Jak? kolim?tor na vzduchovku
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Prosim poradte, jaky kolimator na vzduchovku. Tak do 5000.-
bohuzel se v nich naprosto neorientuji.
Jde mi o to, ze bych ho chtel, kvuli "akcnejsi" strelbe. Na tercovou strelbu uz mam a ted bych rad neco co zabalim do batohu a v lese se muzu venovat sestrolovani sisek, strelbu na vajicka - proste vetsi terce, kde tolik neresim presnost na mm, ale spis rychlost a prehled.
díky moc
bohuzel se v nich naprosto neorientuji.
Jde mi o to, ze bych ho chtel, kvuli "akcnejsi" strelbe. Na tercovou strelbu uz mam a ted bych rad neco co zabalim do batohu a v lese se muzu venovat sestrolovani sisek, strelbu na vajicka - proste vetsi terce, kde tolik neresim presnost na mm, ale spis rychlost a prehled.
díky moc
http://www.airguns.pl/optyka-kolimator- ... l-multidot
http://www.binox.cz/kolimatory/kolimator-multidot/
Otevřenej bude určo lepčí
Jak bude vypadat na Pro Sportu řešit nebudu...
http://www.binox.cz/kolimatory/kolimator-multidot/
Otevřenej bude určo lepčí

Jak bude vypadat na Pro Sportu řešit nebudu...
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Jaký máte názor na tento kolimátor: http://www.binox.cz/kolimatory/kolimator-multidot/ na S634?
Nesrovnávejte prosím kolimátor např. s Deltou 4x32AO, zajímá mě srovnání s originálními ocelovými mířidly
De mi o přesnost zásahů na 10 až 25m!
A jelikož má malou hmotnost domnívám se že by mohl i držet (kope jak sviňa
), co vy na to?
Nesrovnávejte prosím kolimátor např. s Deltou 4x32AO, zajímá mě srovnání s originálními ocelovými mířidly

De mi o přesnost zásahů na 10 až 25m!

A jelikož má malou hmotnost domnívám se že by mohl i držet (kope jak sviňa

AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
jj, doporucim ti taky otevrenej. je to o hodne pohodlnejsi se do nej divat. Uzavrenej mam jen na Paintball ale tam je to kvuli tomu abych ho sundal a oplachl vodou coz otevreny neumoznuje. K te prsnosti: jedna vec je kvalita zpracovani kolimatoru a druha vec je (kdyz uz bude kolimator dobrej a nebude se v nem hybat zrcadlo atp. coz se konkretne u techto stava), jetli ta flinta co mas zvladne presnost kolimatoru. Tim chci rici ze pokud ten kolimator bude dobre udelanej a s velikosti bodu do 2MOA tak by nemel byt problem to sazet do jednoho fleku okolo tech 20-30m, ale predem zapomen na nejaky rozumny umisteni v online soutezi 

- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Mám na samonabíjecí malorážce od Rugera lacinej oteřenej kolimaátor co prodáva za 1490 CZUB a po cca 1200 ranách mě nezmenil nástřel takže bych směle doporučil zrovna tenhle a otevřenej je pohodlnější a není to až takové heblo 

Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
jj.Alexovi to funguje,jako svědek souhlasím.Já pořídil za 4000,- Winchester a po 50-80 ranách na pistoli Ruger 22 vypadlo zrcadlo.Takže asi na pružinovku né.Místo něj nastoupil Docter.Na 50m soustřel i na 20korunu.Ale ta cena
.Na vzduchovky-větrovky asi taky k vůli tomu ne.Odolný samozřejmě je na všechny ráže.Je snad nejmenší co svět vyrábí je to fakt mazel,ale ta cena
.

Ahoj, taky jsem chtěl kolimátor, vyrazil jsem do binoxu s tím že bych chtěl poradit jestli tubus, nebo otevřený. V tu chvíli neměl otevřený a odešel jsem z prodejny s tubusovým 30mm. má červený a zelený bod v několika intenzitách. Byl jsem nadšený. přišel domu, položil vedle crossmana a ejhle, ono to k němu vzhledově vůůůůbec nepasuje. Ale co, clubit se s ním nebudu, hlavně když bude sloužit. Namontoval a šel skoušet. na 15 M, červený bod, odpolední hodiny. jas musel být co nejslabší, jinak jsem nic neviděl. Nejnižší jase a v poho. Zelenej pro mě byl ještě příjemnější. Na těch 15m to překrylo víc než jsem chtěl, ale co. Pár ran, rozházený po celým vzduchovkovým terči - jsem tele a je všemu je pistole težšší, musím to zkusit s oporou. Nový terč dalších pár ran, rozptyl menší, ale 5tky a 6ky kolem dokola se mi vůbec nelíbili. Něco je špatně. Chvíli testování a pak jsem si všimnul, že když nechám kolimátor na místě, zaměřený na terč na těch 15m a pohyboval jsem hlavou, jako když ji nedáš pokaždý na stejný místo pažby, tak mi bod cestoval. Co to. Trocha čtení jak funguje kolimátor a on je to vlastně podvod na oko. Finta je v tom, že zdravé oko funguje nějak a pak jsou různé oční vady od dioptrických až třeba po astigmatismus. No a levné kolimátory obsahují čočku udělanou na zdravé oko. Kvalitnější na to dávají bacha amají k tomu uzpůsobené zrcadlo. Není to chyba toho kolimátoru, je to vlastnost.
Hledal jsem a na českým trhu jsem našel fomeie, jen je na weaver, ale to mi nevadilo. A s ním jsem spokojem, s mým okem funguje o několik řádů lépe.
Jako test, doraz do prodejny, popros, jsetli si ho můžeš vyskoušet, zapni ho, polož na pult, zaměř na nejaký vzálenější bod (druhý konec prodejny) a koukej přes něj tak, jak ho budeš mít na pušce. Pak zkus pohnou hlavou do stran, nahoru dolu, dopředu dozadu a to v takovém rozmezí, v jakém si myslýš, že se budeš "netrefovat" uložit hlavu a oko do stejného místa při míření. Uděláš si obrázek, jak akceptovatelně se tato optická soustava bude chovat ve spojení s tvým okem. Pak se rozhodni. Jinak při extrémním vychýlení bude mít každý kolimátor rozptyl, neřeš že ho má, musí, řeš, jestli je pro tebe akceptovatelné jakou má tento. Ono k zamáření potřebuješ 3 body, klasická mířidla jsou jasný, puškohled má kříž, bod na terči a třetí bod jsou "rozmazané okraje - měsíčky", Kolimátor se snaží švindlovat, je to otický klam se změnou úhlů, ale aby fungoval dobže, musí být sladěn s tvým okem. Jinak ten tubusový má teď kámoš na malorážce, taky má brýle ale kolimátor mu sedi apochvaluje si ho. Není špatný kolimátor, je spousta špatných kombinací oko a daný kolimátor
Hledal jsem a na českým trhu jsem našel fomeie, jen je na weaver, ale to mi nevadilo. A s ním jsem spokojem, s mým okem funguje o několik řádů lépe.
Jako test, doraz do prodejny, popros, jsetli si ho můžeš vyskoušet, zapni ho, polož na pult, zaměř na nejaký vzálenější bod (druhý konec prodejny) a koukej přes něj tak, jak ho budeš mít na pušce. Pak zkus pohnou hlavou do stran, nahoru dolu, dopředu dozadu a to v takovém rozmezí, v jakém si myslýš, že se budeš "netrefovat" uložit hlavu a oko do stejného místa při míření. Uděláš si obrázek, jak akceptovatelně se tato optická soustava bude chovat ve spojení s tvým okem. Pak se rozhodni. Jinak při extrémním vychýlení bude mít každý kolimátor rozptyl, neřeš že ho má, musí, řeš, jestli je pro tebe akceptovatelné jakou má tento. Ono k zamáření potřebuješ 3 body, klasická mířidla jsou jasný, puškohled má kříž, bod na terči a třetí bod jsou "rozmazané okraje - měsíčky", Kolimátor se snaží švindlovat, je to otický klam se změnou úhlů, ale aby fungoval dobže, musí být sladěn s tvým okem. Jinak ten tubusový má teď kámoš na malorážce, taky má brýle ale kolimátor mu sedi apochvaluje si ho. Není špatný kolimátor, je spousta špatných kombinací oko a daný kolimátor
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177
Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177
Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.