HATSAN AT44 PCP
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
prosím vás.... mám tu dotaz na majitele pumpy hatsan. Dneska mi přišla ta pumpa domů, ještě teda nemám flintu ale i tak jsme tu pumpu zkoušel... Když ji natáhnu nahoru a pak pumpnu dolu, tak vzduch z hadičky jde hrozně pomalu a až kydž znova zvedám, tak to vzduch v poloze tak 4cm nad dorazem rychle vyfoukne, ale to je až když jdu nahoru, není to nějaký divný? Nebo tento jev přestane,až budu tlakovat kartuši?
Hatsan AT44 S 4,5
Sharp Innova 5,5
Shanghai china B3 5,5
QB 57 4,5
Crosman 1077
Crosman benjamin 392 5,5
Crosman 1377
Slavia 620/631
Slavia 618
LOV1
Crosman Marlin Cowboy
Flobert JGA R+R
Sharp Innova 5,5
Shanghai china B3 5,5
QB 57 4,5
Crosman 1077
Crosman benjamin 392 5,5
Crosman 1377
Slavia 620/631
Slavia 618
LOV1
Crosman Marlin Cowboy
Flobert JGA R+R
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: HATSAN AT44 PCP
Tak nic, pumpa už jede normálně... Otestoval jsme hatsana (ednoranku 4,5) na 12 metrů v bytě a vše jednou dírou: prozatím jsem spokojen.. O víkendu otestuji na online terči na 30m
Hatsan AT44 S 4,5
Sharp Innova 5,5
Shanghai china B3 5,5
QB 57 4,5
Crosman 1077
Crosman benjamin 392 5,5
Crosman 1377
Slavia 620/631
Slavia 618
LOV1
Crosman Marlin Cowboy
Flobert JGA R+R
Sharp Innova 5,5
Shanghai china B3 5,5
QB 57 4,5
Crosman 1077
Crosman benjamin 392 5,5
Crosman 1377
Slavia 620/631
Slavia 618
LOV1
Crosman Marlin Cowboy
Flobert JGA R+R
-
- Kontaktovat uživatele:
Zkusil jsem na půdě střelbu na 20m rozptyl jakoby se zhoršoval a to jsme se snažil střílet jen v tlakovém rozmězí 180-130bar, Všiml jsme si, že blbě to lítá, když jde diabola ztuha do hlavně (blik, že jo?). Vykuchnuljsem haveň a co nevidím v otvoru pro vhánění vzduchu (nevim jak se ta dirka jmenuje), je tam nastrouháno a napaskvilováno olovo z diabolek (jak už tu řešil bhurt a spol). Nonic, vyčistil jsme to, vrátil sem hlaveň a diabolky jsem tačal ládovat tím způsobem, že jsem je vcvrnkával přímo hluboko dovnitř tak, aby nebyly zatlačovány trnem ve chvíli, kdy se pohybují nad tou dírkou, protože ta dirka je poměrně velká a diabola svou vahou prostě špičkou mírně zapadne a trna ji pak ještě tou šikanou protlačí a ořeše se. Takže jsme ty diabolky takto vcvrnkával. Páčka šla naprosto zlehka zaklapnout, měla jen odpor mechanismu, žádné střihání diaboly se nekonalo. Rozptyl se ustálil na +-1cm, což si myslím, je dobré, na to, s jakou optikou jsme to tůroval.
Pro občany s hatsanem desetiranným (kde vcvrnkávání půjde těžko realizovat),a kteří ještě neprovedli žádné úpravy ála bhurt, bych mohl doporučit, aby zkusili zbraň při přebíjení prostě otočit (optikou dolu, spouští nahoru), diabolka se nestřihne při zajetí trnu díky gravitaci do ní nezapadne. Další věc je ten vlastní trn-je to nějaká měkká mosaz, měl jsem ho uplně ohnutý nahoru a prstem, ano prstem jsem ho srovnal. Ten trn by měl být na konci tak upravený, aby na sebe tu diabolku nasadil a pomocí svého vycentrování ji vklidu dopravil tam kam patří bez toho, že se šprajcne. Delší diaboly mají jistě výhodu (překlenou lépe tu dirku), proto mi možná lépe létají gamo rocket(jsou dlouhé a krásně pasují na trn) z benjamina 392 než jinak skvělé JSB.
Další věc, co mě napadla, ale neberte to moc vážně, byl bych nerad, aby to někdo zkusil a flinta se mu pokazila.. Napadlo mě, proč otáčet celou zbraní při nabíjení, když múžeme hlavneň otočit o 180stupňů kolem svý osy. Dirka by se dostala nahoru a diabolky by vahou při tačení trnem zůstávali dole.. Ale ví někdo, jestli se pak do hlavně dostane tlak vzduchu, když dirka bude na druhý straně? Ta hlaveň má 2 "o" kroužky a mezi nimi je ona dirka. Vytváří to ve mě pocit, že když bych hlveň otočil, nic se nezblázní. Ale opravdu to je jen moje teorie a nevím, jak přesně to vevnitř v místě odkud přichází vzduch do hlavně vypadá, takže to je spíš otázka pro někoho, kdo provedl hlubší pitvu systému...
Asi jsem nenapsal nic novýho.. jen jsme chtěl v podstatě sumarizovat moje pozorování.
Pro občany s hatsanem desetiranným (kde vcvrnkávání půjde těžko realizovat),a kteří ještě neprovedli žádné úpravy ála bhurt, bych mohl doporučit, aby zkusili zbraň při přebíjení prostě otočit (optikou dolu, spouští nahoru), diabolka se nestřihne při zajetí trnu díky gravitaci do ní nezapadne. Další věc je ten vlastní trn-je to nějaká měkká mosaz, měl jsem ho uplně ohnutý nahoru a prstem, ano prstem jsem ho srovnal. Ten trn by měl být na konci tak upravený, aby na sebe tu diabolku nasadil a pomocí svého vycentrování ji vklidu dopravil tam kam patří bez toho, že se šprajcne. Delší diaboly mají jistě výhodu (překlenou lépe tu dirku), proto mi možná lépe létají gamo rocket(jsou dlouhé a krásně pasují na trn) z benjamina 392 než jinak skvělé JSB.
Další věc, co mě napadla, ale neberte to moc vážně, byl bych nerad, aby to někdo zkusil a flinta se mu pokazila.. Napadlo mě, proč otáčet celou zbraní při nabíjení, když múžeme hlavneň otočit o 180stupňů kolem svý osy. Dirka by se dostala nahoru a diabolky by vahou při tačení trnem zůstávali dole.. Ale ví někdo, jestli se pak do hlavně dostane tlak vzduchu, když dirka bude na druhý straně? Ta hlaveň má 2 "o" kroužky a mezi nimi je ona dirka. Vytváří to ve mě pocit, že když bych hlveň otočil, nic se nezblázní. Ale opravdu to je jen moje teorie a nevím, jak přesně to vevnitř v místě odkud přichází vzduch do hlavně vypadá, takže to je spíš otázka pro někoho, kdo provedl hlubší pitvu systému...
Asi jsem nenapsal nic novýho.. jen jsme chtěl v podstatě sumarizovat moje pozorování.
Hatsan AT44 S 4,5
Sharp Innova 5,5
Shanghai china B3 5,5
QB 57 4,5
Crosman 1077
Crosman benjamin 392 5,5
Crosman 1377
Slavia 620/631
Slavia 618
LOV1
Crosman Marlin Cowboy
Flobert JGA R+R
Sharp Innova 5,5
Shanghai china B3 5,5
QB 57 4,5
Crosman 1077
Crosman benjamin 392 5,5
Crosman 1377
Slavia 620/631
Slavia 618
LOV1
Crosman Marlin Cowboy
Flobert JGA R+R
No, já bych to teda neotáčel, pak by tam IMHO šel vzduch pomalu nebo skoro vůbec. Dírka musí být proti té spodní aby šel vzduch přímo...
Cogito ergo armatus sum.
Ahoj Pepan, celkom som nerozumel, ako je to s tou dierkou a diabolkou ...
Ked to budes nabuduce rozoberat, prosim Ta, mohol by si to nafotit ?
Tiez uvazujem kupit tuto vzduchovku. Ak by to mal byt velky problem, tak zoberiem nieco ine.
Vdaka.
Ked to budes nabuduce rozoberat, prosim Ta, mohol by si to nafotit ?
Tiez uvazujem kupit tuto vzduchovku. Ak by to mal byt velky problem, tak zoberiem nieco ine.
Vdaka.
na zaciatku bola Slavia 630, 4,5mm ...
Rozhodně se hlaveň otočit nesmí. Dále nepoužívat střelivo s plochou hlavičkou a nejlépe JSB exact (ne match), ty do otvoru pro vzduch nezapadnou. A šikovní mohou srazit vnitřní hrany otvoru pro vzduch. Pár typů pro úpravy zde: http://www.vetrovky-a-co2.ic.cz/
Než se však do úprav pustíte, dobře si rozmyslete, zda jste schopni je bez nevratných škod zrealizovat
Než se však do úprav pustíte, dobře si rozmyslete, zda jste schopni je bez nevratných škod zrealizovat
-
- Kontaktovat uživatele:
Bhurte, ještě bych se chtěl zeptat, kam případně odpadávaj ty ořezaný kousky diabolek? Musí to padat nějak dovnitř, nemůže se časem stát, že se tam něco rozhasí, když tam budou ty kousky napadaný? Protože i kdžy si dávám pozor, aby mi diabolky hladce prošly, občas se stane, že nějakou stejně ostrouhám....
Hatsan AT44 S 4,5
Sharp Innova 5,5
Shanghai china B3 5,5
QB 57 4,5
Crosman 1077
Crosman benjamin 392 5,5
Crosman 1377
Slavia 620/631
Slavia 618
LOV1
Crosman Marlin Cowboy
Flobert JGA R+R
Sharp Innova 5,5
Shanghai china B3 5,5
QB 57 4,5
Crosman 1077
Crosman benjamin 392 5,5
Crosman 1377
Slavia 620/631
Slavia 618
LOV1
Crosman Marlin Cowboy
Flobert JGA R+R
Ty olověné špony by neměly nic způsobit, přinejhorším se dostanou k jehle v kartuši a dál už ne. Stačí, když vyšroubuješ kartuš a očistíš konec a prostor v těle zbraně.
Ještě jsem zapomněl na jedno. I když jsem jednorannou neviděl, domnívám se, že mosazný podavač diabolek je zakončen stejně ostře, jako u opakovačky. Opilování do kužele by i tady bylo vhodné.
a co tak skusit riesenie ako na U850 medzi tymi dvoma O kruzkami je zapich po celom obvode a v nom su po obvode 4 dierky vzdy 2 oproti sebe tezke CO2 moze fucat zo vsetkych 4 dier. Na hatsanovi tiez spravit zapich, vrchnu velku dieru nechat z hora a dovrtat 2-3 mensie dierky. .... je to len myslienka, nie ze si niketo na zaklade tohto pokazi flintu 

Všetkým prajem pekný deň
IZ-22 uprava, Haenel 49a, Slavia 630, Lov 21, Zoraki HP-01 Ultra, Umarex 850 + Nikko Mountmaster 4-12x50AO
IZ-22 uprava, Haenel 49a, Slavia 630, Lov 21, Zoraki HP-01 Ultra, Umarex 850 + Nikko Mountmaster 4-12x50AO
Tak to by bylo jednodušší zalisovat menší kanálek, ale při použití správného střeliva a sražení vnitřních hran není ani tohle potřeba
2 bhurt: sikovny a nazorny postup, ako si upravit pusku.
Dakujem
Dakujem

na zaciatku bola Slavia 630, 4,5mm ...
REGULÁTOR HATSAN
Díky Altarosovi je na světě regulátor pro Hatsana AT44. V tabulce jsou výsledky první zkoušky. Bohužel jsem mohl natlakovat kartuši pouze na necelých 190 barů, protože jsem v lahvi víc neměl. Oproti standartnímu Hatsanu je u zkoušené zbraně upravena jehla, takže tohle byl minimální výkon, který šel nastavit na zbrani. Reulátor byl nastaven odhadem na tlak kolem 90 barů. Střelivo JSB Expres 4,52 mm.
Díky Altarosovi je na světě regulátor pro Hatsana AT44. V tabulce jsou výsledky první zkoušky. Bohužel jsem mohl natlakovat kartuši pouze na necelých 190 barů, protože jsem v lahvi víc neměl. Oproti standartnímu Hatsanu je u zkoušené zbraně upravena jehla, takže tohle byl minimální výkon, který šel nastavit na zbrani. Reulátor byl nastaven odhadem na tlak kolem 90 barů. Střelivo JSB Expres 4,52 mm.
Majitelé Hatsanů...je toto protikus k ruční pumpě Hatsan (myslím tím ke koncovce hadice)??
http://www.paintball-obchod.cz/rychlosp ... 18744.html
http://www.paintball-obchod.cz/rychlosp ... 18744.html
Benjamin Marauder .22 - Falcon T50
-
- Kontaktovat uživatele:
prosímvás pěkně... Nikde mi nechtějí prodat tlumič hatsan, ani colosus, zbyněk novosád, alfatactical a nikde jinde ho nenabízejí...(prý je to cca půl roku zakázané)
Nemáte ho někdo naprodej?
Nemáte ho někdo naprodej?
Hatsan AT44 S 4,5
Sharp Innova 5,5
Shanghai china B3 5,5
QB 57 4,5
Crosman 1077
Crosman benjamin 392 5,5
Crosman 1377
Slavia 620/631
Slavia 618
LOV1