Jak se ubranit medvedovi?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
Najlepsie je sa nahrat,dat to na net a zvysok je uz postarane.Chapem aj to niesu svedkovia,ukoncit trapenie.Pokial by neslo o to si zobrat chuda srnu do kufra,mat gulašik
U nas pokial vas chytia pri cine alebo viac menej mate pri sebe,napr,srnu stihaju vas s pytliactva. 

Mam-GP-X-Calibur,CZ-45,CZ-82,Glock 23.Mal som-CZ 75B,Shadow,CZ100,CZ 83,CZ50,CZ 122 Sport,CZ 97B,Revolvery Taurus 689,85,Rossi,Holek 38,Holek 22LR,SA-858,malorazky Norinco,SM-2,Makarov PM,Sig Sauer Mosquito,Glock17,K-100MK6 Silver.
Střílel jsem na hlavu, jak říkám, ani ne z velké dálky. Bylo to místo mezi vesnicema, počkal sem, až nepojedou auta. Srna byla následně odvezena. Zvolil jsem hlavu, protože jsem nevěděl, kde má přesně "komoru", pak bych ji trefil jinam a akorát bych ji přitížil. Teď mě napadá, jestli jsem v tom rozrušení skutečně tu první ránu neminul, není to fakt sranda pro někoho, kdo střílí jen do terče.
Znám myslivce, kterej ke mě jezdí a má fotky svých trofejí. Kdyby jste viděli ten masakr, přišlo by vám tohle jak střelba do kila hovězí svíčkové. Oni prostě vybíjejí živá zdravá zvířata, kolikrát mláďata, jen proto, že jsou slabší než ostatní.
někdo mi řikal, že je nejlepší ji podříznout a nechat vykrvácet. Ale na to také žaludek nemám, to bych nezvládnul. Nepodříznul sem ještě ani slepici.
Znám myslivce, kterej ke mě jezdí a má fotky svých trofejí. Kdyby jste viděli ten masakr, přišlo by vám tohle jak střelba do kila hovězí svíčkové. Oni prostě vybíjejí živá zdravá zvířata, kolikrát mláďata, jen proto, že jsou slabší než ostatní.
někdo mi řikal, že je nejlepší ji podříznout a nechat vykrvácet. Ale na to také žaludek nemám, to bych nezvládnul. Nepodříznul sem ještě ani slepici.
CZ 550 Predator .308 Win, CZ 858 Tactical 7.62x39, Smith&Wesson 629 .44 Magnum, CZ 75 SP-01 Shadow Orange 2012 9mm Luger, Glock 21 .45 ACP, Uberti Colt Burges 1883 44-40Win, Smith&Wesson 66 .357 Magnum.
Z ludskeho hladiska dobre. Z praktickeho: dostrelna rana sa dava na hlavu alebo na krk (u trofejovej) a z pravneho hladiska je mozne ju vykonat iba dlhou gulovou zbranou (myslim ze u diviacej zvery je povolena brokova zbran a jednotnou strelou-brennecke, s-ball atd.)
Vykonovo nato postacuje u srny aj taka 20J vzduchovka, problem je s umiestnenim rany. Domnievam sa ze bolo strielane z predu, teda na ostro. Avsak srncia, podobne ako jelenia ma mozog viac vzadu, cize rana ,,medzi svetla" alebo z boku na spanky nieje najlepsia. Optimalna je od zadu do temena alebo je tiez dobre strielat sikmo zboku tzv. ,, za usko"
Noz je samostatna kapitola. Kto to pred tym neskusal tak zbran je jednoznacne lepsia volba. Podrezat pod hrtanom je podla mna blbost, nozom likvidujem doma hydinu ale nieje to najrychlejsia smrt. Rana na ,, palicu" je urcite lepsia. Noz dava este jednu moznost, ale ta je zo vsetkych najnarocnejsia na prevedenie, musis mat tenky dlhsi noz tzv ,,zavezak" a vpichnutim za vezy medzi stavce prerusis miechu. Na dostzrelnu ranu si trufa asi kazdy polovnik, ale ani v casoch ked to bolo povolene nepouzivalo zaraz vela ludi, ak to clovek ovlada tak vyborny sposob u srncej, ale da sa napachat viac skody ako uzitku.
Myslim ze v tomto pripade dobry umysel prevysi preslap v legislative.
Vykonovo nato postacuje u srny aj taka 20J vzduchovka, problem je s umiestnenim rany. Domnievam sa ze bolo strielane z predu, teda na ostro. Avsak srncia, podobne ako jelenia ma mozog viac vzadu, cize rana ,,medzi svetla" alebo z boku na spanky nieje najlepsia. Optimalna je od zadu do temena alebo je tiez dobre strielat sikmo zboku tzv. ,, za usko"
Noz je samostatna kapitola. Kto to pred tym neskusal tak zbran je jednoznacne lepsia volba. Podrezat pod hrtanom je podla mna blbost, nozom likvidujem doma hydinu ale nieje to najrychlejsia smrt. Rana na ,, palicu" je urcite lepsia. Noz dava este jednu moznost, ale ta je zo vsetkych najnarocnejsia na prevedenie, musis mat tenky dlhsi noz tzv ,,zavezak" a vpichnutim za vezy medzi stavce prerusis miechu. Na dostzrelnu ranu si trufa asi kazdy polovnik, ale ani v casoch ked to bolo povolene nepouzivalo zaraz vela ludi, ak to clovek ovlada tak vyborny sposob u srncej, ale da sa napachat viac skody ako uzitku.
Myslim ze v tomto pripade dobry umysel prevysi preslap v legislative.
Antonio Zoli 1900 Pro S Battue 9,3x62 + Bushnell 4200 Elite 2,5-10x50 RD + Weaver
Hemmerli 16/16x70
Hatsan 55 S + Nikko Stirling Gold Crown 6x42
Slavia 630
Poľovníctvo nieje koníček, je to spôsob života.
Hemmerli 16/16x70
Hatsan 55 S + Nikko Stirling Gold Crown 6x42
Slavia 630
Poľovníctvo nieje koníček, je to spôsob života.
Ja teda po dlouhe dobe vidim priklad,jak je mozne smysluplne pouzit legalne drzenou zbran. Kdyz uz se s ni v tomhle state prakticky nemuzu branit,tak za tohle davam jspalkovi kladny palec. I kdyz opet diky zakonum tohoto statu bych o te prihode asi vsude pomlcel nejmene do doby promlceni prestupku mysliveckeho zakona..
Pořádná bouchačka je z plastu a oceli, a nosí se v kydexovém pouzdru.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zpět k tématu vlákna......
1. uložit si číslo na Samantha (Geena Davis)
2. pokud Vás medvěd napadne, zavolat jí a utíkat dokud nepřijde
3. sledovat jak nenažranýmu huňáčovi zlomí vaz
Není Geena Davis příbuzná Chucka Norrise?
2 jspalek
Jsi to udělal úplně špatně s tou srnkou
Tak příště podle toho videa jů?
1. uložit si číslo na Samantha (Geena Davis)
2. pokud Vás medvěd napadne, zavolat jí a utíkat dokud nepřijde
3. sledovat jak nenažranýmu huňáčovi zlomí vaz

Není Geena Davis příbuzná Chucka Norrise?
2 jspalek
Jsi to udělal úplně špatně s tou srnkou

Tak příště podle toho videa jů?
-
Zrovna si řikám, jak teď pojídám tu grilovanou kýtu...že jsem asi střílel blbě, pač sem vyplivnul jeden poloplášť 357, po té, co mi cinknul o šestku vpravo dole 

CZ 550 Predator .308 Win, CZ 858 Tactical 7.62x39, Smith&Wesson 629 .44 Magnum, CZ 75 SP-01 Shadow Orange 2012 9mm Luger, Glock 21 .45 ACP, Uberti Colt Burges 1883 44-40Win, Smith&Wesson 66 .357 Magnum.