lenka píše:no, po poradě s přítelem, jsem se téměř rozhodla pro toho vašeho gloka.Ale je zde ještě jedna alternativa.Psali jste o uzkém uchopu čezety, a co ta nová plastová pistole od čezety, tuším že je to 110.Přítelříkal že má taky spoušt jako ta 75 a je taky plastová jako glok a navíc má závěr větší,jako glok ?? MÁ CENU O NÍ UVAŽOVAT.Jávím že je toho napsáno spoustu, ale když už tak pěkně radíte ??

tak asi tak...
Asi už máte jasno, že chcete "plastovou" pistoli, že...
Já třeba osobně o Glocku neuvažuji, protože se mi v mé malé pacce fakt blbě drží, a zejména nový rám. Nedoťápnu na ovládací prvky, pistole mi při držení jednoruč v dlani plave... Vím, spravil by to šmirgl, ale to kvůli záruce nechci. Jsou to specifické věci, u každého jiné. Pokud se Vám Glock drží dobře, jděte do něj. Škála doplňků a pod. je bezkonkurenční.
Pokud stále váháte, jestli místo Glocka raději něco "ve tvarech ČZ", doporučil bych spíš než ČZ100/110, o kterých jsem taky dříve uvažoval, kouknout se a vyzkoušet pistole od Alfa-Proj.
http://www.alfa-proj.cz (stránka ale dnes nějak nejede...)
Jsou to zbraně dělané na základě ČZ75 společně s firmou Tanfoglio, resp je to Tanfoglio s českým nápisem

Pokud mohu soudit, tak jsou ve vyrovnané, velice slušné kvalitě, opět bych řek oproti standardu ČZ o třídu lepší.
ČZ 100 a 110 jsem držel v ruce, a oproti obrázkům mne dost zklamaly

Je to holt opravdu koncept "pošťácké pistole" jak už tu bylo napsáno. Kusy co jsem držel já, tak měly chod spouště značně horší, než "normální" čízy, a celkově jsem z nich měl hodně zklamanej pocit. takový divný kvéry...
Ty "Alfy" se mi drží velice dobře, a i vzhledově se mi líbí. Zkuste kouknout a otlapkat, nákup neuspěchejte...