HATSAN AT44 PCP
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
HW 97 K
VIDIM ZE MY CHLAPI SI UMIME UDELAT RADOST
ANI K TOMU NEPOTREBUJEM ŽENY
TAKY JSEM V PATEK OBDRZEL HW97K A UZ MAM VYSTRILENO 300 RAN. 

HW 97 K
sel jsem do 4.5 mmm 5.5 mm mam uz doma gamo
ja mam zas S634 5,5 a proto si myslím že nemá chybu. mám ještě 630 se stejnym výkonem a plechovka na 30 m taknak jen poskočí prostřelená skrz. petflašu s vodou ani nepovalí. papír mě ažtak nebere vítězí jen cena a balistická křivka nato bych si ale koupil jinou flintu. jinak naprostá spokojenost
. jinak sem zkoušel ztřílet až do 20 bar a šlo to
takže bych možná zkusil i to COčko. sliboval bych si od toho víc výstřelů na naplnění.

Re: HATSAN AT44 PCP
Už dlouho se chystám napsat recenzi, ale protože ještě stále na Hatsanovi pracuji, tak pouze krátce hlavní poznatky.
Vzhled zbraně již na první pohled překvapí. Perfektně zpracovaná a líbivá ořechová pažba s výraznými lícnicemi, vybavená seříditelnou botkou, velká kartuš na vzduch o objemu 190 ccm s quickfilem, desetiranný zásobník a automatické nabíjení boční pákou jsou věci, se kterými se setkáváme pouze u zbraní s minimálně dvojnásobnou cenou. Rovněž úroveň opracování nevykazuje na první pohled žádné závažné nedostatky, což se prokáže i při rozebrání a kontrole vnitřního mechanismu a uložení hlavně. Trugglo mířidly nemá smysl se zabývat, stejně budeme používat optiku a zde opět vychytávka - zbraň je opatřena 11 mm i 22 mm lištou. Rovněž konec hlavně je opatřen závitem 1/2´´ x 20 UNF, na kterém je v základním provedení našroubován chránič ústí.
Při zkouškách nás však čeká několik nepříjemných překvapení. Zde lze hodnotit kladně pouze snadné plnění quickfilem a konsistenci, která u mnou zkoušené zbraně se v rozmezí 200 - 100 barů byla rychlost střely 236 +- 2,5 m/s. (Měřena asi každá desátá střela). A nyní první nepříjemné překvapení poměrně tvrdá spoušť, která je seřizovacím šroubem prakticky neseřiditelná. Při střelbě na terč bychom dosáhli podobných výsledků i házením kamenů, rozptyl je naprosto katastrofální. To je způsobeno naprosto špatnými zásobníky, které mají špatné časování a při posunutí rohatky není otvor v zásobníku souosý s hlavní a při nabití dochází k deformaci diabolky. Měl jsem v ruce 10 ks zásobníků a ani jeden z nich nebyl dobrý, byly buď špatné nebo úplně špatné. Tuto závadu jde někdy odstranit dále popsaným způsobem, ne vždy je však zaručen stoprocentní úspěch, navíc u ráže 5,5 mm máme pro úpravy podstatně menší prostor.
Pro kontrolu zásobníků a nabíjecího trnu jsem si zhotovil kalibrační přípravek. Zde se ukázalo, že nabíjecí trn je v pořádku a závada je jednak ve špatném časování a jednak ve velké vůli zásbníku na střední hřídelce, která činí 0,3 mm. Po těchto zjištěních jsem se rozhodl k výrobě nového vzoru zásobníku, podle kterého bude možno zadat a zajistit výrobu nových přesných zásobníků, které tuto největší závadu zcela odstraní. (prototyp je hotový, už je potřeba vyzkoušet pouze v praxi)
Dále jsem pořídil makrofoto ústí hlavně a výsledek, jak můžete sami posoudit, rozhodně neodpovídá požadavkům na ústí hlavně. Foto zde: http://photo.uloziste.com/?fotka=9b9db0 ... 5e9&size=3
Vzhled zbraně již na první pohled překvapí. Perfektně zpracovaná a líbivá ořechová pažba s výraznými lícnicemi, vybavená seříditelnou botkou, velká kartuš na vzduch o objemu 190 ccm s quickfilem, desetiranný zásobník a automatické nabíjení boční pákou jsou věci, se kterými se setkáváme pouze u zbraní s minimálně dvojnásobnou cenou. Rovněž úroveň opracování nevykazuje na první pohled žádné závažné nedostatky, což se prokáže i při rozebrání a kontrole vnitřního mechanismu a uložení hlavně. Trugglo mířidly nemá smysl se zabývat, stejně budeme používat optiku a zde opět vychytávka - zbraň je opatřena 11 mm i 22 mm lištou. Rovněž konec hlavně je opatřen závitem 1/2´´ x 20 UNF, na kterém je v základním provedení našroubován chránič ústí.
Při zkouškách nás však čeká několik nepříjemných překvapení. Zde lze hodnotit kladně pouze snadné plnění quickfilem a konsistenci, která u mnou zkoušené zbraně se v rozmezí 200 - 100 barů byla rychlost střely 236 +- 2,5 m/s. (Měřena asi každá desátá střela). A nyní první nepříjemné překvapení poměrně tvrdá spoušť, která je seřizovacím šroubem prakticky neseřiditelná. Při střelbě na terč bychom dosáhli podobných výsledků i házením kamenů, rozptyl je naprosto katastrofální. To je způsobeno naprosto špatnými zásobníky, které mají špatné časování a při posunutí rohatky není otvor v zásobníku souosý s hlavní a při nabití dochází k deformaci diabolky. Měl jsem v ruce 10 ks zásobníků a ani jeden z nich nebyl dobrý, byly buď špatné nebo úplně špatné. Tuto závadu jde někdy odstranit dále popsaným způsobem, ne vždy je však zaručen stoprocentní úspěch, navíc u ráže 5,5 mm máme pro úpravy podstatně menší prostor.
Pro kontrolu zásobníků a nabíjecího trnu jsem si zhotovil kalibrační přípravek. Zde se ukázalo, že nabíjecí trn je v pořádku a závada je jednak ve špatném časování a jednak ve velké vůli zásbníku na střední hřídelce, která činí 0,3 mm. Po těchto zjištěních jsem se rozhodl k výrobě nového vzoru zásobníku, podle kterého bude možno zadat a zajistit výrobu nových přesných zásobníků, které tuto největší závadu zcela odstraní. (prototyp je hotový, už je potřeba vyzkoušet pouze v praxi)
Dále jsem pořídil makrofoto ústí hlavně a výsledek, jak můžete sami posoudit, rozhodně neodpovídá požadavkům na ústí hlavně. Foto zde: http://photo.uloziste.com/?fotka=9b9db0 ... 5e9&size=3
- Daystate Merlyn
co bys za ty prachy chtěl? to, že je chyba v zásobníku a v ústí hlavně je známo. Tak je to takové samo domo, ale zase je to levná větrovka pro začátečníky.... 

AirArms S410 .22 NS Diamond 10-50 x 60
AirArms TX200 MKIII .22 Delta Tit.6-24x42
Hatsan AT44W .22 Delta 4,5-30x50
Za ty prachy je víc než dobrá, ale když s ní netrefíš, tak je drahá i zadarmo
.
O to větší škoda, že dopadá tak jak dopadá.

O to větší škoda, že dopadá tak jak dopadá.
- Daystate Merlyn
Já ji mám 4,5 i 5,5 jedny z mých prvních větrovek a nejsou na super přesnou střelbu na 50m to je jasné, ale na blbnutí a to krásné vlákno na ,,Odstřel škůdců,, to bohatě stačí a na 30m se trefím kam budeš chtít....
(když se mi nezkřiví diabolka při nabití)

Mám ji taky v 5,5 a 4,5 mm a jde vyladit, že jde jednou dírou. Právě proto to není zbraň pro začátečníka, nebo pro toho, kdo nemá možnost si ji vyladit. A vzhledem k jejímu vybavení je škoda, že jsou špatné maličkosti, které ji odsunují na druhou kolej.
- Daystate Merlyn
Nechci se hádat, ale začátečník si nebude hned kupovat flintu za 20tis nejdříve si osahá a zablbne na plechovky a různé jiné terče a ,,jednou dírou,, bude chtít střílet až později co mu to nebude stačit trefovat se na 20-30m a bude chtít i na 50 a více. Nebo to bude bohatší začátečník a tam je to něco jiného, přeji to každému mít kvalitní pušku je to pak radost ze střelby (ale taky někdy sáhnu po lámčce, když mě to jednou dírou už nebaví) 
http://www.mojefotky.cz/clientimg/Dayst ... eb9edd.jpg

http://www.mojefotky.cz/clientimg/Dayst ... eb9edd.jpg
ten trhač tam čeká na ,,aport"?
co vlastně ta 6,35 Daystate už je doma? zajímalo by mě jak na tom bude jednoranka

Nejde!Prostě NNe
No já už si Hatsana osahal..
Zásobníčky a komora už jsou upreveny a nezadrhávají, ale chci jít dál.
Protože už mě nic nového nepřinese, tak jsem se rozhodl ho prodat (dát izerát na fórum) a začít šetřit na něco lepšího.
Zatím se jenom nemůžu rozhodnout, jestli to bude AA S410 Classic, nebo AA S510.
Jestli to stihnu prodat brzo, tak bych si mohl pod stromeček udělat radost.
Když ne, tak až na nový rok, počítám lede-únor, už bude dostatek finančních rezerv a AA bude doma !
Zásobníčky a komora už jsou upreveny a nezadrhávají, ale chci jít dál.
Protože už mě nic nového nepřinese, tak jsem se rozhodl ho prodat (dát izerát na fórum) a začít šetřit na něco lepšího.
Zatím se jenom nemůžu rozhodnout, jestli to bude AA S410 Classic, nebo AA S510.

Jestli to stihnu prodat brzo, tak bych si mohl pod stromeček udělat radost.
Když ne, tak až na nový rok, počítám lede-únor, už bude dostatek finančních rezerv a AA bude doma !
Léčíme nákazu - "Pěkně KULKOU po KULCE".....
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/