zítra si jdu pro starší Slavii 630. Je za sympatickou cenu, prý ve výborném stavu. Chci s ní příležitostně střílet, kde to půjde (samozřejmě ne na žádných soutěžích), ale nechce se mi s tak dlouhým krámem tahat, proto z ní chci udělat něco jako luparu, tj zkrátit ji z obou stran, a nasadit na ní kolimátor nebo zaměřovač. Pažbu nějak vyřeším, ale co s hlavní? Mám několik otázek na vás, odborníky přes vzduchovky:
1. Jaký vliv bude mít to zkrácení hlavně - dejme tomu, že by se provedlo opravdu precizně - tedy co to udělá s úsťovou rychlostí (pružinu chci nechat stávající) a hlavně jak moc to ovlivní přesnost - bude to chodit třeba nahoru, nebo úplně šejdrem kam se jí zachce, nebo jak?
2. V případě, že by vliv na přesnost nebyl tak zásadní, jaká potom může být minimální délka hlavně, aby se s tím dal opakovaně trefit dejme tomu vršek od piva na 15m? (pokud je to vůbec možné i s normální hlavní)
3. Má někdo vyzkoušeno, jaká je minimální délka hlavně, abych ji byl pořád schopen zlomit rukou?
4. Jak to v domácích podmínkách udělat? Normálně sprostě pilkou na železo a pak zabrousit? Nebo to hodit pod soustruh? Nebo to dát puškaři?
5. V případě, že bych to zkracoval amatérsky, má nějaký zásadní vliv zahrdlení hlavně? Například, aby třeba diabolky při opuštění hlavně nezačaly nějak podélně rotovat apod.?
Prosím jen o jedno - pokud je to naprosto úplná blbost, klidně to sem napište. Ale pokud se to dá třeba i komplikovaně vyřešit, poraďte prosím. Hlavně nepište, ať si koupím Texku nebo Lovku, anebo se neptejte, proč to chci zkrátit...
Díky moc

EDIT: všimnul jsem si samozřejmě tématu Zkrácení hlavně u Slavie 631, ale tam tazatel mluví o nějakých 10cm. Já bych rád krátil o trochu víc...