Jen o vzduchovkach

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
raduzs

Příspěvek od raduzs » 20 pro 2007 18:34

o strielani maciek by som tu radsej nepisal...

"Messieurs les Anglais! Tirez les premiers!" (Gróf d'Anteroche v bitke pri Fontenoy 11.mája 1745)
Kubo 630

Příspěvek od Kubo 630 » 20 pro 2007 18:53

Drzme sa hesla: ,,Co oko nevidi, to srdce neboli."
S takymi to vyhlaseniami o strielani domacich maznacikov tu dlho nepobudnes. Ak to uz chces tak presne vediet, spytaj sa ciste technicky, napr: Poradte vzduchovku s vykonom bliziacim sa 15-16J schopnu opakovane zasiahnut ciel pozadovaneho rozmeru na danu vzdialenost.
Hned by si dostal odpoved ze si mas kupit S634 a byt v pohode alebo kupit Hatsana a kutit.

Na tvoju otazku ti odpoviem takto: Na tebou pozadovane ucely staci vzduchovka s vykonom 14-15J. Overene teoriou i praxou. Bodka, Hotovo.
Antonio Zoli 1900 Pro S Battue 9,3x62 + Bushnell 4200 Elite 2,5-10x50 RD + Weaver
Hemmerli 16/16x70
Hatsan 55 S + Nikko Stirling Gold Crown 6x42
Slavia 630
Poľovníctvo nieje koníček, je to spôsob života.
alfik

mačky

Příspěvek od alfik » 21 pro 2007 07:53

No chlapi, kdo tu mluvil o domácích mazlíčcích. Nebubudu přece psát o potkanech, když potřebuju zbraň na kočky. A týrání zvířat? Právě mi jde o to to zvíře usmrtit co možná nejhumánnějším způsobem, proto si myslím, že čím výkonnější zbaň tím vyšší pravděpodobnost zabití. Jde mi o to zvíře nezranit, ale zabít. Je mi jasný, že po zásahu nelehne na místě, ale to samotné usmrcení po zásahu už zajistí můj pejsek.
Kdo někdy měl možnost vidět 20 člennou tlupu divokých koček, které si vybraly Vaši zahradu jako svůj životní prostotr, tak potvrdí, že je nutné se nějak bránit. Nejhorší je, že každým rokem je jich o tři až pět víc než vloni.
Nechci to nějak trávit nebo chytat do želez, to mi přijde opravdové týrání.

Takže říkáte S634, měl bych jednu takovou k dipozici, ale tak 15 let leží ve skříni, bude to chtít asi nějakej repas
Petin00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petin00 » 21 pro 2007 08:49

No já nevím jestli by S634 stačila já si myslím,že na kočku prostě vzduchovky s 16Jouly nesjou.Jsou tak max. na holuba.Na kočky i když se mi to moc nelíbí bych vzal vzduchovku s 35J a nebo malorážku jinak mě to připadá fakt jako týrání...
ss2men

Re: mačky

Příspěvek od ss2men » 21 pro 2007 09:56

alfik píše:
Takže říkáte S634, měl bych jednu takovou k dipozici, ale tak 15 let leží ve skříni, bude to chtít asi nějakej repas
Tak 15 ročnú S634 by som chcel vidieť na vlastné oči, tu musí byť asi prototyp prototypového prototypu :lol: :lol: :lol:
stará online súťaž, výsledku k dispozícií
www.vzduchovkyonline.wz.cz
Všetko o opakovacej vzduchovke vzor 47
www.ss2men.wz.cz
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nakadah » 21 pro 2007 12:49

alfik> ty by si mel v prvni rade tyhle toulave kocky oznamit policii at zaridi odchyt a nebo v nejhorsim pripade kontaktovat specializovane firmy. Tim tvym planovanym odstrelem vedome hodlas porusovat zakon. S radosti bych te pri tom natocil a oznamil te...

Me sice nebeha po zahrade 20 kocek, ale nikdy bych po nich nestrilel, ani je nijak jinak nelikvidoval. Oznamil bych to policii a paklize by me poslali do haje, tak bych se postaral o odchyt a odvoz. Nak
CZ 634 .177
Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.
Barys

Příspěvek od Barys » 21 pro 2007 17:59

No v žádném případě se vzduchovkou a jakoukoli puškou,která nemá alespoń více jak 50 j a lovecké náboje kočku bezpečně neusmrtíš.Jestli se,ale těšíš na to jak ji posléze roztrhá tvůj pes (ještě si to natoč na kameru,ať máš pámátku na tyto krásné zážitký) tak ti stačí ji chytit do těch želez.Je jedno jestli ji roztrhá v železech nebo mimo ně.
tominekk

Příspěvek od tominekk » 21 pro 2007 19:37

2 alfik: Tak s tebou trochu soucitim. Kazdopadne timto jednanim porusis zakon a muzes se dostat do velkych problemu. Nejdrive bych se to fakt snazil vyresit zminkou na Policii! Ti se nejspis na to vykaslou, ale co kdyby to zabralo? Usetris prachy za kver a jeste s tim nebudes mit tolik starosti.
Potkany strilet ano, ale kocky?? Je to neprijemne, kdyz te kocky terorizuji, ale preci jen je to proti srsti nasich paragrafu.

Kdyz bych ti mel poradit vzdusu, tak mam zatim dobre zkusenosti s Hatsanem 100. Mam ho asi 4 mesice a jeho vlastnosti se mi libi. Urcite tim nezabijes kocku, ale potkana s jistotou.
Hatsan 100 + Watlher 4x32 AO
Barys

Příspěvek od Barys » 21 pro 2007 20:08

Já jsem porovnával několik vzduchovek a větrovek a všechny maj stejnou en. okolo 13 J. Rozumí se legálně koupené v CR. Vyšší en. musiš zvyšovat sám,ale na své riziko. Jak psal tomínekk vzduchovka stačí na potkana a to se musíš trefit přesně. Kočka ani omylem.
Malý Péťa

talon ss

Příspěvek od Malý Péťa » 21 pro 2007 21:16

Nemá někdo skušenosti s vzduchovkou talon ss. sice myslím že je nelegální v čr ale někdo si ji možná objednal a má ji doma nebo si z ní jen zastřílel

JirkaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JirkaS » 21 pro 2007 23:03

Nevím, proč se tolik pohoršujete nad kočkou, když střílení do potkanů z pohledu zákona je ÚPLNĚ TOTÉŽ ! Zákon mezi kočkou a potkanem nerozlišuje, je to zvíže jako zvíře. Zbytek jsou jen předsudky.
PajaHradec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PajaHradec » 21 pro 2007 23:04

Plne s tebou JirkaS souhlasim...
alfik

Příspěvek od alfik » 22 pro 2007 07:57

No ano, to si taky myslim. Toho potkana bych se zastal. Podle mě je z hlediska zákona týráním všechno i trávení potkanů specilizovanou firmou. Takhle se ale nakonec dostanem k tomu, že jedinná legální věc je uspávací injekce u veterináře.
A ty rady s odchytem divokých koček: no po pravdě, co na věci vyřeší odvoz těch koček, kam? co s nima kdo udělá? do útulku? kdo si vezme z útulku jednou pro vždy divoké zvíře?
No důležitá info je pro mě ta že vzduchovkou toho na tuhle vzdálenost kočce moc nezpůsobím a týrat ji opravdu nechci = takže budu hledat jiný způsob.

Zkusím vylepšit výsvyk zatím mladého jezevčíka. :lol:
tominekk

Příspěvek od tominekk » 22 pro 2007 10:23

No jo, ja zapomnel! Potkanek je vlastne taky zviratko a jak se nekdo vubec opovazuje na nej vystrelit! Vy darebaci!!!! :lol:
Hatsan 100 + Watlher 4x32 AO
raduzs

Příspěvek od raduzs » 22 pro 2007 11:17

Jirka S a spol.: neviem, ako je to v Cechach, ale podla slovenskych zakonov sa potkan zaraduje medzi zivocisnych skodcov a nevztahuje sa nan zakon o ochrane prirody. nechrani ho vlastne ziadny zakon, samozrejme, zakaz tyrania zvierat (dokazatelne), plati aj v pripade potkana. zasah do hlavy ale podla mna nie je tyranim. nevidim nic zle na tom, ked niekto striela potkany na mieste, kde su premnozene a odkial roznasaju choroby do miest osidlenych ludmi (napr. skladka blizko pri nejakej obci). nosit potkany k veterinarovi na "humanne usmrtenie" je samozrejme hlupost. zastrelil som niekolko desiatok potkanov, a uistujem vas, ze zasah do hlavy znamena okamzitu smrt.

preto si myslim, ze argument o tom, ako potkan a macka su na tom z hladiska zakona rovnako, proste neobstoji. macka je domace zviera, neskodi. ak sa tula a pytlaci daleko od trvale osidlenych obydli, jedine polovnici maju pravo ju zlikvidovat (aj to podla okolnosti). potkan je zivocisny skodca, roznasa choroby a je brutalne premnozeny. napr. v bratislave je cca pol miliona potkanov, na kazdeho obyvatela pripada jeden. podla mna je potrebne ich nicit vsetkymi moznymi sposobmi, aspon dovtedy, kym nebude ich pocet na unosnej hranici.

a pokial ide o strielanie maciek vzduchovkou, samozrejme s tym nemozem suhlasit. ak vsak hovorime cisto o technickej stranke,v britanii sa vzduchovkou do 16J mozu legalne strielat kraliky (zasah do hlavy je smrtelny do vzdialenosti max 45-50 m)... zaver nech si kazdy urobi sam.
"Messieurs les Anglais! Tirez les premiers!" (Gróf d'Anteroche v bitke pri Fontenoy 11.mája 1745)
Odpovědět