pockej...ja potrebuju zdrojak na razi 5.5mm ???
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 08 srp 2008 11:20

Na ráži ne, ale na výkon přes 16J.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
tomcat
Moderátor

Příspěvek od tomcat » 08 srp 2008 11:25

aby to v 5.5mm splnovalo limit do 16J , nesmie rychlost prekrocit cca 180m/s (neviem presne kolko to je, zaokruhleny odhad, myslim ze k tomu by sa mal vyjadrit niekto, kto s 5.5mm striela)
boco

Příspěvek od boco » 08 srp 2008 11:27

aha...to jsem nevedel...a nevite jak je to s kvalitou teto zbrane nebo vyrobce crosman??
boco

Příspěvek od boco » 08 srp 2008 12:14

prodava se crosman, benjamin nebo diana vubec u nas??
Bendis
Kontaktovat uživatele:

h

Příspěvek od Bendis » 08 srp 2008 13:05

crosmana a nebo benjamina sem nikde neviděl, diany dováží arms-cz.cz
Bushnell Elite 3200 4-12x40AO osnova Ballistic + HW77 4,5mm http://forum.gunshop.cz/download.php?id=6556
Kernel

Příspěvek od Kernel » 09 srp 2008 17:58

Ahoj, koupil jsem si novou Slavii 634 podle rad zde na fóru a zatím jsem spokojený jak se střelbou a přesností, tak se vzhledem a zpracováním zbraně. K ní by mě zajímalo, jakou byste mi doporučili optiku a co vše k tomu potřebuji. A ještě by mě zajímalo: střílím s ní každý den a mám strach, aby se "neochodila" příliš rychle- aby neztratila výkon, sílu atd. - co s tím? jaké části vyměnit? Nebo se na to vztahuje záruka? Dále by mě zajímalo, jaký má S634 dostřel - 1)na jakou vzdálenost se dá stále mluvit o přesné střelbě, 2)jakou vzálenost dostřelí (když na nic nemířím, jen mě zajímá vzdálenost).

Pak mám na půdě Slavii 630. Pamatuje něco přes 20 let a chtěl bych jí znovu navrátit lesk (a sílu) - co bych měl koupit/opravit/vyměnit?

Dále přemýšlím o nové vzduchovce "vyšší třídy" - četl jsem o výrobcích firem Air arms a Weihrauch, měla by stát do 15 000 Kč - zde na fóru jsem četl dobré reakce na obě značky a nevím, jestli se nějak výrazně liší, nebo jsou obě "tak dobré", že bych se měl orientovat jen dle vzhledu?

Díky.
Erix

Příspěvek od Erix » 09 srp 2008 19:45

Přesná střelba(papír. terče) se Slávií 634 max. do 30 metrů, zábavná střelba(různé lahve, víčka) max. do 50 metrů.Maximální dostřel určitě přes 100 metrů.Jinak, každá vzduchovka se časem ochodí a odejde do věčných lovišť, s tím nic neuděláte.Můžete akorát relativně prodloužit její životnost pravidelnou kontrolou, mazáním, opravou i uschováním.Radil bych ji, i když je nová rozebrat a zkontrolovat části(hlavně těsnění, různé otřepy materiálu) a vyčistit a znovu namazat.Optika už tady byla několikrát uvedena, je to Delta Optical 4x32AO(s regulací paralaxy), ale to už jsme mimo téma- viz. část fóra Optika.
Ke Slávii 630:
Je třeba napsat, co jí chybí(např. těsnění pístu, pružina pístu, pružina spouště, různé kolíky....).
Vzduchovka vyšší třídy je velký pojem.Nevím jestli ještě myslíte pístovou vzduchovku nebo už větrovku. :wink: Každopádně si myslím, že ve vašem případě a to Vás nechci urazit je ještě na lepší vzduchovku relativně brzo.Nejdříve si vyzkoušejte, zda Vás to bude bavit, aby Vás investice nemrzela. :wink:
P.S.-pro dobré výsledky používejte kvalitní střelivo. :D
Erix
Ať žije vzduchovka, vždyť také patří mezi zbraně!!!
Pistole Tex cal. .177, Slávia 620 cal. .177
Kernel

Příspěvek od Kernel » 09 srp 2008 20:03

Té S630 nechybí nic, je jen hodně slabá, neprorazí ani sololitový terč, od dřeva se odráží a doba letu diabolky při střelbě dál než na 10 metrů se dá počítat v sekundách, a já nevím, co všechno vyměnit - pružinu, těsnění pístu... a dál netuším :)

To máte asi pravdu, kupovat hned novou vzduchovku když mám novou teď je zbytečné - ale měl jsme na mysli pístovou vzduchovku s pevnou hlavní a natahovací pákou pod hlavní - větrovku bych nechtěl, protože jsem četl o nutnosti plnit plynem (nebo stlačeným vzduchem - teď nevím, to bych kecal, moc se v tom nevyznám) - pro mě je lepší mít zbraň a diaboly a nestarat se ještě o doplňovaní "pohonných" hmot :)

hmm kvalitní střelivo... do S630 jsem používal Standard diabolo, na ty jsem četl spoustu nespokojených reakcí, takže ty jsem z repertoáru vyřadil, k té nové jsem koupil diabolo boxer a diabolo master - boxer špičaté, master úplně ploché. Je možné, že by nekvalitní diabolky mohly nějak poničit hlaveň - zevnitř? To bych nerad, to už bych raději kupoval nějaké kvalitní střelivo. V obchodě kde jsme kupoval S634 mi doporučili na terč ty Master, na zbytek Boxer
Erix

Příspěvek od Erix » 09 srp 2008 20:28

Pokud nemá Slávia 630 sílu, tak ji rozeberte, není to nic složitého.Pokud nemáte zkušenosti, tak je musíte získat. :) Rozkres je na www.vzduchovka.cz .Pokud si nejste jist, tak si jednotlivé kroky, které děláte kreslete a popisujte.Hlavně vzduchovku rozdělávejte v nenapnutém stavu!!!!Nepoužívejte násilí, vše by mělo jít relativně lehce.Nejdříve odšroubujte pažbu(šrouby 39 a šroub 38), pak musíte odstranit(vyrazit kolíčky, co drží spoušť a její části),pak musíte opatrně odstranit pojistku s uzávěrem válce(24, 25).Pozor pružina je vždy trošku napnutá.Pak už by to mělo jít, vyjmout pružinu s vodítkem, píst s těsněním.
nové součásti jako kolíčky, muška, pružina, vodítko, těsnění pístu a hlavně jdou sehnat ve zbraních U Brýmové v Praze.Posílají i poštou, alespoň myslím.

Pokud jde o střelivo, tak nekvalitní diabolky s olova nepoškodí hlaveň z oceli.Protože olovo je měkčí.Ale pozor na šipky do vzduchovky, ty jsou ocelové-ničí hlaveň(vývrt).
Erix
Ať žije vzduchovka, vždyť také patří mezi zbraně!!!
Pistole Tex cal. .177, Slávia 620 cal. .177
Kernel

Příspěvek od Kernel » 09 srp 2008 21:06

Tak jo, zkusím s tím něco udělat, dám vědět až budou nějaké výsledky. Zatím díky.

Ještě mě napadlo: k té životnosti S634: po kolika střelách bude znatelně slabší? myslím řádově titisíce? desetitisíce? rád střílím, ale nechci, aby se to zvrhlo v počítání každé rány co padne zbytečně, mě by pak bylo líto s ní střílet, abych jí ještě více nepoškozoval /nezeslaboval :?
Odpovědět