Jak se ubranit medvedovi?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Harquebusier
Re: Jak se ubranit medvedovi?

Příspěvek od Harquebusier » 14 led 2010 21:12

Také si myslím, že je to fajn diskuze, byť pravděpodobnost útoku medvěda v ČR je výrazně nižší než že člověk vyhraje jackpot ve Sportce.
Komu přijde nesmyslná, nemusí si ji číst, a už vůbec do ní přispívat, že...

Childeater
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Childeater » 14 led 2010 22:56

Bobby_s_Lugerem píše:Pánové, pánové, pánové. Byl někdo někdy, prosím, bez urážky, napaden něčím (nejlépe zvířetem), proti čemu (komu) není obrany holýma rukama? Pak byste pochopili, jak nesmyslné, ale naprosto nesmyslné, je tohle vlákno:-).
Divoký prase.
drát

Příspěvek od drát » 14 led 2010 23:57

Nebo zaběhnutá kráva s teletem.
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
kayakero

Příspěvek od kayakero » 15 led 2010 10:02

Hledám frajera, kterej ustojí, když na něho zpoza rohu vybafne slon.
Může mít v každé ruce .50S&W - a střelivo jaký chce, klidně i výbušný.
Až takovýho frajera najdu, vyrazíme do ZOO v Tróje.
Oba revolvery mu rád koupím ze svého, video zveřejním + mocně na tom vydělám.
Může si i dopředu vybrat, co mu mají potom mají napsat na náhrobní desku.

Vždyť lidský tělíčko neustojí ani nadrženého jelence (viz. TV včera - útoky divokých zvířat). Pocákat něčí šaty močí jelení samice v říji je pěkná zlomyslnost. Čekal jsem že tam toho chudáka jelenec vážně přefikne, ale to by ten pořad museli vysílat až po 22 hod, tedy by mu klesla sledovanost, takže to asi vystříhli.
Harquebusier

Příspěvek od Harquebusier » 15 led 2010 10:30

Myslíš, že zařval? :shock:
admix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od admix » 15 led 2010 10:44

Ne, prezil - protoze mu to politicky myslelo :lol:
Harquebusier

Příspěvek od Harquebusier » 15 led 2010 10:46

Jo, přežil. Ale zařval si u toho! :mrgreen:
Harquebusier

Příspěvek od Harquebusier » 15 led 2010 10:59

Tomuhle to taky asi politicky myslelo... :(

Obrázek
reaktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reaktor » 15 led 2010 12:17

Harquebusier píše: - zatímco pán z příběhu s medvědem se měl otočit a poté co uzřel útočícího méďu tasit a od boku ihned pálit jednoruč plný válec během sekundy (dobře, spíše asi byly ty sekundy dvě, ale asi ne více než tři s ohledem na vzdálenost a rychlost šelmy).
Takže já bych s dovolením setrval na svém původním názoru. :wink:
To taky záleží na tom jestli ten člověk mluvil pravdu. Jestli jen náhodou nepotkal medvěda které mu jen přecházel přes cestu a nevšímal si ho a on přikrčené a připosrané mířil rugerem. Taky ty vteřiny o kterých mluví nemusí být vteřiny. Čas člověk prožívé po každé jinak. Vem si hodinu v práci kde se to vleče a né a né konec a hodinu na střelnici kdy ti to uteče ani neváš jak.
Brokovnice, obrana proti ČERNÉ MAGII

http://www.youtube.com/user/reaktor1300?feature=mhee
Harquebusier

Příspěvek od Harquebusier » 15 led 2010 12:48

To je otázka, už jsem tady psal, že se mi ta pánova story moc nezdá.
Pokud jde ovšem o útok medvěda, tak to je akce kurefsky rychlá! Někde mám uložený video z lovu na medvěda s lukem. Prvním šípem lovec minul (moc vysoko, medvěd jen trochu zbystřil, ale pak se pásl dál), druhý šíp byl zásah někam do plece. Medvěd v téže sekundě zaútočil! Vzdálenost tak 30, možná 40 metrů. Byl to takovej fofr, že průvodce stačil z opakovačky (300 Win. Mag., myslím) vypálit dvě rány a naštěstí dobře trefil. Medvěd padl asi 3 m před nimi. Kamera byla upuštěna do trávy v okamžiku, kdy se rozběhl... Lukostřelec tam sice (poté, co se oba uklidnili) básnil o tom, jak ho dobře trefil, a že ho dostal tím šípem, ale jsem přesvědčen, že smrtelné byly zásahy z pušky.

Mimochodem, na webu o tom byl celej dlouhej článek o všech přípravách toho lovu. Byl to velkej sen toho kluka a chystal se na to intenzívně snad přes rok. Posilovna, běhání po horách, trénink ve střelbě, nácvik maskování, studium stopování, výběr lokality, průvodce... Dal tomu hrozně moc.
Nakonec přiznal, že půl hodiny po akci se musel dávat dohromady, aby vůbec promluvil do kamery, nebylo s ním vůbec nic. Nohy jak z rosolu, pocit na zvracení. Uvědomil si, jak blízko byl svého konce.
JirkaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JirkaS » 15 led 2010 14:52

Pánova story (Greg Brush): Šel po lesní cestě na procházku se svým psem. Uslyšel za sebou šramot a praskání větviček. Otočil se a uviděl hnědého medvěda. Brush: "Žádné varování. Žádné cenění zubů a mručení, žádné zvedání na zadních nohách nebo předstíraný útok o kterých můžete často číst. Když sem ho uviděl, byl ode mně asi 15 yardů (14m), hlavu dole a uši otočené dozadu. Hnal se na mně jako nákladní vlak..."

Brush instinktivně ustupoval aby se vyhnul srážce a zároveň vytáhl z pouzdra Rugera. "Střílel jsem od boku (doslovně "od kyčle"). Vím že jsem prvním výstřelem minul, ale dalšíma jsem ho zasáhnul. Domnívám se, že jsem vystřelil čtyři nebo pět ran."

Brush nakonec spadl na zadek na cestu a medvěd ho minul, zázračně zkolaboval 5 stop (1,5m) od jeho holínek a v cestě vyhloubil rýhy přes místo, kde Brush před několika vteřinama stál. Medvěd skučel a jeho obrovská hlava se stále pohybovala. Brush zamířil Rugerem a chtěl ho dostřelit, ale zbraň selhala. Zoufale pak telefonoval na mobil svojí ženě, aby mu přivezla pušku a fotoaparát (odehrávalo se to míň než 500m od jeho baráku). Když dorazila, dostřelil puškou medvěda.

Incident nahlásil na DLP (Defense of Life or Property). Biologové zjistili, že medvěd byl dlouhý 3m, stáří mezi 15-20 let, váha 400-450kg což je asi 180kg podváha, téměř bezzubý, bez podkožního tuku a žebra mu vystupovala přes kůži. Nebyl schopný obstarat si obvyklou potravu jako jsou lososi, telata losů, nebo mršiny (ty si musí vybojovat od slabších predátorů nebo jiných medvědů). Mezi zuby a na stoličkách měl trávu, což znamená že opravdu hladověl. S jistotou by nepřežil první zimu. Měl obrovskou a těžkou hlavu, ale jeho tělo bylo plné jizev a zranění od jiných medvědů. Dva biologové a dva veteráni (průvodci) Gregovi řekli, že přežil predátorský útok. Prohlídka místa incidentu ukázala, že v blízkosti nebyla žádná zdechlina, kterou by medvěd před ním chránil a pochopitelně ani žádné medvídě. Kdyby ho Greg nezabil, byl by jednoduše sežrán.

Na této fotce je vidět místo odkud medvěd útočil.
Obrázek

Setrvačností medvěd přerazil značku u cesty. Jsou vidět také rýhy, které valící-se medvěd (pravděpodobně po zásahu) vyryl v povrchu lesní cesty.
Obrázek

I tam kde medvědi žijí, tak potkat v lese medvěda je docela velká náhoda. Potkat ale v lese takhle zuboženého medvěda, který se vás právě rozhodl sežrat, tak to je neuvěřitelná náhoda. A mít přitom u sebe Ruger .454 Alaskan a ubránit se, tak to už je ... :shock: :shock: :shock:
PaF

Příspěvek od PaF » 15 led 2010 19:45

...klika z prd... nebo pekna pohadka :?:
Childeater
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Childeater » 16 led 2010 13:43

Ruger selhal, jo?
Artifex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artifex » 16 led 2010 14:08

No,
a)spíš bouchal tak že vybouchal všechno z komor
b)blbý náboj se špatnou zápalkou/bez prachu
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
Childeater
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Childeater » 16 led 2010 14:23

Hm, mně spíš zajímá, jak to bylo opravdu, ne jak to mohlo být... ;-)
Odpovědět