Je to dobr? ku?e?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
thor6
Re: Je to dobrá kuše?

Příspěvek od thor6 » 31 led 2011 23:20

MartinT-ahoj a především díky za bezvadné články,hodně to nám začátečníkům pomáhá.nicméně dovol ještě pár otázek:víceméně se to týká jen tětiv.no jak jsem psal,mám tři tětivy,z toho dvě excal.,ty základní nekonečné smyčky ze zeleno-hnědých vláken,a právě u nich je ten problém,každá má nenapnutá jinou délku,jedna 88,5cm a druhá 89,jinak jsou nachlup stejné.no a právě i když tu delší vůbec nezakroutím,tak stejně dosahuje na tu rysku blíž k pažbě.pak mám ještě jednu tětivu z černých vláken a ta má v klidu 90,5cm a právě tato byla nejlepší(dokud neodešla omotávka).právě nevím,jestli je to v pořádku,mám equinoxe,tak není na něj těch 88,5-89cm málo?pak ještě(asi jsem to blbě pochopil),když ta omotávka funguje jako pružina,která při zmenšování svého průměru vlastně utahuje tětivu,tak má se jakoby utahovat při natahování kuše,nebo při výstřelu?no a nejsou ty moje tětivy nějaké šmejdiozní,třeba od bambusáků?předem díky za odpověď.

HANYKING
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HANYKING » 03 úno 2011 21:33

http://www.novinky.cz/krimi/224103-pytl ... mirat.html

Co ne to říkáte? Já si myslím, že byla trefená dobře.
Barnett Delta Storm - Excalibur Vari Zone - jednodílná montáž
Gamo CFX 4.5mm 16j - Optisan Viper 10X44 CSB
thor6

Příspěvek od thor6 » 03 úno 2011 21:55

ahoj,no já právě myslím,že moc ne,je třeba střílet na spodní třetinu komory,ať zvíře vykrvácí a navíc podle všeho ten dotyčný použil nějakou slabší kuši,nezodpovědný "lovec"? :roll:
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 04 úno 2011 06:12

trefená dobře???Myslivec nejsem,ani lovecký ambice nemám.Nicméně všichni v rodině fořti jsou.Takže ta srna bylo trefená pěkně prasácky!!!Je to focený pod špatným úhlem,ale aby to byla čistá rána tak by to muselo být dolů a vlevo,takhle to šlo hodně na běh a je vidět,že se šíp zastavil o kost.To zvíře se fakt trápilo.A často jsou podobní umělci vidět na netu,jak ve víře,že míří na vitální zónu střílí na krk atd.A nebudem rozpoutávat teorie,že lukem či kuší je to prasárna,protože každej kdo o tom něco ví,tak ví že dobrá rána šípem je stejně důstojná a "šetrná" jako kulí.A to že to nikdo zkusí v národním parku-no comment.A mimochodem ten šíp na 99% vypadá jak šíp co jsou v sadě u kuší TenPoint.
Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 04 úno 2011 08:21

hento je strelené dobre?
z uhlu ako je to fotené neviem posúdiť či vôbec trafil plúca, prípadne chrbticu, no povedal by som že nie.
uhol vyzerá ako by strielal od zadu, čo tiež nie je vôbec šťastné.
dobrý zásah by to bol o 10-15cm nižšie a kolmo, kde by to bolo rýchle.
k tomu výstrelu na krk, tolko že to so šípom nie je tak tragické ako s gulou.lovecký hrot tam pôsobí masívne poškodenie s velkou šancou zasiahnuť dýchaciu trubicu, chrbticu, prípadne krčnú tepnu.aj mechanický hrot sa pri rane na krk otvorí.gula ak nenarazí na kosť preletí tkanivom bez rozkladu a to " prasárna " už je.o rane na krk sa vedú reči po celom svete, stačí trošku prejsť fóra.niekto ju odsudzuje, niekto ju používa.
s tými šípmi súhlasím, vyzerá to na šípy pre kušu tenpoint.
tento prípad je hnus a ten čo to spravil bude dúfam chytený a odsúdený.už len za to aké meno robí strelcom z mechanických zbraní a aj pytliakom.
toto nemá s lovom nič spoločné ide o chladnokrvné týranie zvery.
spitamen

Příspěvek od spitamen » 04 úno 2011 19:35

presne takyto exoti hraju do karat odporcom crossbowhuntingu... :roll:
thor6

Příspěvek od thor6 » 04 úno 2011 20:49

JJ,o důvod více,aby každý viděl v týpkovi s kuší,nebo lukem pytláka-navíc teď jsou srny březí,tak na ně by v tuto dobu střílel jen imbecil.
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 04 úno 2011 21:19

JJ střelci,takovýhle blbci to vždycky zkazí všem!Jsem-bývalý-4kolkář,měl jsem během 6ti let tři stroje.Nebudu počítat kolikrát jsem odněkud vytáhnul auto,pomohl zavézt krmelec,vytahat nelegál skládku z lesa,nebo protáhnul v zimě silnici k chatám...protože pak se najde dement kterej na 4kole uštve srnu,zvorá někomu zahrádku,lesní školku,nebo v rekreační oblasti srazí děcko.Pak se na ty dobrý skutky rychle zapomíná a když se do toho vloží média,která to umí podat,jsou rázem všichni v jednom pytli.A tohle je to samý,těžko někde na kraji lesa vysvětlíte,že střílíte na terč-i když ho tam máte-pro všechny jste pytláci.Lidská blbost nezná mezí.
thor6

Příspěvek od thor6 » 04 úno 2011 22:25

Bob9-svatá pravda,média umí moc dobře podsouvat,co se momentálně"hodí do krámu".nevím,jestli jste si všimli věty pod fotkou té srny.je tam napsáno že srna byla střelena šípem z "PYTLÁCKÉ KUŠE".tak nevím,teď asi každý laik a rádoby ochranář přírody nabude dojmu,že kuše jsou primárně určené pro pytlačení.já nevím jak vy ostatní,ale já jsem nikde v prodeji "pytláckou"kuši neviděl,jen lovecké a na hobby střelbu.opět názorná ukázka,jak se dá tvarovat veřejné mínění,stačí si přečíst ty komentáře.nerad bych se dožil pak doby,kdy zákonodárci povolí mechanické zbraně na nátlak "přetvořené"veřejnosti pouze na nějaké zvláštní povolení.
HANYKING
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HANYKING » 04 úno 2011 23:59

Díval jsem se na tu kuši TenPoint a vypadá solidně. Je to podle mne plnohodnotná lovecká kuše tak je zajímavé, že šíp neprošel. Mohl mít ale slabší kuši a pak je to debil.
Ale hlavně, že střílel teď srnu je nehorázné. To že netrefil dobře se asi může stát. (neodhadl vzdálenost, větvička odklonila šíp, srna se pohla, třásli se mu ruce). Měl ji stopovat a dostřelit.
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 05 úno 2011 09:30

bolo by zaujímavé vedieť či vôbec použil lovecký hrot o čom pochybujem a dĺžku šípu.
ono každý kto striela lukom/kušou sa onedlho prezradí v okolí a je len otázkou času ho chytiť.
ďalšia vec čo ma zaráža je že ju nechal behať aj so šípom.
nebudem rozoberať aký je to ... . ale čítal som mnoho článkov aj na to, čo vedie ludí k pytliactvu.
bežná prax je že aj pytliak si ctí lovecké tradície a zvyky ak neide o debila čo to robí pre obchod, ale pre niekoho, kto nedokáže odolať svojej vášni, prípadne to robí pre obživu.
možno je môj názor značne naivný, ale aj pytliak má svoju česť.
k tomu že by bola kuša slabá len tolko že pochybujem.aj rekreačná kuša používajúca aspoň 20" šípy máva 175 lbs. a rýchlosť okolo 250 fps čo je dostačujúce.skôr použil terčový hrot, čo by odpovedalo dlhej dobe kedy sa srna trápila a ktorý nemá tú prieraznosť loveckého hrotu.
môj odhad je na miestneho magora
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 05 úno 2011 09:53

crossbowhunter-nechci ti"pochlebovat",ale 100% souhlas!I pytlák má svojí čest,zní to divně,ale takovej člověk taky ctí jistá"pravidla".Na straně druhé straně jsou lidé co to dělaj pro peníze a dodávaj na černo do restaurací,ti nemají o nějakých zásadách ani potuchy.Je to na dlouhou debatu,navíc proti oběma skupinám hraje fakt,že ted maso ze srnčího opravdu nechutná nejlépe :| S použitím terčový hrotu taky souhlasím.
Nic,tady je krásnej počas,i když fouká jako prase,tak jedu vyvětrat svojeho pytláckýho Exoceta :D ,snad trefím aspon stodolu v tom větru
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 05 úno 2011 12:55

tak našťastie ludí čo to robia pre peniaze nepoznám a ani nechcem.k tomu že nejaký debil striela na zver keď čaká mladé sa radšej nevyjadrujem.
ja si pôjdem " pytliackeho exoceta " prevetrať cez týždeň :wink:
ozaj je to smutný prípad.
HANYKING
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HANYKING » 05 úno 2011 14:17

Vůbec bych se nedíval na lidi černobíle. Pytlák - lovec. Vím o několika případech kdy lesák (myslivec) zastřelil rysa. Na šumavě vysazovali rysy s vysílačkou a asi 8 z 10 skončilo zástřelem. (číslo není přesné). Na jaře jsem u nás na lesáckém rybníku našel zastřelenou volavku. Když potřebovala ryby pro mladé a troufla si na lesáckej rybník. Zastřelení lišky na jaře kdy má v noře mladé ani nebudu komentovat. Většina myslivců(lesáků) považuje velké šelmy za konkurenci a nechce skousnout jejich návrat ne jejich území. Velmi mnoho případů se stalo kdy myslivec(lesák) použil otrávenou nástrahu na lišku. Pak to končí tak, že se najde třeba orel mořský otrávený. Viděl jsem několik reportáží. Jedna konkrétně: na jižní moravě vysadili divoké krocany a zmizli tam záhadně lišky. Několik psů se otrávilo na procházce.
A tito debilové (nechci používat jiné sprosté slovo tak volím toto korektní) se vydávají za ctihodné lovce, myslivce,lesáky.

Naproti nim je pytlák který loví pro svou loveckou vášeň a svou potřebu dokonce užitečný prvek protože zvěř stejně nemá přirozeného nepřítele. Nežije tady žádná velká šelma.

Líbilo se mi v nějakém seriálu jak chytli indiánského strážce parku při pytlačení a on se jim jen vysmál s tím, že ho nezajímají zákony bílého muže. :-)
thor6

Příspěvek od thor6 » 05 úno 2011 16:33

jj,u nás se například říká,že největší pytláci jsou myslivci.no a je to důvod házet všechny do jednoho pytle?rozhodně ne,ale ti pytlačící myslivci sice nepoužívají kuše-luky,ale proč taky,když je tu ta možnost palných zbraní,což celé pytlačení jen usnadňuje,ale oni asi používají jen "pytlácké"kulovnice,nebo brokovnice.no já chtěl taky dnes provětrat pytláckého equinoxe,nevyšlo to,tak zítra popadnu kuši a pytel hadrů a valím do lesíčka na čekanou. :lol:
Odpovědět